Bengt Nilsson

Componist

Bengt Nilsson is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

When Darkness Falls

2006 | Thriller, Drama

Zweden/Duitsland 2006. Thriller van Anders Nilsson. Met o.a. Reuben Sallmander, Oldoz Javidi, Mina Azarian, Lia Boysen en Bahar Pars.

Dat deze film in 2007 op de Berlinale de Amnesty International-prijs won zegt iets over het engagement in dit intense mengsel van drama en thriller. In een drieverhalenstructuur zijn de hoofdpersonen vluchtelingen in hun eigen leven. De respectievelijke oorzaken: bedreiging door zware criminelen, betrokkenheid bij eerwraak, mishandeling binnen het huwelijk. De wijze waarop scenarist/regisseur Nilsson de grimmige thema’s verbeeldt vergt enig incasseringsvermogen, vooral de eerwraak-episode is onthutsend. Toepasselijk sombere fotografie, drukkende sfeer en hyperrealistisch spel.

Sterk als een leeuw

2003 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Zweden 2003. Jeugdfilm van Manne Lindwall. Met o.a. Lisa Lindgren, Eric Lager, Linus Nord en Magnus Krepper.

Als de moeder van de negenjarige Simon een nieuwe vriend vindt, betekent dat ook dat hij een broer krijgt: de iets oudere Alex, die hem op school het leven onmogelijk maakt. Degelijke Zweedse kinderfilm, waarin de confrontaties tussen de jongens als in een thriller in beeld worden gebracht.

Den tredje vågen

2003 | Thriller

Zweden/Finland 2003. Thriller van Anders Nilsson. Met o.a. Jakob Eklund, Irina Björklund, Nicholas Farrell en Lennart Hjulström.

Eigenlijk had Johan Falk (Eklund) het politievak vaarwel gezegd, maar als zijn oude baas, het nieuwe hoofd van de afdeling georganiseerde criminaliteit van Europol, hem verzoekt of hij niet wil terugkomen gaat hij door de knieën. Dan wordt er een moordaanslag gepleegd en moet Falk het opnemen tegen een criminele organisatie die de zaakjes beter voor elkaar lijkt te hebben dan Europol. Dit derde deel van een trilogie komt wat langzaam op gang maar houdt de vaart er dan in, tot aan de finale bij een andersglobalistendemonstratie in München.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bengt Nilsson op televisie komt.

Reageer