Jacko van 't Hof

Cameraman

Jacko van 't Hof is cameraman.
Er zijn 12 films gevonden.

Scena del Crimine

2010 | Documentaire

Nederland 2010. Documentaire van Walter Stokman.

Niks zo ontwrichtend als de maffia, en nergens kun je het effect van de georganiseerde misdaad zo mooi en bovengronds registeren als in Napels. Stokman (die eerder Beautiful in Beaufort-Wes maakte, over de Zuid-Afrikaanse zanger/dichter Gert Vlok Nel) is de balletdanser onder de documentairemakers, gracieus en sierlijk, zonder ook maar een zweem van sensatie. Hij weeft een onveranderlijke wereld van kruimeldieven, geknakte families en een aan huis gekluisterde maffioso op leeftijd aan elkaar. Scena del crimine werd eerder al geselecteerd voor het filmfestival van Venetië.

Salah an African toubab?

2008 | Documentaire

Nederland 2008. Documentaire van Margriet Jansen.

Documentaire van Margriet Jansen over een touristengids in Mali die nu eens niet zo nodig naar Europa of Amerika hoeft, maar die in eigen land een bestaan opbouwt. Zijn landgenoten hebben gemengde gevoelens over zijn streven naar succes.

Diary of a Times Square Thief

2008 |

Nederland 2008. Klaas Bense. Met o.a. John Fahs, Connie Harnish, Richard Pimentel, Sam Costanza en Ducky Doolittle.

Voor 78 dollar kocht filmmaker Klaas Bense op eBay een met foto’s vol geplakt dagboek. Het was van een jongeman die aan het einde van de jaren tachtig vanuit een Amerikaanse provinciestad naar New York verhuist om zijn droom te realiseren: een beroemd schrijver worden. Die droom raakte, getuige het dagboek, steeds verder uit zicht. De afloop is onbekend; de laatste pagina’s zijn met een mes uit het dagboek verwijderd. Diary of a Times Square Thief is de intrigerende weerslag van Benses speurtocht in de buurt van Times Square en omgeving.

De verloren kolonie

2008 | Documentaire

Nederland 2008. Documentaire van Astrid Bussink.

Documentaire over de pogingen van het personeel om een ooit toonaangevend Abchazisch laboratorium in oude luister te herstellen.

Beyond the Game

2008 |

Nederland 2008. Jos de Putter.

Miljoenen mensen – vooral jongens – spelen het computerspel Warcraft III. Voor zijn documentaire Beyond the Game volgde Jos de Putter de Nederlander ‘Grubby’ en de Chinees ‘Sky’, twee aartsrivalen die elkaar tijdens wereldkampioenschappen regelmatig in de finale treffen. De Putter bouwde zijn documentaire op als een western. Zijn hoofdrolspelers zijn zwijgzaam, de wedstrijden spelen zich af in volledige stilte; alleen het gerammel op toetsenborden geeft een idee van de strijd die plaatsvindt. Beyond the Game is een vlekkeloos gemaakte film, maar De Putter krijgt weinig greep op zijn onderwerp. Het spel blijft ondoorgrondelijk, de helden ongenaakbaar.

The West Lusaka Man

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Walter Stokman.

De Nederlandse avonturier Roel Goosen zit sinds 2001 vast in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka op beschuldiging van moord. Volgens getuigen zou Goosen in 2001 in dronken toestand een vrouw hebben neergeschoten die een gebedsbijeenkomst bezocht. Goosen zelf houdt het erop dat hij toevallig in de buurt was, toen hij plotseling door een woedende menigte werd belaagd en zwaargewond wakker werd in een politiecel. In de gevangenis belanden in een ver land zonder fatsoenlijk rechtssysteem. De verhalen zijn zo langzamerhand bekend, maar zelden zullen de gevolgen voor betrokkene en familie zo indringend in beeld zijn gebracht als in Walter Stokmans documentaire.

Beautiful in Beaufort-Wes

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Walter Stokman.

Beaufort-Wes is een stadje in de Groot Karoo, de halfwoestijn tussen Kaapstad en Johannesburg. Een van zijn bewoners is de Zuid-Afrikaanse dichter/songschrijver Gert Vlok Nel. Hij werd geboren in 1963, het jaar dat het apartheidsregime strenge censuurwetten invoerde en Nelson Mandela op Robbeneiland gevangen werd gezet. Door zijn mediaschuwe houding en zijn schaarse maar hoogwaardige productie is Vlok Nel uitgegroeid tot een cultfiguur. Walter Stokman zocht hem op in Beaufort-Wes, waar hij bij zijn vader inwoont, en maakte een sfeervolle documentaire vol weemoedige teksten, die vooral over persoonlijk leed gaan.

Eat Your Enemy

2005 | Documentaire, Sportfilm

Nederland 2005. Documentaire van Eline Flipse.

Documentaire over vechtsport en de essentie van agressiviteit. Flipse spreekt in de film vijf vechtsporters over hun obsessie, en volgt de mannen tijdens training en wedstrijden.

De terrorist Hans-Joachim Klein

2005 | Documentaire, Misdaad

Nederland 2005. Documentaire van Alexander Oey.

Portret van de ex-terrorist Hans-Joachim Klein, die onder leiding van de beruchte terrorist Carlos in december 1975 op het OPEC-hoofdkwartier in Wenen de verzamelde ministers gijzelde. Regisseur Oey: 'Het is bijna een sympathieke jongen, waarvan je denkt: ach, hij wist niet beter toen hij die grenaat gooide.'

Mooie wereld

2004 | Documentaire

Nederland 2004. Documentaire van Coco Schrijber.

Documentaire waarin Schrijber laat weten dat ze zwervers eigenlijk hele pure mensen vindt. Maar wel mooi gefilmd.

Based on a True Story

2004 | Documentaire

Nederland 2004. Documentaire van Walter Stokman.

Op een hete middag in augustus 1972 probeerde John Wojtowicz het Chase Manhattan Bank-filiaal te beroven. De overval was een spektakel dat uiteindelijk diende als basis voor Sidney Lumets Dog Day Afternoon. Regisseur Walter Stokman duikt in de belevingswereld Wojtowicz, van een man die feit en fictie door elkaar is gaan halen.

ASH Worldwide Suicide

2002 | Documentaire

Nederland 2002. Documentaire van Walter Stokman.

Documentaire van Walter Stokman waarin vier Amerikanen vertellen over hun ervaringen op de nieuwsgroep alt.suicide.holiday, een discussie forum op het internet voor mensen die zelfmoord willen plegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacko van 't Hof op televisie komt.

Reageer