Julián Mateos is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Olvida los tambores

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Julián Mateos, Maribel Martín, Tony Isbert, Cristina Galbó en Carlos Ballesteros.

De relaties tussen twee heel verschillende verliefde paren worden getoond in een rampzalige film, net zo slecht als het theaterstuk waarop het is gebaseerd.

La Carmen

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Julio Diamante. Met o.a. Sara Lezana, Julián Mateos, Rafael de Córdova en Palomo Linares.

De zoveelste, terecht onopgemerkt gebleven, verfilming van de Carmen van Merimée.

Y el prójimo?

1974 |

Spanje 1974. Ángel del Pozo. Met o.a. Fernando Rey, Geraldine Chaplin, Julián Mateos, Antonio Ferrandis en Mabel Karr.

In een ziekenhuis wordt een harttransplantatie voorbereid. Deze middelmatige film met een geheel Spaanse cast betekende het regie-debuut van de acteur Del Pozo.

Los Novios de la muerte

1974 | Thriller, Drama

Spanje 1974. Thriller van Rafael Gil. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Julián Mateos, Ramiro Oliveros, Fernando Sancho en Helga Liné.

Een gangster die onlangs uit de gevangenis is ontslagen gaat in het Spaanse legioen. Hij wil zich wreken op zijn vroegere rivaal, die om de politie te ontvluchten in militare dienst is gegaan. Een belachelijke verheerlijking van het militarisme die schijnheilig verborgen is in een thriller.

El Ultimo viaje

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Julián Mateos, Pauline Challenor en Agata Lys.

Een politieagent moet het hoofd bieden aan een bende drugsdealers. Dit is één van de beroemdste geëngageerde films, die aan het begin van de jaren zeventig zo populair waren in Spanje.

Los Fríos ojos del miedo

1971 | Misdaad

Italië/Spanje 1971. Misdaad van Enzo G. Castellari. Met o.a. Giovanna Ralli, Frank Wolff, Julián Mateos, Fernando Rey en Karin Schubert.

Een onevenwichtige jongeman wil zich wreken op de rechter die zijn broer heeft veroordeeld. Weinig originele film maar met een zekere professionele waardigheid.

Tibetana

1970 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1970. Avonturenfilm van John Peyser. Met o.a. Pernell Roberts, Alexandra Bastedo, Julián Mateos en Gloria Cámara.

In Tibet vlucht een Amerikaanse bergbeklimmer voor de Chinezen.Een onbenullige en onpersoonlijke film.

Que esperen los cuervos

1970 | Thriller

Frankrijk/Spanje 1970. Thriller van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Michel Constantin, Julián Mateos, Senta Berger en Hans Meyer.

Een paar misdadigers overvallen een bank op het platteland en vermoorden alle getuigen. Een tamelijk acceptabele thriller, met een grote hoeveelheid geweld en bekwame vertolkingen van de acteurs, vooral die van de niet te evenaren Michel Constantin.

La Orilla

1970 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1970. Romantiek van Luis Lucía. Met o.a. Julián Mateos, Dyanik Zurakowska, María Dolores Pradera en Yelena Samarina.

Tijdens de Burgeroorlog verandert een anarchistische luitenant van ideologie als hij een lief meisje leert kennen dat voorstandster is van de regering Franco. Typische soap-opera uit de Franco-tijd.

Hembra

1970 | Drama, Romantiek

Spanje 1970. Drama van César Ardavín. Met o.a. Julián Mateos, Lina Rosales, Elena María Tejeiro en Manuel de Blas.

Een jonge delinquent wordt geholpen door een vrouw van middelbare leeftijd; al spoedig ontluikt de hartstocht. Een belachelijke en bovendien te lange film.

Les étrangers

1969 | Misdaad, Avonturenfilm, Thriller

Frankrijk/Spanje/Duitsland/Italië 1969. Misdaad van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Senta Berger, Michel Constantin, Hans Meyer, Julián Mateos en Alberto Fernandez.

Mijnbouwingenieur Chamoun (Constantin) is met zijn aantrekkelijke vrouw May (Berger) op de vlucht voor de maffia en verschuilt zich in New Mexico in een oude mijnschacht, die niet meer geëxploiteerd wordt. Tegelijkertijd heeft Kaine (Mateos) een overval gepleegd, waarbij doden zijn gevallen. Met de politie op de hielen verstopt hij zich in de gangen, waar Chamoun belooft hem te verbergen voor de helft van de buit, ruwe diamanten, waarmee Chamoun hoopt hem te kunnen smeren naar Europa. De uitgeputte Kaine gaat akkoord, maar wil hem smeren zodra hij weer op adem is zonder af te rekenen. Kaine heeft buiten de waard gerekend met sherif Blade (Meyer) die zijn kruit niet eerder verschiet dan wanneer hij de doelen in zijn vizier krijgt: dat zijn eerst de gangsters, die Chamoun gevonden hebben en later Kaine. Chamoun en May krijgen de beloning die de verzekering heeft uitgeloofd en kunnen daarmee naar de Oude Wereld. Regisseur Desagnat hield er lekker de vaart in en het resultaat is een ouderwetse, onderhoudende avonturenfilm, zo'n typische coproductie uit de jaren 1960, die in de Nieuwe Wereld speelt. De hoofdrollen zijn heel genietbaar, vooral Constantin en mooie Berger, die nog een hele lange carrière voor zich had en een soort tweede bloei beleefde op de tv tussen 1989 en 2002. Het scenario is van Pascal Jardin, Attilio Pandolfi en de regisseur naar de roman van André Lay L'Oraison du plus fort. Het camerawerk is van Marcel Grignon.

La Celestina

1969 | Drama, Romantiek

Spanje/Duitsland 1969. Drama van César Férnandez Ardavín. Met o.a. Amelia de la Torre, Julián Mateos, Elisa Ramírez en Hugo Blanco.

Het tragisch eindigende liefdesverhaal van Calisto en Melibea in het keizerlijke Toledo. Versie van een van de voornaamste klassieke werken uit de Spaanse literatuur. Het cinematografische resultaat is middelmatig.

Oscuros sueños de Agosto

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Miguel Picazo. Met o.a. Sonia Bruno, Viveca Lindfords, Francisco Rabal, Julián Mateos en José María Prada.

Verschillende personages omringen de neurotische hoofdpersoon gedurende de maand augustus. Deze verdienstelijke goed uitgewerkte film is door de censuur erg onsamenhangend geworden.

Los Flamencos

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Jesús Yagüe. Met o.a. Julián Mateos, Pilar Cansino, José María Prada en Agustín González.

Een jongeman komt erachter dat de vrouw van wie hij houdt, en die nu met een ander is getrouwd, naar het dorp zal terugkeren. Een psychologisch liefdesdrama, slecht ontvangen en nog slechter geregisseerd.

El Ultimo sábado

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Pedro Balañá. Met o.a. Julián Mateos, Eleanora Rossi-Drago, Antonio Ferrandis en Silvia Tortosa.

De film schetst de verhouding tussen een eenvoudige Catalaanse jongen en een deftige Italiaanse dame die al zijn rekeningen betaalt. Deze film oogstte destijds juichende kritieken in Spanje, vanwege de sociale problematiek die erin werd aangekaart.

Young Sanchez

1963 | Drama, Sportfilm

Spanje 1963. Drama van Mario Camus. Met o.a. Julián Mateos, Ermanno Bonnetti, Luis Ciges en Julian Mateos.

De duistere zaakjes uit de bokswereld die worden onthuld door een aankomend wereldkampioen. De film kreeg na de première een zeer goede landelijke pers. Romanschrijver Ignacio Aldecoa heeft een aandeel in het scenario gehad.

El Precio de un asesino

1963 | Drama, Misdaad

Spanje 1963. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Julián Mateos, Víctor Valverde, Fernando Sancho en Luis Induni.

Een seminarist doet een poging om zijn misdadige broer weer op het goede pad te brengen. Een schijnheilige en moralistische film, geproduceerd door regisseur Iquino.

Crimen

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Julián Mateos, Víctor Valverde, Fernando Sancho, Margarita Lozano en Sonia Bruno.

De politieke leider van een dorp en zijn beste vriend beramen een plan om de jonge Inés te verkrachten en haar moeder te vermoorden. Een onbehoorlijk plattelandsdrama, dat cinematografisch weinig geslaagd genoemd mag worden.

Los Castigadores

1961 | Romantiek

Spanje 1961. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Campos, Tere Velázquez, Juan Capri en Julián Mateos.

Twee vrienden komen tegenover elkaar te staan door de komst van een nieuw, knap meisje in hun buurt. Een weinig geslaagd melodrama, dat gesitueerd is in de kringen van de jeugdbendes.

Los Atracadores

1961 | Drama, Misdaad

Spanje 1961. Drama van Francisco Rovira-Beleta. Met o.a. Pierre Brice, Manuel Gil, Agnes Spaak en Julián Mateos.

Enkele jongelui van de zelfkant van de maatschappij begeven zich op het pad der misdaad en dat loopt uit op moord. Dit is een goed sociaal detectivedrama, het beste dat door Rovira-Beleta tot nu toe werd gemaakt.

Las Estrellas

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Miguel Lluch. Met o.a. Tony Leblanc, Antonio Garisa, Alady, Angel de Andrés en Julián Mateos.

Een barbier luistert altijd naar de raadgeving van de sterren...Een slechte komedie die geïnspireerd is op het oorspronkelijk werk van Carlos Arniches.