Jean-Paul Connart

Acteur

Jean-Paul Connart is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tumultes

1990 | Drama

België/Frankrijk 1990. Drama van Bertrand Van Effenterre. Met o.a. Bruno Cremer, Nelly Borgeaud, Julie Jezequiel, Clotilde de Bayser en Laure Marsac.

Het bedoelde tumult speelt zich van binnen af. Patrick is in Engeland doodgegaan. Zijn familie, die aan de Bretonse kust woont, hun geboortestreek, wordt op de hoogte gebracht en ieder reageert anders. De vader stort zich op zijn werk tussen eb en vloed in de visserij, de moeder vlucht in schizofreen gedrag en de drie dochters ervaren een gruwelijk verlies. Alleen Anne weet dat haar broer zelfmoord heeft gepleegd, maar durft het niet te zeggen. Ze wacht er heel lang mee - een opmerkelijk beknopte scène - en dit nieuws werkt als de katalysator die alle wonden heelt. Een eenvoudige, trage, uitvoerige geschiedenis, op zeer persoonlijke wijze benaderd en voorzien van bewonderenswaardig spel. De steeds terugkerende beelden van de zee, vergezeld van het 'Requiem en ut mineur' van Cherubini, vormen het leit-motiv. Fascinerend.

La balance

1982 | Misdaad

Frankrijk 1982. Misdaad van Bob Swaim. Met o.a. Nathalie Baye, Philippe Léotard, Richard Berry, Maurice Ronet en Christophe Malavoy.

Uitzonderlijk harde en gewelddadige film (geregisseerd en geschreven door een Amerikaan), die speelt in Parijse politiekringen. Men probeert een gangsterbaas in de kraag te vatten door een voormalig medeplichtige (L[KA1]eotard) als informant op hem af te sturen. Baye is uitstekend in haar rol van prostitu[KA1]ee die verliefd is op de souteneur, die het slachtoffer zal worden. Winnaar van vele C[KA1]esars (de Franse tegenhanger van de Oscar), onder andere voor de beste film. Scenario van regisseur Swaim, die bij de dialogen geassisteerd werd door M. Fabiani. Camerawerk van Bernard Zitzermann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Paul Connart op televisie komt.

Reageer