Jérôme Savary

Regisseur, Acteur

Jérôme Savary is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La fille du garde-barrière

1975 | Erotiek

Frankrijk 1975. Erotiek van Jérôme Savary. Met o.a. Michel Dussarat, Mona Mour, Maritin, Jean-Paul Muel en Valérie Kling.

Een parodie op de pornofilms uit de beginjaren van de twintigste eeuw. Hoewel de film te lang duurt en om die reden onevenwichtig is, valt er af en toe toch heel wat te lachen. Een vrouw, gespeeld door Mour, wordt op de spoorbaan verkracht (!) en bevindt zich vervolgens in een publiek huis in de stad enz. Een opeenvolging van burleske, zotte en clowneske vondsten leidt de film naar zijn einde, waar stiekem de moraal om de hoek komt kijken. De tweede en tot nu toe laatste speelfilm van Savary is van geen enkele vorm van commentaar of dialoog voorzien en is daarbij ook nog zwart-wit; de film werd dan ook een flop, ook later onder een andere titel, ROMANCE AU BOXON.

Le Boucher, la star et l'orpheline

1974 | Experimenteel

Frankrijk 1974. Experimenteel van Jérôme Savary. Met o.a. Christopher Lee, Gérard Croce, Micheline Presle, Delphine Seyrig en Michel Simon.

Een zijn werk verafschuwende slager heeft een filmster en een regisseur als klanten en komt daardoor op het idee een film te financieren over de liefde tussen mens en dier. De opnamen verlopen uiterst moeizaam, omdat de producenten steeds scenarioveranderingen willen. Uiteindelijk wordt de slager gearresteerd wegens een reeks moorden op collega`s. Filmpoging van de befaamde theatergroep Grand Magic Circus, die internationaal opviel door de uitbundige spontaniteit en het genadeloos stoeien met stereotiepen. Helaas wisten ze die kwaliteiten niet werkzaam op celluloid te brengen, zodat het resultaat een vormeloos ratjetoe werd (scènes van een eerdere onvoltooide filmpoging worden hier gebruikt als film-in-de-film). De superieure fotografie en het zelf-parodiërend optreden van gast-sterren zijn de voornaamste lichtpunten.

Ca va, ca vient

1970 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk 1970. Avonturenfilm van Pierre Barouh. Met o.a. Areski Belkhacem, Elie Garguir, Jérôme Savary en Le Grand Magic Circus.

Een afschuwelijke, semi-geïmproviseerde draak rond Jérôme Savary en zijn Grand Magic Circus. De film gaat absoluut nergens over, heeft ook letterlijk niéts te vertellen, en probeert dat bijna twee uur lang dat te verbergen achter ijl geleuter en modieuze camerabewegingen. Om doodnerveus van te worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jérôme Savary op televisie komt.

Reageer