María Rosa Salgado

1929 Acteur

María Rosa Salgado (1929) is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

A un dios desconocido

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. Héctor Alterio, Javier Elorriaga, Ángela Molina, María Rosa Salgado en Rosa Valenty.

Een oudere, homoseksuele illusionist herinnert zich zijn liefdesrelatie in dezelfde tuin waar de dichter Lorca in 1936 door fascisten werd vermoord. In de tegenwoordige tijd zijn er de avances van een weduwe (met een aantrekkelijke puberzoon) en de onbestemde verhouding met een linkse activist. Deze interessante film over repressieve Spaanse samenleving van de decor-ontwerper van o.a. Saura blijft soms wat al te mysterieus of ontaardt in decoratieve artistiekerigheid. Bevat een wat merkwaardig (en binnen ander maatschappelijk waardestelsel ook ietwat naïef) poneren van biseksualiteit als bevrijdend activisme.

Rapsodia de sangre

1959 |

Spanje 1959. Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. María Rosa Salgado, Vicente Parra, Albert Hehn en Lída Baarová.

Een Hongaarse pianist voelt zich onderdrukt in zijn eigen land. Het anti-communistische standaardpamflet uit de Koude Oorlog.

Es geschah am hellichten Tag

1958 | Misdaad, Thriller

Duitsland/Zwitserland/Spanje 1958. Misdaad van Ladislao Vajda. Met o.a. Heinz Rühmann, Michel Simon, Ewald Balser, Gert Fröbe en Berta Drews.

Eerste grote krimi van Duits acteerkanon Heinz Rühmann (1902-1994), de acteur die in de naoorlogse Duitse filmtheaters vooral de paljas uithing. In de cultklassieker 'Het gebeurde op klaarlichte dag' speelt Rühmann een politiecommissaris die vlak voor zijn pensioen een moordenaar hoopt te ontmaskeren met een meisje als lokaas. De booswicht in de film, acteur Gert Fröbe, werd vanwege zijn overtuigende werk gestrikt als tegenspeler van James Bond in Goldfinger (1964). Amerikaanse acteur Jack Nicholson evenaarde Rühmanns spel in de remake The Pledge (2001).

El Inquilino

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado, José Marco Davó en Paco Camoira.

De moeilijkheden die een eenvoudig paar ondervindt bij het vinden van een ander stel. Een onaangenaam neo-realistisch drama, waarin nogal is geknipt vanwege de in die tijd heersende censuur in Spanje.

Historias de la feria

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. María Rosa Salgado, Antonio Vilar, Mara Lane en Frank Latimore.

Verschillende figuren lopen elkaar tegen het lijf tijdens een Jaarbeurs. Een zedenschets vol humor.

El Negro que tenía el alma blanca

1951 | Drama

Spanje/Argentinië 1951. Drama van Hugo del Carril. Met o.a. Hugo del Carril, María Rosa Salgado, Antonio Casal en María Asquerino.

De derde en laatste herverfilming, deze keer door de Argentijnse acteur-regisseur Hugo del Carril. Evenals zijn voorgangers geeft deze film een slap en dubbelzinnig beeld van de rassenproblematiek.

Séptima página

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Rafael Durán, María Rosa Salgado, Alfredo Mayo en María Asquerino.

De verschillende hoogtepunten die de roddelpagina van de krant 'La jornada' opfleuren. Een acceptabele zedenschets, het werk van een regisseur die betere opdrachten had verdiend.

Balarrasa

1950 | Biografie

Spanje 1950. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado en Luis Prendes.

Deze film vertelt de geschiedenis van de Spaanse priester- missionaris Balarrasa, die in Alaska is gestorven. Het onsamenhangende draaiboek werd goed geregisseerd door Nieves Conde.

La Niña de Luzmela

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Ricardo Gascón. Met o.a. María Rosa Salgado, Oswaldo Gennazzani, José Suárez en Fernando Sancho.

Op zekere dag komt een bergjonker thuis met een kind aan de hand. Het kind is zijn eigen dochter maar wordt als geadopteerd voorgesteld. Een onuitstaanbare film.

El Hijo de la noche

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Ricardo Gascón. Met o.a. Oswaldo Gennazzani, María Rosa Salgado, José Suárez en Félix de Pomés.

Een invloedrijke Spanjaard op Cuba, die sterk en energiek is, heeft een kinderlijke, ziekelijke zoon voor wie hij zich schaamt. Een zeer middelmatige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer María Rosa Salgado op televisie komt.

Reageer