Lotte Tarp

Acteur

Lotte Tarp is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Week-end

1983 | Drama

Denemarken 1983. Drama van Palle Kjaerulff-Schmidt. Met o.a. Jens Osterholm, Elsebeth Knudsen, Jesper Jensen, Birgit Bruel en Bente Dessau.

Drie jonge echtparen, een vrijgezel en een kindermeisje brengen een weekeinde door in een buitenhuis aan zee, waar verveling en drank het gebrek aan communicatie en genegenheid in de huwelijken en vriendschap blootlegt en de pogingen tot overspel al even lusteloos blijven. Vanwege een af en toe blote Tarp als het kindermeisje werd de film gepresenteerd als een seksfilm, maar is eerder een sombere studie over levensonmacht die geïnspireerd lijkt door Antonioni. De sobere en kille observatie zonder psychologische uitdieping maakt het geheel afstandelijk, zodat deze film over verveling nogal eens een vervelende film blijkt.

Farlige kys

1972 | Drama

Denemarken 1972. Drama van Henrik Stangerup. Met o.a. Erik Wedersøe, Lotte Tarp, Lisbeth Movin, Danny Anderse en Niels Barfoed.

Een jonge psychiater wordt verliefd op zijn patiënte die uit zelfverdediging haar echtgenoot heeft gedood. Hij neemt ontslag en gaat met de vrouw naar zee waar hij ontdekt dat ze wel degelijk krankzinnig is. Het scenario wil de eigentijdse levensonmacht doorlichten aan de tegenstrijdigheid van psychiatrie, maar betrekkelijkheid van de begrippen 'normaal' en 'abnormaal' gaat verloren in een aangezette melodramatiek en afgekloven clichés, ondanks goed en intens spel van de beide hoofdrollen.

Giv Gud en chance om sond[KA13]agen

1970 | Drama

Denemarken 1970. Drama van Henrik Stangerup. Met o.a. Ulf Pilgaard, Lotte Tarp, Vibeke Reumert, Ove Sprogøe en Ole Storm.

Een jonge dominee probeert voor zijn slinkende gemeente de rol van welzijnswerker te vervullen, maar wordt ook daarin geconfronteerd met zijn nutteloosheid. Hij zwelgt in zelfmedelijden tot hij aansluiting vindt bij een groep theologiestudenten, wier losbandig cynisme zijn bestaansgrond nog verder ondermijnt. In dit boeiende debuut van een romanschrijver over de schijnbaar overbodige individuele hulpverlening in een welvaartsstaat wordt een documentaire benadering van het leven in een plattelandsgemeenschap gecombineerd met een ongewoon psychologisch portret.

Olsen-Banden

1968 | Komedie

Denemarken/Duitsland 1968. Komedie van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther en Peter Steen.

Eerste van een succesvolle serie (voorlopig 13 speelfilms) volkskluchten, allemaal door Balling (die met Henning Bahs ook het scenario schreef) geregisseerd over drie onfortuinlijke maar steeds optimistische amateurschoftjes. Vaak aan de top van de Deense box-office. In deze eerste film worden de drie boefjes, aangevoerd door een geniale Sprog[KL23]oe, voor het eerst geconfronteerd met de rechercheur Mortensen (gespeeld door Steen) en trekken zij uiteraard voor het eerst aan het kortste eind. Nauwelijks te pruimen voor niet-Skandinaviërs. Camerawerk van Jeppe M. Jepsen en Claus Loof.

Jeg en markis

1967 |

Denemarken/Zweden 1967. Mac Ahlberg en Peer Guldbrandsen. Met o.a. Gabriel Axel, Karl Stegger, Elsa Prawitz, Buster Larsen en Tove Maës.

Een satire op rijke Deense snobs. Een boekhoudertje doet zich als de beruchte Markies de Sade voor en leidt een vrolijk leventje temidden van bewonderaars.

Morianerna

1965 | Thriller

Zweden 1965. Thriller van Arne Mattsson. Met o.a. Anders Henrikson, Eva Dahlbeck, Heinz Hopf, Elsa Prawitz en Erik Hell.

Een bejaarde miljonair wordt geterroriseerd door zijn gezinsleden en wordt tenslotte vermoord met een schaar. Deze goed geacteerde en door Per Wahlöö behendig geschreven thriller heeft in de vormgeving sensationele en onnodig aangedikte effecten, die de spanning ondermijnen en doen omslaan in ergernis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lotte Tarp op televisie komt.

Reageer