Sylvia Baan

Producer

Sylvia Baan is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Carmen Meets Borat

2008 | Documentaire

Nederland 2008. Documentaire van Mercedes Stalenhoef.

Documentaire van Mercedes Stalenhoef over een Roemeens meisje wier leven overhoop werd gegooid door alle commotie over de film die de Britse komiek Sacha Baron Cohen maakte rond het typetje Borat.

Cristina Branco - A Minha Casa

2004 |

2004. Leendert Pot en Michel Schöpping.

Documentaire over de fado-zangeres Cristina Branco. De filmmakers Leendert Pot en Michel Schöpping gaan op bezoek bij Cristina Branco en haar man gitarist en componist Custodio Castello.

De grote vakantie

2000 | Documentaire

Nederland 2000. Documentaire van Johan van der Keuken.

In 1998 wordt bij filmmaker Van der Keuken prostaatkanker gediagnosticeerd. De tijd die hem overblijft om te leven, is beperkt. Hij besluit zijn laatste film te draaien en die onderneming voert hem over de gehele aardbol: Katmandu in Nepal, het dak van de wereld in de Himalaya, Mali in Afrika, Brazilië in Zuid-Amerika en tenslotte zijn eigen land met een onvergetelijk beeld van de grote rivieren, de levensader van Nederland, panta rei. Tegelijkertijd een zoektocht om van de kanker genezen te raken door de alternatieve geneeskunde. Het mocht niet baten: Van der Keuken overleed in januari 2001. De film die o.a. bekroond werd op het festival van Berlijn, is een feest voor zijn fans, maar hij is zoals gebruikelijk veel te lang en wie geen insider is, ontgaat wellicht in de stroom van bonte beeldreeksen zijn eerbetoon aan Alfred Hitchcock.

Jannes

1999 | Documentaire, Biografie, Sportfilm

Nederland 1999. Documentaire van Rein Hazewinkel. Met o.a. Hans Jansen, Rob Clerc, Harm Wiersma, Auke Scholma en Harke van der Wal.

Jannes van der Wal, geboren in 1956, was een stil kind. Hij liet zich in 1970 reeds opmerken met artikels waarin hij damcombinaties ontleedde. Na zijn studies besloot hij beroepsdammer te worden, wat in die tijd zeker niet wiedes was, want in de damsport was weinig geld te verdienen. In 1982 werd hij echter wereldkampioen dammen in Sao Paulo. Jannes werd vooral bekend als levensgenieter en losbol en was de gast in vele tv- shows. Hij werd vooral beroemd toen hij, op weg naar een tornooi, in de trein in slaap viel, zodat hij de wedstrijd miste. Jannes stierf in 1996 aan de gevolgen van leukemie, kort nadat hij met 'doordammen' een nieuw systeem ontwikkeld had om de sport levendiger te maken. Door een aaneenschakeling van archiefopnamen, w.o. het gedenkwaardige interview met Mies Bouwman en zijn optreden in 'Klasgenoten', en gesprekken met andere dammers die met hem gespeeld hebben wordt een portret opgehangen van Jannes, een grillige en onberekenbare kerel, die echter ieders sympathie wist te winnen. Het werd een verhaal van passie en volharding, een zoektocht naar de zin van het leven. Hazewinkel won met zijn script de scenarioworkshop van het IDFA in 1997. Montage is van Sander Vos en fotografie van Stijn van Santen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sylvia Baan op televisie komt.

Reageer