Peter Voss

Acteur

Peter Voss is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fährmann Maria

1936 | Horror, Thriller

Duitsland 1936. Horror van Frank Wisbar. Met o.a. Sybille Schmitz, Aribert Mog, Peter Voss, Karl Platen en Carl de Vogt.

Een prachtige, boeiende sfeerrijke allegorische film in de traditie van Fritz Langs DER MŸDE TOD. Maria, de dochter van een veerbaas die na haar vaders dood zijn werk overneemt, zet op een avond een gewonde man over. Later komt de Dood hem halen, maar Maria probeert door het moeras met de gewonde te ontkomen. Tijdens zijn verblijf in Amerika maakte Wisbar in 1945 als B-film een Engelse versie, THE STRANGLER OF THE SWAMP, een even boeiende, mysterieuze film met minimale middelen geproduceerd. Het scenario is van Hans Jürgen Nierentz en regisseur Wisbar. Het camerawerk is van Franz Weihmayr.

Hundert Tage

1935 | Historische film

Italië/Duitsland 1935. Historische film van Franz Wenzler. Met o.a. Gustaf Gründgens, Werner Krauss, Kurt Junker, Peter Voss en Fritz Genschow.

Een verfilming van het gelijknamige toneelstuk over Napoleons terugkeer van Elba, dat sinds 1933 vrij regelmatig in Duitsland werd opgevoerd. Dat een van de auteurs Benito Mussolini was (de andere was Giovacchino Forzano) zal daaraan ongetwijfeld niet vreemd zijn geweest! Gründgens en Krauss hebben ook aan de toneelopvoeringen meegewerkt. Er is gelijktijdig een Italiaanse versie gemaakt.

Grün ist die Heide

1932 | Muziek, Drama

Duitsland 1932. Muziek van Hans Behrendt. Met o.a. Theodor Loos, Camilla Spira, Peter Voss, Hugo Werner-Kahle en Fritz Odemar.

Een rasechte 'Heimat-Operette' waarvan het liedje 'Grün ist die Heide' nog steeds een standaardschlager is. Drie crisiszwervers worden al zingend opgejaagd door een jachtopziener, ook al is een van de drie een failliete baron wiens dochter verliefd is op ... de voor gezag en orde opkomende jonge jager. Ewald Daubs camerawerk en de muziek -'Auf der Lüneburgerheide' en 'Wenn der Birnbaum blüht' naar Hermann Löns' teksten - zijn aanstekelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Voss op televisie komt.

Reageer