Mahnaz Anssarian

Acteur, Scenarist

Mahnaz Anssarian is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Leila

1997 | Drama

Iran 1997. Drama van Dariush Mehrjui. Met o.a. Leila Hatami, Ali Mosaffa, Mohamad Reza Sharifinia, Jamileh Sheikhi en Mohammad Reza Sharifi Nia.

Leila (Hatami), een vrouw uit een gegoed Iraans milieu, wordt met een pijnlijke situatie geconfronteerd: bij het begin van haar huwelijk ontdekt ze dat ze geen kinderen kan krijgen. Toch vindt haar echtgenoot Rez (Moasaffa) dat geen bezwaar. Hij gelooft dat zij ook zonder kinderen gelukkig kunnen worden. Reza's moeder, een doortastende vrouw met vier dochters en een zoon, legt zich niet bij de feiten neer. Ze dringt er bij Leila op aan om haar man ervan te overtuigen dat hij een andere vrouw moet kiezen. Leila geraakt gebukt onder schuldgevoelens. Ze voelt zich gedwongen een andere vrouw in haar huis te accepteren... Qua vormgeving noch inhoud beslist niet de beste film van bekende Iraanse filmmaker Mehrjui. Wel erg populair in Iran waar de kassa's voor deze prent rinkelden.

The Key

1988 | Thriller, Drama

Iran 1988. Thriller van Ebrahim Forouzesh en Ebrahim Foruzesch. Met o.a. Amir Mohammed Poor-Hassan, Mahnaz Anssarian, Emad Taheri, Fatemeh Assareh en Amir Mohammad Pour-Hassan.

Een minimalistische, claustrofobische film over een jongen, die tijdens de afwezigheid van zijn ouders een gasexplosie wil voorkomen, maar niet weet hoe hij de haard moet uitdraaien, de sleutel niet kan vinden om het huis te verlaten en niemand kan bereiken om hem te ontzetten. Scenario van Abbas Kiarostami en fotografie van Mohammed Aladpush. Benauwend, maar helaas iets te lang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mahnaz Anssarian op televisie komt.

Reageer