Gilberto Martínez Solares (1906-1997) is regisseur.
Er zijn 78 films gevonden.

El día de los albañiles II

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Alfonso Zayas, Angélica Chain, Hugo Stiglizt en Luis de Alba.

De diverse problemen van degenen die voor een huwelijk staan. Vervolg op EL DIA DE LOS ALBANALIS en net zo dwaas.

El Vecindario

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Alfonso Zayas, Angélica Aragón en Rafael Inclán.

Het verhaal van drie `ladykillers`, waarvan er [KA1]e[KA1]en de vrouwen in zijn wijk ontvoert en verkracht. Zijn slachtoffers geven hem niet aan, omdat hij zo`n goede minnaar is. Een hanige, imbeciele, reactionaire, laag-bij-de-grondse film en met zulk slecht camerawerk dat de verkrachtingen niet eens te zien zijn (de film is dus ook niet interessant voor mensen met een morbide belangstelling). Triest geval.

Santo y Blue Demon en el mundo de los muertos

1969 | Horror

Mexico 1969. Horror van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Santo, Blue Demon, Pilar Pellicer en Carlos León.

Santo ondergaat de woede van een oude heks, die door een van zijn voorouders verslagen werd. Een van de weinige films uit de Santo-serie waarin de hoofdpersoon terug in de tijd gaat, samen met zijn bekendste makker Blue Demon.

Santo y Blue Demon contra los monstruos

1969 | Horror

Mexico 1969. Horror van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Santo, Blue Demon, Jorge Rado en Carlos Ancira.

Een wetenschapper die gek geworden is wil Santo en Blue Demon uit de weg ruimen. De twee beroemdste vechtjassen van de fantastische Mexicaanse cinema, vechten maar liefst tegen: een waanzinnige geleerde, een duivelse dwerg, een groep reusachtige zombie's, Dracula, Frankenstein, de Weerwolf, de Mummie, een Cycloop en het monster van het Zwarte Meer! Een van de meest waanzinnige films uit de geschiedenis van de Mexicaanse cinema.

El angel y yo

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Tin Tan', Ana Martín, Alma Delia Fuentes en Agustín Isunza.

Een kruimeldief pleegt een inbraak. In het huis ontmoet hij een mysterieuze jongen aan wie hij belooft dat hij zijn leven zal beteren. Een melodramatische, sentimentele en infantiele komedie die maar weinig te maken heeft met de uitstekende films die 'Tin Tan' in jaren veertig en vijftig maakte.

Los tres salvajes

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Armando Silvestre en Dacia González.

Drie vrienden, feestnummers en ruziemakers, besluiten hun leven te beteren als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Twee van hen vissen naast het net in deze komedie.

Los perversos

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Fanny Cano en Fernando Luján.

Een jonge pastoor wordt lastig gevallen door een meisje dat beweert hopeloos verliefd op hem te zijn. Een afgrijselijke, moralistische film.

Juventud sin ley

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, Kitty de Hoyos en José Elías Moreno.

Het tragische verhaal van twee jongeren, leiders van twee rivaliserende bendes. Een afschuwelijke, hypocriete film.

Dos meseros majaderos

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Luz María Aguilar en Elsa Cárdenas.

Een man die verschillende agenten vermoord heeft, wordt herkend aan het feit dat hij een vinger van zijn linkerhand mist. Hoewel er veel achtervolgingsscènes in zitten, konden de twee komieken in de hoofdrollen niet voorkomen dat het een vervelende film werd.

Cada quién su lucha

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', María Duval en Baby Bell.

Als gevolg van een aantal leugens moet een man vechten tegen een kampioen vrij worstelen en hij krijgt een ongenadig pak slaag. Zeer middelmatige parodie op de films over gemaskerde strijders, zoals 'Santo', die destijds zo in de mode waren.

Mi héroe

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Aleman, Angélica María, Dacia González en Armando Silvestre.

Een schrijver neemt zijn vrouw mee naar het oude huis dat aan zijn voorouders heeft toebehoord. Vanaf het moment dat ze aankomen gebeuren er vreemde dingen. Het script is interessant en zelfs origineel, maar de film is zo slecht gemaakt dat het resultaat afgrijselijk is.

Marcelo y María

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Agustín Martínez Solares, Ana Martín, Enrique Rocha en José Gálvez.

De tragische geschiedenis van twee jonge geliefden. Een melodrama met de pretenties van een tragedie, vagelijk geïnspireerd op Daphnis y Cloe van Lucio Apuleyo.

La Gitana y el charro

1964 | Musical, Sportfilm

Spanje/Mexico 1964. Musical van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lola Flores, Antonio Aguilar en Carmen Mota.

De romance tussen een Spaanse danseres en een Mexicaanse man.In deze waardeloze film wisselen Spanje en Mexico sentimentele en muzikale geintjes uit.

Torero por un día

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Piporro, Olivia Michel, Elizabeth Dupeyrón en David Reynoso.

Een weduwnaar doet iedereen - in het bijzonder zijn dochter - geloven dat hij een beroemd stierenvechter is, terwijl hij in werkelijkheid als clown een stierennummer doet. Een melodramatische komedie met goed spel van 'Piporro', die ook meewerkte aan het scenario.

Napoleoncito

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Amador Bendayán, Silvana Pampanini, Julio Alemán en Angélica María.

Een arme bankemployee, die zich verbeeldt de minnaar van een beroemde theaterster te zijn, wil voorkomen dat zijn wijk wordt afgebroken. Hij moet dit zien te bereiken op het nieuwjaarsfeest van de frivole eigenaar van de bankinstelling. Een weinig fantasierijke komedie, waarin voor de zoveelste keer duidelijk wordt dat de arme ondergeschikte meer intellect en waardigheid bezit dan zijn meerdere, die hij een lesje in menselijkheid geeft.

Alazán y enamorado

1963 | Komedie

Mexico/Kameroen 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe, José Elías Moreno en Mantequilla.

Een veeboer voelt zoveel liefde voor zijn paarden dat hij slechts voor hen leeft, totdat hij een jongedame ontmoet die ook met paarden te maken heeft. Hij besluit haar te temmen, ook al is ze een beetje bokkig. Dieren spelen een even belangrijke rol in deze leuke komedie als mensen.

Una joven de 16 años

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Teresa Velázquez en Enrique Rambal.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen drie zusters erin hun geliefden te huwen. Een bijzonder banale bewerking van LOS MARTES ORQUIDEAS (Mugica, 1941) waarvan al snel een remake in Hollywood werd gemaakt: YOU WERE NEVER LOVELIER van William Seitner, 1942.

Viva Chihuahua

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Miguel Aceves Mejía, Marina Camacho en Norma Mora.

Herverfilming van TAL PARA QUAL (Gonzáles, 1952). Er wordt af en toe plagiaat gepleegd op het toneelstuk van Oscar Wilde The Importance of Being Ernest. Zonder enig belang.

Los valientes no mueren

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miguel Aceves Mejía, Ana Bertha Lepe en Marina Camacho.

Na veel misverstanden en verwarringen slagen twee nogal twistzieke machojongens erin te trouwen met de meisjes van wie zij houden. De film is besmet met de traagheid en de vermoeidheid van de veteraan-hoofdrolspelers en de regisseur.

Suicídate mi amor!

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. German 'Tin Tan' Valdés, Teresa Velázquez, Marina Camacho en Antonio Raxel.

Een rijke veehouder heeft problemen met zijn vriendin, omdat zij jaloers is op een andere jongedame die door haar verloofde wordt geholpen. Hoewel het scenario niet slecht in elkaar gezet is en ondanks de regie van Solares, slaagt 'Tin Tan' er niet in om helemaal uit de verf te komen. b.

Ojos tapatíos

1960 | Musical

Mexico 1960. Musical van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Christiane Martel, Luz María Aguilar, Pedro Geraldo en Julio Julián.

Enkele jonge studenten willen dolgraag La Bohème van Puccini opvoeren, maar moeten volksliedjes zingen om succes te hebben op het artistieke vlak. Het verhaal van de film lijkt in niets op dat van de gelijknamige, in 1937 door Boris Maicon gemaakte rolprent. Met stijl gefilmd, goed gespeeld en goed gezongen.

Las Leandras

1960 | Musical

Mexico 1960. Musical van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Rosario Durcal, Enrique Rambal, Andrés Soler en Francisco Jambrina.

Om erfgename te kunnen worden, vermomt een jonge vrouw , samen met haar vriend die regisseur is, het hele toneelgezelschap als het personeel van een meisjesschool. Gebaseerd op een in zijn tijd behoorlijk succesvolle Spaanse revue, oorspronkelijk van Emilio González del Castillo en José Muñóz Román. In 1969 met veel meer bekwaamheid door Eugenio Martín op het Spaanse filmdoek gebracht.

El Violetero

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Marina Camacho, Renée Dumas en René 'Tun Tun' Ruíz.

Twee broers, die zich bezighouden met het kweken en verkopen van bloemen, slagen er dankzij hun krachtsinspanningen in om op te klimmen op de sociale ladder. Nogal pretentieus, maar innemend en het aanzien waard.

El Duende y yo

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mary Esquivel, Tito Novarro en Marcelo Chavez.

Een bedeesde werknemer van een fabriek verandert in een geestige en briljante man dankzij de hulp van een cabaretzangeres. Te bewerkelijk, wat de spontaniteit van 'Tin Tan' enigszins beknot.

Vuelta al paraiso

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Ofelia Montesco, Sergio Bustamante en Jaime Fernández.

Op een tropisch eiland krijgt iedereen ruzie om twee zusjes. Een zeer interessante film die zich afspeelt in een sensuele atmosfeer.

Vivo o muerto

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Flor Silvestre, Aldo Monti en Wolf Ruvinskis.

Een jongeman gaat op de vuist met alle schurken uit de buurt, wordt verliefd op elk meisje dat zijn pad kruist en krijgt altijd zijn zin. Een saaie en slecht geregisseerde western.

Una Estrella y dos estrellados

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, María Antonieta Pons, Marcelo Chávez en Oscar Ortíz de Pinedo.

Na vele incidenten worden twee jongens aangenomen als figuranten voor een film. De nadagen van de komiek 'Tin Tan', die zijn rol overigens nog met enige flair weet te spelen.

La Casa del terror

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lon Chaney jr, Tin Tan, Germán Valdés en Agustí Fernández.

Een perverse wetenschapper brengt een mummie weer tot leven. Het blijkt de Weerwolf te zijn. De film is een slechte Mexicaanse parodie op de horrormythen, met een vergrijsde Lon Chaney Jr in de hoofdrol.

El Tesoro de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Rosa Elena Durgel en Tony Carbajal.

Alvorens te sterven geeft de goede bandiet 'Chucho el Roto' aan zijn ex-geliefde een plattegrond waarop de vindplaats van een schat staat aangegeven. Deze film betekende het einde van de figuur van de goede schurk, die in zoveel films een rol had gespeeld. Niet opzienbarend, maar het kan ermee door.

Mientras el cuerpo aguante

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. María Victoria, Blanca de Castejón, Carlos Riquelme en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een dienstmeisje wordt op slag rijk als haar meester haar een grote erfenis nalaat. Vanaf dat moment gedraagt zij zich als een despoot voor haar personeel. Een [KL]remake[KLE] van de Argentijnse film LA DANZA DE LOS MILLONES van Luis Bay[KA1]on Herrera (1942). Een uitermate zwakke film.

Kermesse

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Joaquín Cordero, Flor Silvestre en Aldo Monti.

Voordat zij aankomt in het dorp waar zij moet optreden, krijgt een zangeres met haar gevolg een ongeluk. De verloofde van de koningin van het feest wordt verliefd op haar. Het is zichtbaar dat de regisseur zijn best heeft gedaan, maar hij kon niet verhinderen dat de overvloed van liedjes het drama in de weg zit.

Escuela de verano

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Tin Tan', Flor Silvestre, Mapita Cortés en Tito Novarro.

Twee meisjes stichten, op aanraden van de schelm Basilio, een zomerschool voor meisjes van het hele continent. Vlak voor de opening gaat Basilio er met het inschrijvingsgeld vandoor. Ondanks alle kwaliteiten van regisseur en script, komt 'Tin Tan' hier niet verder dan blijk geven van een betreurenswaardige zelfvoldaanheid.

Three and a Half Musketeers

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan en Rosa Arenas.

D'Artagnan wil helemaal erkend worden als musketier van de koning door de koningin tegen een schandaal te beschermen en daardoor de monarchie te redden. Een grappige versie van een beroemd verhaal.

Paso a la juventud

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Martha Bauman en Joaquín Capilla.

Een jonge dorpeling gaat in de hoofdstad bouwkunde studeren. Daar raakt hij verwikkeld in een lange reeks problemen. De regie was dermate slecht dat zelfs Tin Tan de kluts kwijt raakte in zijn rol van provinciaal in de grote stad.

La Sombra del otro

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ricardo 'Pajarito' Moreno, Marco Antonio Campos, Gaspar Henaine en Ana Bertha Lepe.

Dankzij de inspanningen en de steun van zijn vrienden wordt een arme bediende een grootheid in de bokswereld, die hij echter weer verlaat. Een onuitstaanbaar melodrama waarin de hoofdrol meer weg heeft van een bijrol.

La Feria de San Marcos

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Ana Bertha Lepe, Pedro Vargas en José Alfredo Jiménez.

Listigheden moeten er toe leiden dat een verliefd stelletje trouwt. Niet te harden.

El Ciclón

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Flor Silvestre, Sonia Furió en Raúl Ramírez.

Twee vrienden nemen hun intrek in een dorp, met de bedoeling om de moordenaars van de broer van een van hen te ontmaskeren. De hoofdpersoon blijkt liever zijn zangkunsten dan zijn heldendaden te tonen.

Besos en la arena

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Baena, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een meisje houdt zich ziek om niet te hoeven trouwen met haar verloofde, van wie zij niet houdt. Zij wordt verliefd op de dokter. De film is nog enigszins draaglijk dankzij de rollen van Martínez Solares en Lilia Prado als furie.

Los Tres mosqueteros...y medio

1956 |

Mexico 1956. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosa Arenas, Martha Valdés en Aurora Segura.

Een parodie op de beroemde roman van Alexander Dumas. De prima rol van 'Tin Tan' verdient een veel betere film.

La Ciudad de los niños

1956 |

Mexico 1956. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Sara García en Carlos Rivas.

Een priester richt een Kinderdorp op voor arme weeskindertjes. Een uitermate stichtelijk maar dodelijk vervelend melodrama, ook met de Spaanse acteur Eduardo Fajardo (die zo graag jankt).

Escuela para suegras

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Martha Mijares, Blanca de Castejón en Oscar Pulido.

Omdat hij het kind van een rijke familie het leven heeft gered wordt een dief beloond met een medaille en een baan. Zeer middelmatige film die uitsluitend bedoeld is als kader voor de rol van 'Tin Tan'

El Organillero

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Espino 'Clavillazo', Verónica Loyo, Armando Arriola en Prudencia Grifell.

In een arme buurt werkt een orgelbouwer dag en nacht om de zanglessen van het meisje op wie hij verliefd is te betalen, zonder dat zij zelf het weet. Gekunsteld en plichtmatig.

Vivir a todo dar

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Espino 'Clavillazo', Martha Mijares, Marco de Carlo en Polo Ortín.

Een ex-gedetineerde brengt een bende jeugddelinquenten weer op het rechte pad. Zonder enige overtuigingskracht en veel te plichtmatig gefilmd.

Pura vida!

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Clavillazo, Maricruz Olivier, Carmelita González en Celia Viveros.

Een arme man met een goed hart wil alle problemen van de buurt waar hij woont oplossen, maar maakt het allemaal nog veel ingewikkelder. Veel te simpele komedie.

Lo que le pasó a Sensón

1955 |

Mexico 1955. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Yolanda Varela en Andrés Soler.

Een parodie op SAMSON AND DELILAH uit 1951 van Cecil B. De Mille. Deze simpele en platvloerse Mexicaanse versie was een groot kassucces.

El Vividor

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Martha Mijares, Marcelo en Arturo Soto Rangel.

Twee zwervers gaan naar de paardenrennen en worden daar rijk. Gebaseerd op het beroemde verhaal Avivato van Ariel Cortazzo. Eerder verfilmd en met aanmerkelijk meer succes, in 1949 in Argentinië, onder de oorspronkelijke titel van de roman.

El Chismoso de la ventana

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Clavillazo, Martha Mijares, Oscar Pulido en Celia Viveros.

Bij vergissing krijgt de bediende van een antiekzaak een telescoop in handen waarmee hij zijn buren gaat bespieden. Een zeer slechte parodie op Hitchcocks REAR WINDOW.

Club de señoritas

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Joaquín Pardavé en Oscar Pulido.

Een aantal vrouwen doet een greep naar de macht, om zich op het mannelijk deel van de natie te wreken. Deze zogenaamd feministische film is in werkelijkheid volstrekt clichématig en rolbevestigend.

Los Líos de Barba Azul

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Amanda del Llano, Verónica Loyo en Joan Page.

Om miljonair te worden vat een journalist het plan op om met rijke vrouwen te trouwen, die hij dan weer laat verdwijnen om hun bezittingen te erven. Ondanks het enthousiasme en de overgave van de komiek 'Tin Tan' markeert deze film als geen ander zijn verval, behoudens enkele aardige momenten.

Hijas casaderas

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Ramón Gay en Carmelita González.

De vader van drie dochters die op het punt staan te trouwen, verbergt dat hij ontslagen is. Na vele verwikkelingen, en als alledrie getrouwd zijn, overlijdt de vader toch nog gelukkig. Een soort cocktail waarin psychoanalyse, existentialisme en parodie op het experimentele theater worden gecombineerd.

El Vizconde de Montecristo

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Andrés Soler en Marcelo.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis, waar hij op grond van valse beschuldigingen was opgesloten, wordt een bankemployé rijk. Hij zint op wraak. Een parodie op DE GRAAF VAN MONTECRISTO, die echter bar weinig te maken heeft met het boek van Dumas. Uitermate pover.

El Sultán descalzo

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. German 'Tin Tan', Yolanda Varela, Oscar Pulido en Wolf Ruvinskis.

De dwaze lotgevallen van de komiek 'Tin Tan' in een harem. Goed gemaakt en innemend.

Contigo a la distancia

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Ana Bertha Lepe, Rosa de Castilla en José Venegas.

Een rijke jongeman komt in een dorp aan, waar twee zusjes, de een zeer vrouwelijk, de ander een beetje mannelijk, verliefd op hem worden. Typisch voorbeeld van het verval van de comedia ranchera; volmaakt oninteressant.

Pobre huerfanita

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Resortes, Lila Martínez en Elda Peralta.

Een ongelukkig weesmeisje zoekt een huis. Het typisch Mexicaanse melodrama, deze keer sterk beïnvloed door de stomme films van Chaplin.

Mulata

1953 | Drama

Mexico/Cuba 1953. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ninón Sevilla, René Cardona en Ricardo Román.

Na het overlijden van haar moeder wordt een halfbloed dochter opgevoed door de bazin van een pension die haar hard laat werken. De film slaagt er goed in de beklemmende atmosfeer over te brengen.

El Mariachi desconocido

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosa de Castilla, Marcelo en Gloria Mange.

Een meisje is verliefd op een ranchero, maar deze voelt zich aangetrokken tot een zangeres, die op haar beurt weer verliefd is op haar baas. Een beetje een verwarrende, maar desalniettemin innemende film.

Dios los cría

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Niní Marshall, Marcelo en Tun Tun.

Twee schoenpoetsers vinden onderdak in een leegstaand huis. Als de vrouw des huizes komt, denkt zij dat zij het dienstpersoneel zijn en laat hen blijven. Een middelmatige film over uitgelopen paden.

Rumba caliente

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Resortes, Lilia Prado, Oscar Pulido en Gloria Mestre.

Op zoek naar roem, geven een straatveger en een sigarettenverkoopster zich op een feest met voorname bezoekers uit voor flamencodansers. Een goede film onder regie van Martínez Solares; het talent en de populariteit van Resortes werden eens te meer bevestigd.

Me traes de un ala

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Silvia Pinal, Marcelo en Mantequilla.

Een smoorverliefde 'fan' van een filmster doet al het mogelijke om haar aandacht te trekken. Een soort zinsbegoocheling die de komiek 'Tin Tan' uitstekend van de menigmaal op de loer liggende vulgariteit weet te redden.

El Bello durmiente

1952 |

Mexico 1952. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia del Valle, Tin Tan, Marcelo Chávez en Wolf Rubinski.

Een parodie op het onsterfelijke verhaal van de Doornroosje, als huldebetoon aan het grove komische talent van Tin Tan.

Ahí vienen los gorrones

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia del Valle, Clavillazo, Manolín en Estanislao Schillinsky.

De obers van een restaurant raken hun baan kwijt als de baas in het gevang belandt. Komisch-muzikale orgie waarin Martínez Solares vergeefs orde trachtte aan te brengen. Al met al zit er voldoende sympathieke volkshumor in.

Las Locuras de Tin Tan

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Carmen Gonzáles, Marcelo en Evangelina Elizondo.

Een aristocratische vrouw voelt zich aangetrokken tot een arme arbeider en nodigt hem voor een feest uit. Hij vraagt een bevriende goochelaar een pak te leen, en dan beginnen de verwikkelingen. Onder het niveau van de meeste andere films waarin Tin Tan op het hoogtepunt van zijn carri[KA2]ere (1949- 1952) de hoofdrol speelde.

El Revoltoso

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rebeca Iturbide, Perla Aguiar en Marcelo.

Een arme schoenpoetser steekt zich danig in de nesten omdat hij zo'n grote mensenvriend is. Een excellente komedie, vol uitermate vermakelijke situaties.

El Ceniciento

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Marcelo, Andrés Soler en Alicia Caro.

Het klassieke sprookje van Assepoester, op innemende wijze verfilmd, maar dan met omgekeerde personages, door Martínez Solares. 'Tin Tan' zette een aangenaam en aandoenlijk personage neer, waar het publiek geen genoeg van kreeg.

Chucho el Remendado

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Marcelo, Alicia Caro en Perla Aguiar.

Een man wordt rijk door zijn huwelijk met een rijke erfgename. Hij doet haar juwelen cadeau die al spoedig worden gestolen. Dan koopt hij opnieuw juwelen, maar ook deze worden weer gestolen. Opvolger van EL CENICIENTO, maar zonder het succes van die film, omdat hij veel minder van kwaliteit was.

Simbad el mareado

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Telma Ferriño, Marcelo Chávez en Jacqueline Evans.

Telkens als hij gaat varen verliest een jongeman het bewustzijn en begint hij te dromen en steeds als hij weer bijkomt zit hij tot over zijn oren in de ellende. Een sympathieke komedie met zeer vermakelijke scènes.

Mi querido capitán

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Fernando Soler, Sara García, Rosita Quintana en Felipe de Alba.

Door allerlei listen wordt een groep losbandige vrienden op het liefdespad door hun vrouwen ontmaskerd. Een acceptabele komedie.

Ay amor... cómo me has puesto!

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rebeca Iturbide, Marcelo en Jorge Reyes.

Een broodbezorger wordt verliefd op een welgesteld meisje, en probeert haar op alle mogelijke manieren voor zich te winnen. Deze sympathieke en onderhoudende komedie is geheel opgehangen aan de komiek 'Tin Tan'.

Yo soy charro de levita

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Marcelo en Rosita Quintana.

Door een aantal slimme truukjes lukt het een paar zwervers de zoon van de dorpstiran te laten trouwen met de vrouw die al een baby van hem had. De film is eenvoudig, maar beslist aardig mede dankzij het goede acteerwerk van de komiek 'Tin Tan'.

Novia a la medida

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Sara García, Rafael Baledón, Rosita Quintana en Amalia Aguilar.

De vader van de lieftallige Rosa krijgt een epileptische aanval. Meteen denkt iedereen dat hij dood is. Deze enigszins Spaans aandoende, macabere komedie zit vol met misplaatste cabaretnummers en gaat enigszins de mist in.

No me defiendas compadre

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosita Quintana, Marcelo en Juan García.

De film beschrijft, op een sympathieke en interessante manier, de duizend en één moeilijkheden die zich afspelen op een wijkbureau van de politie.

El Rey del barrio

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Silvia Pinal, Marcelo en Ismael Pérez.

Het hoofd van een roversbende, die zich uitgeeft voor een voormalig gangster uit Chicago, terroriseert alles en iedereen, met inbegrip van zijn eigen bendeleden. Goed acteerwerk in een goed geregisseerde film; goed van sfeer. Zonder enige twijfel één van de beste Mexicaanse komedies.

Tuya para siempre

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Emilio Tuero, Esther Fernández en Eduardo Noriega.

Een jonge vrouw moet trouwen met een militair, maar zij is verliefd op een rijke jonge man. De film is overdreven dramatisch en daardoor zeer vervelend.

La Familia Pérez

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Sara García, Joaquín Pardavé en Beatriz Aguirre.

Door een aantal tegenslagen moet een rechtschapen huisvader uit bedelen gaan. Er wordt wat afgepraat in deze zeer moraliserende film.

Conozco a los dos

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Cuates' Castilla, Amalia Aguilar en Doria Yris.

Twee mannen die elkaar niet kennen, komen terecht in allerlei verwikkelingen, omdat ze precies op elkaar lijken. Zowel de regisseur Martinez Solares, als `Los Cuates` (folkloristische groep) hebben er hun eigen komedie van willen maken. Het resultaat is dan ook een zeer chaotische film.

Calabacitas tiernas

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosita Quintana en Amalia Aguilar.

Dankzij een aantal misverstanden zetten een komiek en zijn verloofde een cabaret op. Deze aardige komedie is zeer goed door het publiek ontvangen. Terecht want het is een leuke film.

La Novia del mar

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. María Elena Marqués, Rafael Baledón en Fernando Soto 'Mantequilla'.

Door een aantal misverstanden wordt een man tot twee keer toe voor het altaar door zijn verloofdes in de steek gelaten. Vermeldenswaard is de goede vertolking van de bijrolspelers, de enigen die een beetje actie aan deze langdradige film geven.

Bodas trágicas

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Roberto Silva, Ernesto Alonso en Estela Inda.

Een stel trouwt in het geheim omdat de vader van de bruid tegen het huwelijk is. Hij komt er toch achter. Het enige leuke aan deze film is de aanwezigheid van de debutante Miroslava, een mooie Tsjechoslowaakse vluchtelinge.