Neelesha BaVora

1977 Regisseur, Acteur

Neelesha BaVora (1977) is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Alltag

2003 | Drama, Misdaad

Duitsland 2003. Drama van Neco Celik. Met o.a. Florian Panzner, Neelesha BaVora, Kida Khodr Ramadan, Erham Emre en Augustin Kramann.

Deze rake milieuschildering speelt binnen een etmaal in de etnische smeltkroes van Berlijn, de wijk Kreuzberg, die vooral door Turken bevolkt wordt. Veit Bischoff (Panzner) houdt het hoofd boven water met een stomerijtje en zorgt voor zijn dementerende moeder (Westphal). Zijn broer Utz (Guenther) is verslaafd aan de drugs. Tegenover Veits zaakje bevindt zich het kantoortje van Makkabi (Kramann), waar je illegale weddenschappen kunt afsluiten. Jabbar (Emre) zal het binnenkort overnemen. Aliya (Bavora) is de knappe kassi[KA2]ere, die aan Jabbar beloofd is, maar heimelijk flirt met Veit. Veit wil zich aan dit wereldje ontworstelen en heeft geld weggelegd om naar Australi[KA3]e te vertrekken. Hij spreekt af met Aliya, die op het station klaar moet staan met haar koffertje, zodat ze samen kunnen vertrekken, maar Utz blijkt het spaargeld gevonden te hebben en omgezet in hero[KA3]ine. Aliya wacht tevergeefs. Ondertussen besluit Veit samen met Kida (Ramadam), een peddelaartje dat in een tehuis woont, Jabbar een hak te zetten omdat hij Kida de 12.000 euro, die hij gewonnen heeft, niet uitbetaalt. Aliya die teleurgesteld was teruggekeerd naar huis omdat Veit niet kwam opdagen, heeft zich uit wanhoop in de armen van de jaloerse Jabbar geworpen en is daardoor later getuige van de overval op Jabbar in de parkeergarage. Onder zijn masker herkent ze Veit en wil naderhand weten wat er aan precies de hand is. Jabbar volgt Aliya en steekt Veit neer, die het niet overleeft. Het scenario van regisseur Celik en Nadya Derado bevat een realistisch drama dat goed vertolkt wordt en laat zien hoe onverschillg de maatschappij is geworden, terwijl de cultuurkloof nog hoger is dan de omgehaalde Berlijnse muur. Het prangende beeld is daarom des te geloofwaardiger. Het camerawerk is van Peter Steuger.

Fifty Fifty

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Neelesha BaVora.

Natty en Celine uit de kleurrijke wijk Kreuzberg in Berlijn kennen elkaar sedert hun jeugd, zijn begin twintig en afkomstig uit gebroken gezinnen. Die fout willen ze zelf niet maken, nu ze moeder zijn, maar ze willen hun geliefde vrijetijdsbesteding in de disco er niet voor opgeven. De kinderen zijn voor hen een lifestyle factor, die ze hebben afgekeken van de glamour en coolness van Madonna. Hun kerels, die tegen de dertig lopen, accepteren de situatie van fifty fifty, waarbij iedereen de gezinstaak gelijkelijk op zijn schouders laat rusten. Het werk en het plezier gaan natuurlijk niet echt samen en moet op den duur op een fikse keet uitlopen. De 25-jarige Barthel, autodidact als filmmaakster, volgde het dagelijkse leven van Natty, Celine, Dirk en Raffi en legde daarmee een uniek beeld vast van het familieleven van de huidige generatie (rond het jaar 2000) uit de Berlijnse smeltkroes Kreuzberg. Het scenario is van Michaela Klein en regisseuse Barthel, die zich overigens voor de regiecursus aan de Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf in Potsdam-Babelsberg heeft ingeschreven. Opgenomen in de reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Von wegen Familie.

Samsara

2001 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm

India/Italië/Frankrijk/Duitsland 2001. Drama van Pan Nalin. Met o.a. Shawn Ku, Christy Chung, Neelesha BaVora, Jamayang Jinpa en Sherab Sangey.

De jonge boeddhistische monnik Tashi kiest ervoor zijn ascetische bestaan in te ruilen voor een wereldser leven. Wordt hij daar gelukkiger van? Zo eenvoudig ligt het niet in deze eerste speelfilm van Pan Nalin. Hij situeert het liefdesverhaal over verlangen en lotsbestemming in Ladakh, een bar woestijngebied op zo'n 5000 meter hoogte in de Himalaya. Samsara neigt naar exotisme, maar krijgt een mooie extra dimensie door Tashi's nuchtere vrouw, die zijn spirituele getob onderuit haalt en de verheerlijking van (mannelijke) profeten van feministisch commentaar voorziet.

Frauen die Prosecco trinken

2001 | Romantiek, Komedie

Duitsland 2001. Romantiek van Ulrich König. Met o.a. Tina Ruland, Hardy Krüger jr, Helmut Zierl, Carin C. Tietze en Eleonore Weisgerber.

Een sterjournaliste zegt haar baan op om samen met haar getrouwde vriend carrière te maken bij een gerenommeerd blad in Parijs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Neelesha BaVora op televisie komt.

Reageer