Frederik de Groot: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Way to Paradise

2021 | Drama, Thriller

Nederland 2021. Drama van Wahid Sanouji. Met o.a. Aziz Akazim, Chems Eddine Amar, Mamoun Elyounoussi, Titia Hoogendoorn en Hakim Traïdia.

De briljante rechtenstudent Najib (Akazim) ziet zijn toekomstplannen in rook opgaan als zijn criminele oudere broer (Amar), die zijn studie bekostigt, door de politie wordt opgepakt. Najib moet op zoek naar werk, wat in het door racisten bevolkte Amsterdam maar moeilijk te vinden blijkt, waarop Najib radicaliseert. Deze rondom de Sloterplas gedraaide lowbudgetproductie is het speelfilmdebuut van de Marokkaans-Nederlandse acteur/producent Wahid Sanouji. Ondanks diens bewonderenswaardige doorzettingsvermogen laat dit weinig subtiele misdaaddrama een onbeholpen indruk achter, vooral bij gebrek aan psychologische diepgang van de personages.

Joris en Boris en het geheim van de tempel

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Martijn van Nellestijn en Aram van der Rest. Met o.a. Frederik de Groot, Martijn van Nellestijn en Richard de Ruijter.

Jeugdfilm van Martijn van Nellestijn en Aram van de Rest over geheimzinnige erfenis.

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

2009 | Familiefilm

Nederland 2009. Familiefilm van Martijn van Nellestijn. Met o.a. Liz Snoyink, Aad van Toor, Frederik de Groot, Inge Ipenburg en Gerard Joling.

Vorig jaar kwamen er meer dan 300 duizend bezoekers naar Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek. Aan de formule is niets veranderd. Weer wordt er geschmierd door de acteurs, wordt in krakkemikkige dialogen alles nog eens uitgelegd (‘De deur is op slot!’, ‘Dan kunnen we er niet meer uit!’), weer is er de onvermijdelijke niet-zo-sluikreclame en de parade van BN’ers als Frans Bauer en Gerard Joling en gepensioneerde kindervrienden als Adriaan (zonder Bassie) en Tante Til (Familie Knots).

Bureau Kruislaan

1993 |

Nederland 1993. Vivian Pieters. Met o.a. Kees Coolen, Guus Van der Made, Marcel Musters, Frederik de Groot en Peter Tuinman.

Vorig jaar kwamen er meer dan 300 duizend bezoekers naar Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek. Aan de formule is niets veranderd. Weer wordt er geschmierd door de acteurs, wordt in krakkemikkige dialogen alles nog eens uitgelegd (‘De deur is op slot!’, ‘Dan kunnen we er niet meer uit!’), weer is er de onvermijdelijke niet-zo-sluikreclame en de parade van BN’ers als Frans Bauer en Gerard Joling en gepensioneerde kindervrienden als Adriaan (zonder Bassie) en Tante Til (Familie Knots).

Flying Kicks: Bertje

1992 | Drama

België​/​​Nederland 1992. Drama van Ken Hannam en Chiem van Houweninge. Met o.a. Fedja Nijholt, Henriette Tol, Jaloe Maat, Frederik de Groot en Mike Libanon.

Nijholt als vijftien-jarige titelfiguur Bertje keert niet terug van proefverlof naar strafinrichting voor jonge criminelen. Met een vriendinnetje tracht hij auto's te kraken, rooft een winkeletalage leeg, veroorzaakt de dood van een meisje en ander fraais. Natuurgetrouwe weergave van het criminele gedrag van schoftjes maar ook van het politiemilieu. Tol schittert als vrouwelijke rechercheur van de afdeling jeugdzaken die veel doet om jonge criminelen opnieuw op het rechte spoor te helpen. Film biedt uiteraard geen pasklare oplossingen voor jeugdcriminaliteit maar het scenario van van Houwinge belicht aanvaardbaar, zonder moraliserend te doen, de problemen van kinderen, hun ouders, de politie en de samenleving.

Het Verboden Bacchanaal

1981 | Drama

Nederland 1981. Drama van Wim Verstappen. Met o.a. Rijk de Gooyer, Geert de Jong, Bram van der Vlugt, Pleuni Touw en Hugo Metsers.

Opnieuw verfilmde Verstappen (na het succes van PASTORALE[KA2]43) een roman van Simon Vestdijk. Het werd een lamentabele misser over kinderen die de seksuele handel en wandel van hun ouders en de vrienden uit hun sleutelclub beloeren. Alsof de oude Scorpio-tijden weer zijn aangebroken.

Grijpstra & De Gier

1979 | Misdaad, Thriller, Komedie

Nederland 1979. Misdaad van Wim Verstappen. Met o.a. Rijk de Gooyer, Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooy, Donald Jones en Marina de Graaf.

Naar het boek 'Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen' van Janwillem van de Wetering. Rijk de Gooyer en Rutger Hauer spelen het politieduo uit de titel precies volgens het boekje: als twee oer-Hollandse, eigenzinnige maar perfect op elkaar ingespeelde types. Die twee kan je dus om een boodschap sturen. Met hun krappe Kevertje crossen ze door Amsterdam en lossen als het zo uitkomt de nodige moordzaken op. Acht jaar later draaide Verstappen nog een film rond Van de Weterings politieduo. Toen gingen De Gooyer en Peter Faber (die Hauer verving) de stad uit en op Friesland aan.

Pastorale 1943

1978 | Oorlogsfilm

Nederland 1978. Oorlogsfilm van Wim Verstappen. Met o.a. Frederik de Groot, Renée Soutendijk, Geert de Jong, Leen Jongewaard en Sacco van der Made.

Deze verfilming van Simon Vestdijk`s roman werd Verstappen`s beste werk. Verzetsmensen besluiten in een klein stadje (de combinatie van Doorn en Wijk bij Duurstede) de plaatselijke drogist, een NSB-er, verdacht van verraad, te liquideren. Een boeiend uitgewerkt gegeven, in alle opzichten sterk: dramatisch wat betreft spelregie en camera (Marc Felperlaan). Toch ontbreekt er de allure aan die bijvoorbeeld DE OVERVAL als Nederlandse oorlogsfilm had. Evenals SOLDAAT VAN ORANJE werd deze film later met bewaard materiaal 'uitgerekt' tot een tv-serie. Scenario van regisseur Verstappen. Camerawerk van Marc Felperlaan. Monatage van Jutta Brandstaedter.