Alfred Shaughnessy

Regisseur, Scenarist

Alfred Shaughnessy is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Flesh and Blood Show

1972 | Horror, Thriller

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Pete Walker. Met o.a. Jenny Hanley, Ray Brooks, Luan Peters, Judy Matheson en Candace Glendenning.

Een aantal jonge, werkloze acteurs en actrices gaan in een theater repeteren voor het griezelstuk uit de titel onder auspici[KA3]en van regisseur Michael (Brooks). Het theater staat al jaren leeg in een Londense voorstad. Wat je verwacht gebeurt prompt: Angela (Meredith) ontdekt te laat, dat de guillotine echt functioneert; John (Howey) krijgt een fatale steek met een dolk tussen de ogen, het blijkt geen onschadelijk rekwiesiet geweest te zijn. Carol (Peters) wordt door een zwerver overvallen en zodanig verkracht dat ze het niet meer kan navertellen. De overblijvende rolverdeling, Julia (Hanley), Simon (Askwith), Tony (Rogers) Sarah (Glendenning) inclusief de regisseur, slaat de schrik om het hart. Wie is de volgende en wie overleeft het om deze verschrikkelijke ervaringen na te vertellen. Een obscuur werkje van Walker, wiens carri[KA2]ere als regisseur eindigde met HOUSE OF THE LONG SHADOWS (1983) met Vincent Price, Christopher Lee en Peter Cushing - dat was ook al geen meesterwerk, maar altijd nog een betere genrefilm dan de onderhavige Tien kleine negertjes-variatie. Alleen geschikt voor fervente horrorfans. Het scenario is van Alfred Shaughnessy. Eastmancolor. Ook bekend als ASYLUM OF THE INSANE.

The Impersonator

1961 | Misdaad, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Misdaad van Alfred Shaughnessy. Met o.a. John Crawford, Jane Griffiths, Patricia Burke, John Salew en Yvonne Ball.

Piloot Crawford van de US Airforce is gestationeerd in Engeland; de vliegbasis is nabij een gehucht. Vlak na zijn komst gebeuren er vreemde moorden en de dorpsgemeenschap roddelt over die vreemdeling. Crawford wil de vijandige houding keren door zich geliefd te maken met minnelijk gedrag. Hij knoopt een relatie aan met dorpsonderwijzeres, op wie hij smoorverliefd wordt. Er wordt echter weer een meisje vermoord en de politie verdenkt hem, terwijl het hele dorp zich tegen hem keert. Eng, spannend en met een onverwachte afloop.

Cat Girl

1957 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van Alfred Shaughnessy. Met o.a. Barbara Shelley, Robert Ayres, Kay Callard en Paddy Webster.

Shelley is bezeten door een familievloek die haar doet veranderen in een naar, bloeddorstig beest. Een reeks van moorden is het gevolg; tempo en goedkope produktie verpesten het gehele effect.

Suspended Alibi

1956 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Thriller van Alfred Shaughnessy. Met o.a. Patrick Holt, Honor Blackman, Andrew Keir en Valentine Dyall.

Holt raakt betrokken in een moordzaak doordat het bewijsmateriaal, in dit van toevalligheden aan elkaar hangende drama, hem aanwijst. Hertiteld: SUSPECTED ALIBI.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfred Shaughnessy op televisie komt.

Reageer