Shiro Osaka

Acteur

Shiro Osaka is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Zoku Abashiri Bangaichi

1965 | Thriller, Misdaad

Japan 1965. Thriller van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Yoko Mihara, Michiko Saga, Joli Ai en Shiro Osaka.

Twee ex-gevangenen komen toevallig in het bezit van de buit van een bankoverval. Achternagezeten door de politie moeten ze hun onschuld bewijzen door de ware schuldigen te vinden. Een politiefilm die wat verhaal betreft origineler is dan de gebruikelijke Japanse produkties van dit genre in de jaren 1960- 1970. Scenario van de regisseur zelf, expert op het gebied van politiefilms.

Kanto Yukyoden

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Akira Kobayashi, Joe Shishido, Chieko Matsubara en Shiro Osaka.

In het vooroorlogse Japan leert een delinquent, die net uit de gevangenis komt, de clandestiene gokkerswereld kennen. Een misdaadfilm die ondanks een zekere uitstraling duidelijk minder is dan soortgelijke Amerikaanse films.

Dai Satsujin

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Eichi Kudo. Met o.a. Kotaro Satomi, Ryutaro Otomo, Minoru Oki en Shiro Osaka.

Ergens in de 17e eeuw sluit de jonge samoerai Jimbo zich aan bij een volksbeweging tegen de tirannie van Sjogoen Sakai. Typische samoerai-film die alle elementen bevat die voor liefhebbers vereist zijn voor een dergelijke film.

Wakaihito

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Shiro Osaka en Mitsuko Miura.

Op een meisjesschool in een dorpje in Zuid-Japan komt een nieuwe wiskundeleraar. Onschuldige en ongenietbare Japanse komedie, gevormd naar Westerse voorbeelden.

Taiheiyo hitoribotchi

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Masayuki Mori, Kinuyo Tanaka en Shiro Osaka.

Een man is geobsedeerd door zijn verlangen in zijn eentje de Stille Oceaan over te varen in zijn jacht Mermaid. Een film die berust op een waar gebeurd verhaal en waarvan het scenario is gebaseerd op het boek. Net als in THE SPIRIT OF ST LOUIS wordt de eentonigheid doorbroken door middel van flash-backs over het verleden van de hoofdrolspeler.

Kinmonto ni Kakeru Hashi

1963 | Oorlogsfilm, Romantiek

Japan 1963. Oorlogsfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hua Shin, Izumi Ashikawa en Shiro Osaka.

In oktober 1958 komt dokter Takei aan op het eiland Chinmen, om kort daarna een militair offensief van het communistische China te moeten doorstaan. Bescheiden anti-oorlogsfilm die niet afkerig is van nationalistische gevoelens, noch van de welbekende liefdesgeschiedenis die zo typerend is voor slechte Japanse films.

Izu no Odoriko

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Hideki Takahashi, Sayuri Yoshinaga, Shiro Osaka en Chieko Naniwa.

De jonge student Kawasaki wordt verliefd op een meisje dat behoort tot een reizend dansgezelschap. In elk opzicht een oninteressante liefdesfilm.

Dai Hyogen

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Buichi Saito. Met o.a. Joe Shishido, Masako Izumi, Yuji Odaka, Tadao Sawamoto en Shiro Osaka.

Tetsuji sluit vriendschap met de zeehondenjager Yamasé, als hij op zoek is naar een verrader, Sawano, die schuldig is aan de dood van zijn familie in WO II. Een zeer clichématige avonturenfilm, waarin de prachtige landschappen de voornaamste positieve aspecten zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shiro Osaka op televisie komt.

Reageer