Siv Ericks

Acteur

Siv Ericks is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Illusioner

1994 | Thriller, Drama

Zweden 1994. Thriller van Lars Mullback. Met o.a. Reine Brynolfsson, Anders Ekborg, Jonna Järnfelt, Patrik Bergner en Halvar Björk.

Christer (Ekborg) is pas gescheiden. Hij woont en werkt in een Zweedse provincieplaats. Hij verdient de kost als taxichaffeur en verdient een centje erbij als tuinman op het kerkhof. Hij krijgt nieuwe buren, Erik (Brynolfsson), die lijkbezorger is en zijn vrouw Marie (Järnfelt), een sexy verschijning, die tot aan de hals verlamd is. Ondanks haar toestand lonkt Marie naar Christer, die op haar verliefd wordt.

Blomstrande tider

1980 | Drama

Zweden 1980. Drama van John Olsson. Met o.a. Krister Henriksson, Ake Lindstrom, Margret Weivers, Peter Lindgren en Halvar Bjork.

Een klein plaatsje verandert onder invloed van de moderne industriële maatschappij die mensen dwingt als forensen heen en weer te reizen naar grotere steden. Jussi is net teruggekeerd van een verblijf van een jaar als VN-soldaat op Cyprus. Het plaatsje waar hij geboren is, is zo sterk veranderd dat hij het nauwelijks herkent.

Lyftet

1977 | Drama

Zweden 1977. Drama van Christer Dahl. Met o.a. Anders Lönnbro, Bodil Mȧrtensson, Roland Jansson, Veiron Holmberg en Karl-Erik Heiknert.

Na een langdurige hechtenis in een ultra-moderne gevangenis - waarin hij tijdens de bezoekuren een vriendin zwanger heeft gemaakt - probeert een jongeman met hard werken de geldende standaard van welvaart en succes te bereiken. Zonder perspectief loopt hij stuk op de bureaucratie en zijn makkers van vroeger die hem weer tot de misdaad verleiden. Een boeiende sociale film over een man die ook na zijn hechtenis gevangen blijft in het systeem. Door zijn dwarsheid en verregaande agressie is de hoofdpersoon niet alleen maar een zielig slachtoffer. De scènes in een echte gevangenis met constante elektronische bewaking hebben een benauwende authenticiteit. De dialoogscènes zijn door de regisseur echter zo statisch en oeverloos gefilmd, dat zij het strakke ritme van het geheel verstoren.

Hallo baby

1976 | Komedie, Experimenteel

Zweden 1976. Komedie van Johan Bergenstrȧhle. Met o.a. Marie-Louise de Geer, Toivo Pawlo, Siv Ericks, Anders Ek en Keve Hjelm.

Een joods meisje heeft een vrije en artistieke opvoeding gekregen en zich ontwikkeld tot een spontane en onbevangen volwassene, die in het kunstwereldje van de jaren '60 door de loze façades heenkijkt maar nooit haar animo verliest. De actrice en naïef-schilderes De Geer schreef haar autobiografische scenario in de tableau-achtige stijl van haar schilderijen, die - althans in de film - even weinig reden tot enthousiasme geven als haar dramaturgische talenten. De begaafde regisseur-echtgenoot van de heldin heeft zich kritiekloos dienstbaar gemaakt aan haar egotrip, wat slechts enkele frappante scènes oplevert en voor de rest veel irritatie.

Exponerad

1971 | Erotiek

Zweden 1971. Erotiek van Gustav Wiklund. Met o.a. Christina Lindberg, Heinz Hopf, Björn Adelly, Janne Carlssonn en Birgitta Molin.

Een jong meisje is enige weken alleen thuis en geeft zich over aan seksuele fantasieën, waarin liefde, overweldiging en moord een belangrijke rol spelen. Dit lijkt misschien een veelbelovend thema, maar al spoedig blijkt dat deze seksfilm niet geïnteresseerd is in veelbelovende thema's - wel in veelvuldig bloot. USA/GB-titel: EXPOSED.

Mästerdetektiven Blomquist lever farligt

1957 | Familiefilm, Mysterie

Zweden 1957. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Sven Almgren, Leif Nilsson, Brigitta Hörnblad, Sigge Fürst en Nils Halberg.

Kalle (Nilsson) en zijn bende krijgen nabij het vredige stadje Lillköping te maken met vreemde gebeurtenissen op een spookkasteel. Vroege kinderfilm met Kalle Blomquist, de amateurspeurneus, naar een verhaal van de toen nog weinig bekende Astrid Lindgren, die hiervoor ook het scenario schreef. Camerawerk van Stig Halgren.

Rasmus Pontus och Toker

1956 | Familiefilm, Drama

Zweden 1956. Familiefilm van Stig Olin. Met o.a. Eskil Dalenius, Sven Almgren, Elof Ahrle, Siv Ericks en Pia Skoglund.

Dalenius als de tien-jarige Kalle, zijn vriend Almgren als Pontus en het opgeschoten meisje Skoglund (de dochter van de plaatselijke diender) ontmaskeren op de kermis een zilverdief die zijn buit in een carroussel verborgen houdt. Kalle is de voorloper van de latere Pippi Langkous, beiden scheppingen van Astrid Lindgren. Derde film in een serie van vijf onafhankelijke verhalen. Ondanks de hoge leeftijd van de film spannend en vermakelijk met de nodige slapstick.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Siv Ericks op televisie komt.

Reageer