Thomas Baker

Acteur, Cameraman

Thomas Baker is acteur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

The Emperor's New Groove

2000 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Mark Dindal. Met o.a. David Spade, John Goodman, Eartha Kitt, Eli Russell Linnetz en Wendie Malick.

De jonge en verwende keizer Kuzco houdt zich niet zo bezig met staatszaken. Hij heeft dan ook niet in de gaten dat zijn adviseuse Yzma op z'n pre-Columbiaans aan z'n stoelpoten zaagt: ze probeert hem te vergiftigen. Hij overleeft het gif, maar verandert in een lama. Samen met herder Pacha gaat hij op zoek naar het tegengif. Opmerkelijk pittige Disneyfilm, gelukkig zonder de kenmerkende sentimentaliteit van de studio, deed het niet al te best aan de kassa. Jammer, want de film bevat behoorlijk geestige dialogen die de niet zo opzienbarende animatie meer dan goed maken.

With or Without You

1999 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1999. Romantiek van Michael Winterbottom. Met o.a. Christopher Eccleston, Dervla Kirwan, Yvan Attal, Julie Graham en Alun Armstrong.

Eind jaren tachtig maakte de Franse tiener Benoit (Yvan Attal) een verzamelbandje met oa U2's stemmige titelhit voor zijn Ierse penvriendinnetje Rosie (Dervla Kirwan). Jaren later staat hij op de stoep en zien ze elkaar voor het eerst. Hij is net gescheiden en volgt zijn melancholische inborst, zij is getrouwd en probeert tevergeefs een kind te verwekken met haar echtgenoot Vincent (Christopher Eccleston). Benoit krijgt het voor elkaar om in de babykamer te bivakkeren. 'Maybe it was a bad idea you coming here,' merkt Rosie naïef op als haar hormonen al lustig rondstuiteren. Ondertussen wordt glaszetter Vincent door een ex ontboden om een gebroken slaapkamerraam te vervangen. Scenarist John Forte debuteerde en koos voor zeker met een eenvoudige maar aangenaam verpozende verhaallijn. De vermaarde cinematograaf Benoit Delhomme (oa The Winslow boy, Un air de famille, Cyclo) kreeg Ierland zowaar zomers op het celluloid en het pretentieloze plezier wordt vlot gebracht door regisseur Winterbottom, de maker van oa Welcome to Sarajevo (1997) en Wonderland (1999).

All Together Now

1969 | Drama, Erotiek

Verenigde Staten 1969. Drama van William L. Allan. Met o.a. Celeste Eslar, Ela Mitzo, Robert Cordier, Thomas Baker en Helen Stewart.

Een schrijfster krijgt van haar uitgever de opdracht een erotische roman te schrijven. Ze aanvaardt het voorschot, maar aangezien ze zelf weinig onderlegd is in de liefde schiet het boek slecht op. Uiteindelijk besluit ze te gaan experimenteren en begint een lesbische relatie met haar vriendin Inez. Dit serieus bedoeld melodrama is geen seconde geloofwaardig en wordt door een cast nobele onbekenden routineus afgehaspeld. Het thema is bovendien door de tand des tijds serieus aangevreten, zodat de film geen enkele bestaansreden meer heeft. Doorspoelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Baker op televisie komt.

Reageer