Rafael Bertrand is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Las hijas del Zorro

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Rafael Bertrand en Eduardo Fajardo.

Vervolg op LAS DOS GALLERAS. De dochters van Zorro gaan door met het wreken van de dood van hun vader en het verdedigen van de onderdrukten. Net als bij zijn voorganger zijn er drie episodes: Las hijas del Zorro, La zeta fatídica en El castigo. Het volgende deel heet LAS INVENCIBLES. Slecht en vervelend.

Frente al destino

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Rafael Bertrand, Germán Robles, Fanny Cano en Emily Cranz.

Nadat hij al het geld dat hij bezit van de bank gehaald heeft schiet een man zijn vrouw en haar minnaar dood, waarna hij een wanhopige vluchtpoging doet. Uiteindelijk blijkt alles een boze droom geweest te zijn. Duidelijk geïnspireerd door THE WOMAN IN THE WINDOW van Fritz Lang. Redelijk overtuigend en vrij goed gespeeld, met goede decors.

Las hermanas X

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Dagoberto Rodríguez en Rafael Bertrand.

Deze keer zijn het twee gemaskerde zusters die het goede en rechtvaardige moeten verdedigen tegen een aantal bandieten. Het enige opmerkelijke aan de film was de verandering die de zusters ondergingen zodra ze in broek gestoken waren. Het is het eerste deel van twee films en bestaat uit drie episoden: Avonturas de las hermanas X, La mancha de sangre en La veganza del destino. Het vervolg heet LAS VENGADORES ENMASCARADAS.

Vacaciones en Acapulco

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Antonio Aguilar, Ariadna Welter, Sonia Furió en Rafael Bertrand.

Tijdens een reis naar Acapulco per autobus, raken de levens van de inzittenden onderling verstrikt. Het beste van deze film waren de toeristische panorama's die Acapulco biedt, maar verder is hij niet de moeite waard.

El Hombre de la ametralladora

1960 | Misdaad, Drama

Mexico 1960. Misdaad van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Silvia Fournier, Alfonso Mejía en Rafael Bertrand.

De directrice van een kleuterschool wordt met drie van de aan haar toevertrouwde kinderen ontvoerd. Haar verloofde heeft alles gezien, maar wordt op weg naar het politiebureau aangereden door een auto. Het plot is niet slecht uitgewerkt, maar de vertolking en de decors zijn erg zwak.

Su primer amor

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Rafael Bertrand, Teresa Velázquez, Freddy Fernández en Annabelle Gutiérrez.

Op instigatie van een componist, organiseert Mexico een songfestival voor de landen in het Caraïbisch gebied. Vanaf dat moment speelt er zich van alles af tussen de artiesten. Bedroevend slecht, ondanks de fraaie beelden. Ook bekend als LA FERIA DE LA CANCION.

Puños de roca

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Rafael Bertrand, Olivia Michel, Alfonso Mejía en Pedro de Aguillón.

Door toedoen van een bende veedieven raken Comanches en Sioux met elkaar in conflict, totdat twee ontdekkingsreizigers, 'Puños de Roca' en zijn makker, zich aansluiten bij de Amerikaanse cavallerie. Een film gemaakt met een absoluut minimum aan middelen en kwaliteit, hoewel de schmink van Olivia Michel Zsa Zsa Gabor jaloers zou maken.

Cuando regrese mamá

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Rafael Bertrand, María Duval, Ofelia Montesco en Pedro de Aguillón.

Zes broers verliezen hun moeder bij een auto-ongeluk. Met vereende krachten probeert men een stel over te halen alle zes de broers te adopteren, omdat men hen niet bij verschillende tantes onder wil brengen. Een smartlap waarin de figuur van de moeder wordt geïdealiseerd. Heel matig.

Siempre estaré contigo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Rafael Bertrand, Carlos Riquelme en Chucho Salinas.

Een zangeres vecht met al haar kracht tegen het drankprobleem van haar man. Niet geheel vrij te pleiten van plagiaat van THE COUNTRY GIRL, maar vooruit: draaglijk.

Raffles

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Rafael Bertrand, Martha Mijares, Prudencia Grifell en Arturo Martínez.

De avonturen van de 'dief met de witte handschoen'. Uitstekende rol en zeer geslaagde scènes.

Ochocientas mil leguas por el Amazonas

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Rafael Bertrand, Elvira Quintana en María Duval.

Een stel jongeren trekt door het Amazone-gebied en weerstaat allerlei gevaren om op tijd in een bepaald dorp te komen. Een zeer ambitieuze produktie die vertoond werd op het Festival van San Sebastián, waar hij echter geen succes had.

Misterios de ultratumba

1958 | Horror

Mexico 1958. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, Rafael Bertrand, Mapita Cortés en Carlos Ancira.

Twee dokters in een gekkenhuis sluiten een pact: wie van beiden het eerst komt te overlijden, onthult de ander de geheimen van het hiernamaals. Maar eenmaal dood komt de eerst overledene zijn belofte niet na. De film had niet zo veel succes als zijn voorganger, EL VAMPIRO. Een vaardig geregisseerde film.

Los Hijos del divorcio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Amparo Rivelles, Enrique Rambal en Rafael Bertrand.

De twee zonen van een ingenieur getuigen tegen hun stiefmoeder in een rechtszitting over de moord op een man. Schijnheilig en reactionair. Vermelding verdient het feit dat deze film het Mexicaanse debuut betekende van de Spaanse actrice Rivelles.

Tropicana

1956 | Musical

Cuba/Mexico 1956. Musical van Juan J. Ortega. Met o.a. Evangelina Elizondo, Rafael Bertrand, Ana Bertha Lepe en Abel Salazar.

De eigenaar van een revue is op zoek naar de ideale vrouw als model voor een beeld voor in zijn tuin. De film was niet anders dan een voorwendsel voor een eindeloze reeks liedjes.

Mi desconocida esposa

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Rafael Bertrand, Prudencia Grifell en Félix González.

Een meisje uit de provincie komt naar de stad om werk te zoeken. In haar pension ontmoet zij een kind dat beweert haar zoontje te zijn. Een mondaine komedie, modern bedoeld, maar in feite hopeloos ouderwets.

Corazón salvaje

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Juan J. Ortego. Met o.a. Martha Roth, Christiane Martel, Carlos Navarro en Rafael Bertrand.

Door toedoen van een perverse vrouw belandt een bruut in de gevangenis. Zeer slechte film.

Yo no creo en los hombres

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sara Montiel, Roberta Cañedo, Rebeca Iturbide en Rafael Bertrand.

Een knap arbeidersmeisje wordt bedrogen door haar vriend, die haar zwanger in de steek laat. Het enige grappige aan deze film is te zien hoe Montiel de feministe uithangt.