Lynn Lowry

Acteur

Lynn Lowry is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Shoot first ... A Cop's Vengeance

1991 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Misdaad van Mel Damski. Met o.a. Alex McArthur, Dale Midkiff, Terry O'Quinn, Loryn Locklin en Lucinda Jenny.

Correcte politieman Farrell Tucker (Midkiff) ziet de methodes van zijn partner Stephen Smith (McArthur), zijn voormalige kameraad van de opleidingsschool, in een ijltempo verloederen. Hij schiet eerst en denkt pas later na (of soms helemaal niet). Film met een (weinig originele) moraal: het goede overwint het kwade. Sterke vertolkingen, vooral van McArthur die een schitterende schietgrage, koelbloedige psychopaat van een smeris neerzet. Naar een waar gebeurd verhaal. Oorspronkelijke tv-film op videoband onder de titel VIGILANTE COP met 25m ingekort.

Fighting Mad

1976 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Western van Jonathan Demme. Met o.a. Peter Fonda, Lynn Lowry, John Doucette, Philip Carey en Scott Glenn.

Iedereen kent Jonathan Demme (New York, 1944) natuurlijk als regisseur van The silence of the lambs, waarmee hij in 1992 zo´n beetje alle belangrijke Oscars in de wacht sleepte. Maar de ster van Demme (spreek uit: Demmie) straalde al vanaf het prille begin van zijn carrière. Neem bijvoorbeeld z´n Fighting mad, een enerverende film over de strijd tussen nobele boeren, aangevoerd door Tom Hunter (Fonda), en een vileine mijnbouwer annex projectontwikkelaar. Demme - die ook het scenario schreef - neemt het vanzelfsprekend op voor Fonda en de zijnen, al was het alleen maar door ze op paarden (of op z´n hoogst op tractoren) te laten rondrijden. De boef heeft een dikke en stoffige Mercedes 600 onder z´n kont.

The Parasite Murders

1975 | Horror

Canada 1975. Horror van David Cronenberg. Met o.a. Paul Hampton, Lynn Lowrie, Barbara Steele, Joe Silver en Allen Magicovsky.

Een maffe geleerde ontwikkelt een parasiet, waarvan hij hoopt dat de mensheid er beter van wordt. De parasiet komt in het lichaam in de plaats van een dood orgaan. Maar de parasiet slaat op hol en infecteert de bewoners van een groot flatgebouw. Goedkope horror met veel herhalingen om de tijd vol te maken. Ook bekend als SHIVERS, ORGY OF THE BLOOD PARASITES en THEY CAME FROM WITHIN.

The Crazies

1973 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van George A. Romero. Met o.a. Lane Carroll, W.G. McMillan, Harold Wayne Jones, Lloyd Hollar en Lynn Lowry.

Een vliegtuig stort neer nabij Evans City, Pennsylvania. Aan boord bevindt zich een gevaarlijk virus, aangemaakt voor bacteriologische oorlogsvoering. Zodra de eerste tekenen van besmetting zichtbaar worden (onverklaarbare krankzinnigheid), wordt het stadje door het leger van de buitenwereld afgesloten. Het komt tot een regelrechte oorlog tussen de bevolking (al dan niet besmet) en de soldaten. Een gedramatiseerde documentaire in de stijl van Frederick Wiseman. Het ritme ligt zenuwslopend hoog, waardoor de zwakke vertolking wordt verhuld. Stilistisch gezien, sluit de film aan bij Romero's debuut NIGHT OF THE LIVING DEAD. De soldaten in witte uniformen met achter gasmaskers verborgen gezichten, kunnen best voor zombies doorgaan. De regisseur schreef zelf het scenario, naar een verhaal van Paul McCollough. Fotografie van S. William Hinzman. De song 'Heaven Help Us' van Carole Bayer Sager en Melissa Manchester wordt gezongen door Beverly Bremens. Ook bekend als CODE NAME: TRIXIE en COSMOS 859.

Score

1973 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten/YU 1973. Komedie van Radley Metzger. Met o.a. Claire Wilbur, Calvin Culver, Lynn Lowry, Gerald Grant en Carl Parker.

Een na[KA3]ief jong stel wordt door een ervaren koppel op visite gevraagd. Ongemerkt worden ze verleid tot een avond partnerruil, waarbij de heren en de dames zich afzonderlijk terugtrekken. De op de destijds [KL]bisexual chic[KLE] inhakende toneelkomedie van Jerry Douglas, werd van New York naar Joegoslavi[KA3]e verplaatst - maar bleef vooral binnenskamers - en kreeg een veel breder uitgemeten seksuele finale dan op de planken. De dialogen zijn flauwer en dubbelzinnig en worden veel te wulps geacteerd om de goedgelovige onschuld van het jonge stel echt te doen lijken (al is homo-pornosuperster Culver zich waarschijnlijk bewust dat zijn fans weten dat er van bar weinig onschuld sprake is). De regie vindt voor de seks-scènes suggestieve camerahoeken, al gaat de montage rusteloos heen en weer tussen beide paren. 'Gewone' actie wordt helaas erg lusteloos en saai in beeld gebracht.

The Battle of Love's Return

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van Lloyd Kaufman. Met o.a. Lloyd Kaufman, Lynn Lowry, Stanley Kaufman, Andy Kay en Ida Goodcutt.

Acrombie (Kaufman) is een dromer, pechvogel en schlemiel. Hij is verliefd op het dienstertje van de koffie-shop maar is zo verlegen dat hij er zelfs geen koffie durft te gaan drinken. Hij wil een oud vrouwtje de straat helpen oversteken, maar deze schreeuwt moord en brand. Hij wordt aangereden door een auto en krijgt zelf de schuld. Zo komt hij te laat op het werk en wordt ontslagen. Het lijkt wel of hij de hele wereld tegen heeft. Onvoorstelbaar debiele komedie waarmee de latere baas van TROMA- productions debuteerde als cineast. Amateuristisch, chaotisch en onsamenhangend. Kaufman, die zelf ook de hoofdrol vertolkte en het scenario schreef (even onbegrijpelijk als de titel), bewijst dat hij geen greintje acteertalent bezit. Ted Gershuny praat het episodische geheel aan elkaar met een humoristisch bedoeld commentaar. Frank Vitali filmde het verhaal in kleur en Acrombie's dromen in zwart-wit. Wie goed oplet krijgt ook even Oliver Stone te zien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lynn Lowry op televisie komt.

Reageer