Vladimir Bryliakov

Cameraman

Vladimir Bryliakov is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Samostoiatelnaia jizn

1991 | Drama

SU/Frankrijk 1991. Drama van Vitali Kanévski. Met o.a. Pavel Nazarov, Dinara Droukarova, Toshihiro Watanabe, Elena Popova en Liana Jvania.

Het vervolg (en tweede deel) op ZAMRI IUMI VOSKRENI! van de geplande autobiografische trilogie van regisseur Kan[KA1]evski, die wederom zijn eigen scenario schreef. Hij (Valerka, opnieuw gespeeld door Nazarov) is inmiddels een opgeschoten tiener, die van school gestuurd wordt na een (valse) beschuldiging van verkrachting van een medeleerlingetje. Hij trekt erop uit naar het Noorden. Een gewenste vriendschap met een Japanner (Watanabe) loopt op niets uit. De maker schetst een uitermate somber beeld van de toenmalige Sovjetunie (van vlak na WO II), ondanks het feit dat deze film nu in kleur is. De beelden zijn zeer rauw en realistisch (en waarheidsgetrouw), zodat ze haast onvermijdelijk afgrijnzen wekken bij de kijker. Het echter is allemaal zeer de moeite waard. Camerawerk van Vladimir Bryliakov.

Zamri Oumi Voskresni!

1990 | Drama, Oorlogsfilm

SU 1990. Drama van Vitaly Kanévsky. Met o.a. Pavel Nazarov, Dinara Drukarova, Yelena Popova, Vyacheslav Bambushek en Vadim Ermolayev.

Een van de meest indrukwekkende en realistische Russische drama's, die de perestroika heeft voortgebracht. Het speelt zich af gedurende WO II in een Russisch mijnstadje, dat grenst aan een groot concentratiekamp. Een speelse boerenjongen en een gevoelig jong meisje maken plezier en zijn gelukkig, ondanks de dagelijkse verschrikkingen in de hardvochtige omgeving om hen heen. In dit debuut brengt schrijver/regisseur Kanewski een grimmig doch rijk portret van het overleven onder Stalin, met aandoenlijke en natuurlijke acteerprestaties van zijn twee jeugdige sterren. Het nodeloos ingewikkeld gemaakte plot komt het niet ten goede, dat het einde met stomheid slaat: uit de wat raadselachtige slotscène blijkt dat het allemaal maar een film is. Camerawerk van Vladimir Bryliakov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Bryliakov op televisie komt.

Reageer