Helen Morgan

Acteur

Helen Morgan is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Show Boat

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van James Whale. Met o.a. Irene Dunne, Allan Jones, Helen Morgan, Paul Robeson en Charles Winninger.

Een onderhoudende filmversie van de beroemde musical (ook al in 1929 verfilmd), waarin muziek, drama en sentiment voldoende ruimte laten voor enkele grootse scènes: Robeson met 'Old Man River' en Morgan die haar onvergetelijke 'Bill' zingt.

Frankie and Johnny

1936 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1936. Musical van Chester Erskine. Met o.a. Helen Morgan, Chester Morris, Lilyan Tashman, Florence Reed en Walter Kingsford.

Een droevig stemmende, slechte en goedkope verfilming van een muzikaal kostuumdrama, dat gebaseerd is op de aloude driehoeksverhouding. Zelfs de grote Morgan is onherkenbaar. Gemaakt in 1934.

Sweet Music

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Alfred E. Green. Met o.a. Rudy Vallee, Ann Dvorak, Helen Morgan, Ned Sparks en Allice White.

Een weinig opzienbarende maar goede Warner-musical, waarin bandleider Vallee zangeres Dvorak het hof maakt om haar een contract te doen ondertekenen. Goede songs, uitstekende bijrollen.

Go Into Your Dance

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Archie Mayo. Met o.a. Al Jolson, Ruby Keeler, Glenda Farrell, Helen Morgan en Patsy Kelly.

Luchtig verhaal dat er slechts toe dient Jolson en Keeler de gelegenheid te geven zich door de zeven uitstekende nummers van deze musical heen te zingen en te dansen. Hoogtepunt: 'About A Quarter To Nine'.

Marie Galante

1934 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1934. Avonturenfilm van Henry King. Met o.a. Spencer Tracy, Ketti Gallian, Ned Sparks, Helen Morgan en Sig Rumann.

Marie wordt door een dronken zeekapitein ontvoerd die haar in Yucatan weer van boord zet. Ze blijft in leven door als zangeres haar brood te verdienen en raakt betrokken bij een komplot om het Panamakanaal te saboteren. Crawbett (Tracy), een officier van de geheime dienst, gelooft haar verhaal en helpt haar.

Show Boat

1929 | Historische film, Drama, Musical

Verenigde Staten 1929. Historische film van Harry Pollard. Met o.a. Laura La Plante, Joseph Schildkraut, Emily Fitzroy, Otis Harlan en Elsie Bartlett.

De oorspronkelijke verfilming, met geluid, van de roman van Edna Ferber, in 1936 en 1951 met meer succes herverfilmd. De film heeft gedeeltelijk geluid; La Plante en Schildkraut spelen de ongelukkige geliefden.

Glorifying the American Girl

1929 | Muziek

Verenigde Staten 1929. Muziek van Millard Webb en John Harkrider. Met o.a. Mary Eaton, Edward Crandall, Eddie Cantor, Helen Morgan en Rudy Vallee.

Een nog steeds genietbare verfilmde revue; een van de vroege geluidsfilms en trouwens de enige waar de legendarische Ziegfeld zich persoonlijk mee heeft bemoeid. De onbeduidende verhaallijn over een jong koormeisje speelt geen enkele rol in dit fraaie en vrolijke spektakel. De film is en blijft een juweeltje. Gastrollen van Cantor, Morgan en Vallee.

Applause

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Rouben Mamoulian. Met o.a. Helen Morgan, Joan Peers, Henry Wadsworth, Dorothy Cummins en Fuller Mellish Jr..

Morgan speelt een revuester op haar retour die bedrogen wordt door haar vriend en zich opoffert voor haar dochter. Dit regiedebuut van Marmoulian was een van de eerste geluidsfilms en bovendien gebruikte hij vernieuwende cameratechnieken. De film doet nu misschien verouderd aan, maar het is een must voor filmliefhebbers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helen Morgan op televisie komt.

Reageer