Siegfried Hartmann

Regisseur

Siegfried Hartmann is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Schneeweißchen und Rosenrot

1979 | Fantasy, Familiefilm

DDDE 1979. Fantasy van Siegfried Hartmann. Met o.a. Julie Juristová, Katrin Martin, Bodo Wolf, Pavel Trávnícek en Hans-Peter Minetti.

Margot Beichler bewerkte met regisseur Hartmann een sprookje van de gebroeders Grimm over een gemene bosgeest (Minetti), die twee prinsen (Wolf en Trávnícek) gevangen houdt. Hij heeft ze veranderd in een beer en een valk. Twee zusjes (Juristová als Schneeweißchen en Martin als Rosenrot) die onafscheidelijk zijn, slagen erin ze te bevrijden. Daarna leefden ze allen nog lang en gelukkig. Typische, oubollige, weinig spirituele DEFA-sprookjesfilm die voornamelijk opvalt door het bekwame camerawerk van Siegfried Mogel. Heeft met Sneeuwwitje en de zeven dwergen of Sneeuwwitje, de schone slaapster niks te maken.

Flucht ins Schweigen

1966 | Misdaad

DDDE 1966. Misdaad van Siegfried Hartmann. Met o.a. Fritz Diez, Marita Böhme en Dieter Wien.

Bij opgravingen worden de stoffelijke overschotten van een SS-er gevonden. Het politie-onderzoek brengt aan het licht dat zijn dood in verband staat met gebeurtenissen in het heden.

Die goldene Gans

1964 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1964. Familiefilm van Siegfried Hartmann. Met o.a. Kaspar Eichel, Karin Ugowski en Uwe-Detlev Jessen.

Twee broers domineren op hardvochtige wijze hun jongere broer, die zonder morren al het werk doet. In het bos ontmoeten ze allebei een oud vrouwtje, dat hen om eten en drinken vraagt, maar ze weigeren botweg. Ook de jongste komt het oude vrouwtje tegen en zonder moeite deelt hij zijn karig maal met haar. Wat later vindt hij een gouden gans en dat is het begin van heel wat sprookjesachtige avonturen. Naïef uitgewerkt sprookje van de gebroeders Grimm, waarschijnlijk bedoeld voor kinderen jonger dan drie jaar. Het spel van de acteurs is rampzalig slecht en de fotografie van Karl Plintzner geeft hoofdpijn door de wazige beelden. Regisseur Hartmann bewerkte het sprookje samen met Günter Kaltofen.

Das Feuerzeug

1958 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1958. Familiefilm van Siegfried Hartmann. Met o.a. Rolf Ludwig en Heinz Schubert.

Een soldaat bemachtigt een schat die door een heks bewaakt wordt, maar moet heel wat doorstaan voor hij ervan kan genieten. Een film voor de jeugd naar een sprookje van Andersen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Siegfried Hartmann op televisie komt.

Reageer