Peter Knight is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

BoJack Horseman

2014 | Animatie, Komedie, Drama

Verenigde Staten 2014. Animatie van Raphael Bob-Waksberg. Met o.a. Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Aaron Paul en Paul F. Tompkins.

Tragikomische animatieserie over een uitgerangeerde televisiester, die in de jaren negentig een hit kende met de sitcom Horsin’ Around. Sinds dat succes gaat hij zich te buiten aan drank, drugs en vrouwen en ontvalt hem regelmatig de zin ‘weet je wel wie ik ben?’.

Panther Squad

1986 | Actiefilm

Frankrijk 1986. Actiefilm van Peter Knight. Met o.a. Sybil Danning, J.R. Gossart, Roger Darton, Karin Schubert en Jean-Claude Laine.

Een groep milieuliefhebbers wil het sensationele programma vernietigen waarmee de V.N. de ruimte wil veroveren. Maar Ilona en haar eskadron van `panters`, experts in alle krijgskunsten, houden een oogje in het zeil. Deze film, die ons van de U.S.A. meeneemt naar Guasarura (onderwijl nog even Oostende aandoend) is zo kosmopolitisch op elk gebied dat hij lijkt op een internationale keuken ontdaan van al het karakteristieke.

The Astrologer

1976 | Mysterie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Mysterie van Craig Denney. Met o.a. Craig Denney, Darrien Earle en Arthur W. Charbourne.

Craig Marcus Alexander (Denney) is een intelligente paranormaal begaafde jongeman. Hij gebruikt zijn gave om de vervloekte robijnen te stelen van een stam in Kenia. Het kost zijn metgezellen het leven, maar hij kan ontsnappen. Hij vestigt zich op Tahiti waar hij na lang zoeken de stenen kwijt kan aan een Amerikaan voor een gigantisch bedrag. Nu heeft hij de nodige fondsen om de werken aan zijn grootste ambitie: de machtigste astroloog ter wereld te worden. Een afgrijselijk amateuristisch filmpje, gemaakt door mensen die niets afkennen van montage of continu[KA3]iteit. De film springt van de hak op de tak en wordt bovendien abominabel vertolkt. Gelukkig worden de hoofdstukken steeds afgerond door minutenlange opnamen van drijvende schepen en rollende golven, terwijl op de soundtrack een song weerklinkt van The Moody Blues (de muziek werd trouwens verzorgd door Peter Knight van deze groep). In vergelijking met dit onding maakte de beruchte Ed Wood het ene meesterwerk na het andere. Dorothy June Pidgeon schreef wat moet doorgaan voor een scenario, terwijl Alan Gornick, Jr. voor de mooie plaatjes mocht zorgen. Gefilmd in Astravision, wat dat ook moge zijn.

Curse of the Crimson Altar

1968 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1968. Horror van Vernon Sewell. Met o.a. Boris Karloff, Mark Eden, Barbara Steele, Michael Gough en Virginia Wetherell.

De horrorauteur H.P. Lovecraft was bijna even invloedrijk als Edgar Allen Poe. Veel van zijn verhalen zijn verfilmd. Curse of the Crimson Altar werd losjes gebaseerd op Lovecrafts The dreams in the witch house. Regisseur Sewell had wel wat getrouwer mogen zijn aan het origineel, want de film over een vermiste broer, een verbrande heks en een onbetrouwbare kasteelheer laat vooral onder hun kunnen presterende horroriconen, jaren zeventig psychedelica en dito blootscènes zien. Voornamelijk leuk als curiosum voor horrorfans.