Joe Spinell: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Operation warzone

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Ted Prior. Met o.a. David Harris, William Zipp, John Cianetti, Fritz Matthews en Joe Spinell.

Een zinloze oorlog, die bovendien ook nog een hoge tol eist: Vietnam. De vijand verplaatst zich zo snel dat het bijna onmogelijk is zijn exacte positie vast te stellen. Sergeant Holt en zijn helfdhaftige mannen vechten zich een baan door de gevaarlijke jungle en vijandelijke linies. Een netwerk van eindeloze tunnels leidt hen naar de vijand. Een uniek soort soldaat wordt geboren: 'Tunnelrats'. Als dan ook nog blijkt dat generaal Delavane en luitenant Harker voor veel geld deze oorlog in stand houden, breekt de hel los

Rapid Fire

1989 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van David A. Prior. Met o.a. Michael Wayne, Ron Waldron, Joe Spinell, Gary Olsen en Dawn Tanner.

De slechterik steelt het grote geweer van de held. De held spoort vervolgens de slechterik en zijn maatjes op. Flashbacks en hallucinerende scènes vullen de afgrijselijk saaie actieplot enigszins op. Opgedragen aan de in het vak vergrijsde acteur Joe Spinell, die kort na de opnamen overleed.

The Messenger

1987 | Actiefilm, Misdaad

Italië​/​​Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Fred Williamson. Met o.a. Fred Williamson, Val Avery, Cameron Mitchell, Sandy Cummings en Michael Dante.

Een voormalige Groene Baret (Amerikaanse Vietnam-commando) die drie jaar in een Italiaanse gevangenis doorbrengt als gentleman/geveltoerist, wordt herenigd met zijn slanke vrouw, die al na enkele minuten wordt vermoord wegens betrekkingen met een internationaal drugssyndicaat. Manlief wreekt haar door bendeleden in Italië, Chicago, Las Vegas en Los Angeles te elimineren. Technisch slecht verzorgd, en Williamson kan acteren noch regisseren.

Deadly Illusion

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van William Tannen en Larry Cohen. Met o.a. Billy Dee Williams, Vanity, Morgan Fairchild, John Beck en Joseph Cortese.

Detective Hamberger en zijn charmante assistente Rina raken betrokken bij een moordcomplot. Hamberger krijgt de opdracht om de vrouw van een Wallstreet-topman te vermoorden. Hij accepteert de opdracht, om daarmee te verhullen dat hij van plan is om haar te waarschuwen voor de op handen zijnde aanslag. Iemand blijkt hem echter voor te zijn geweest, want hij treft de vrouw dood aan. Hij wordt echter verdachte nr. 1 bij de politie en de echte moordenaars blijken het ook op hem gemunt te hebben

The Whoopee Boys

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van John Byrum. Met o.a. Michael O'Keefe, Paul Rodriguez, Denholm Elliott, Carole Shelley en Andy Bumatai.

Een afschuwelijke komedie over een stelletje wijsneuzen die zich proberen in te dringen in de Palm Beach-gemeenschap. Grof - en dat is dan nog aardig gezegd.

Out of the Darkness

1985 | Misdaad

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. Martin Sheen, Hector Elizondo, Matt Clark, Jennifer Salt en Eddie Egan.

In 1976-77 wordt New York geterroriseerd door een seriemoordenaar die zichzelf Son of Sam noemt en zijn slachtoffers lukraak met een geweer neerschiet. Er is geen enkel aanwijsbaar motief. Inspecteur Eddie Zigo (Sheen) is belast met het onderzoek. Uit verklaringen van getuigen komt een profiel te voorschijn dat verdacht veel lijkt op dat van zijn dochter. Een getrouw verslag van een van de grootste klopjachten op een moordenaar die ooit door de politie op touw zijn gezet. Toen hij werd uitgeschakeld had Son of Sam zes doden en zeven zwaargewonden op zijn geweten. Na de sterke openingsscène gaat de spanning, doortrokken van het dilemma van Eddie Zigo, in crescendo naar een zenuwslopende climax. Uitstekend uitgewerkt scenario van T.S. Cook, in beeld gebracht door Brian West.

Hollywood Harry

1985 | Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Robert Forster. Met o.a. Robert Forster, Katherine Forster, Joe Spinell, Shannon Wilcox en Kathrine Forster.

Een avonturier wordt door een miljonair in dienst genomen om zijn dochter op te sporen die in de wereld van de pornofilm verzeild is geraakt. Een goedkope kopie van de op zich al tamelijk discutabele HARDCORE van Paul Schrader.

The Last Horror Film

1984 | Horror

Verenigde Staten 1984. Horror van David Winters. Met o.a. Caroline Munro, Joe Spinell en Judd Hamilton.

Een lachwekkend amateuristisch allegaartje over een taxichauffeur (Spinell) die bezeten raakt van een actrice in griezelfilms (Munro). Hij volgt haar naar het Filmfestival in Cannes, waar de film voor een gedeelte is opgenomen (1981).

The Last Fight

1983 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1983. Drama van Fred Williamson. Met o.a. Willie Colon, Fred Williamson, Joe Spinell, Darlanne Fluegel en Nereida Mercado.

Een zwak melodrama rondom Blades als een voormalige salsa- zanger die bokser is geworden en naar het wereldkampioenschap streeft. Deze belachelijk geregisseerde film is nog slechter dan soortgelijke boksfilms die vroeger als programmavullers werden geproduceerd.

The Big Score

1983 | Misdaad

Verenigde Staten 1983. Misdaad van Fred Williamson. Met o.a. Fred Williamson, John Saxon, Richard Roundtree, Nancy Wilson en Ed Lauter.

In deze weinig geslaagde DIRTY-HARRY-kloon houdt narcotica-agent Williamson zich niet aan de regels wanneer hij het opneemt tegen de schurk Spinell. Het script was oorspronkelijk besteld door Clint Eastwood voor een DIRTY-HARRY-film, maar die is nooit van de grond gekomen.

Vigilante

1982 | Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Actiefilm van William Lustig. Met o.a. Robert Forster, Fred Williamson, Richard Bright, Don Blakely en Rutanya Alda.

Een man neemt het recht in eigen hand als schurken, die zijn zoontje vermoordden en zijn vrouw mishandelden, met een voorwaardelijke straf naar huis worden gestuurd. Hoogst bedenkelijk. Ook bekend als STREET GANG.

Night Shift

1982 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Komedie van Ron Howard. Met o.a. Henry Winkler, Shelley Long, Gina Hecht, Michael Keaton en Pat Corley.

Winkler is assistent bij het lijkenhuis en leidt een sullig, saai leven totdat hij op z'n werk een meisje ontmoet met wie hij na werktijd voor de bevriende hoeren in de buurt een 'liefdesbemiddelingsbureau' opent vanuit hun lugubere werkplek. Ondanks dit wat macabere gegeven zit er toch romantiek en veel humor in dit verhaal dat door Howard goed op gang gehouden wordt. Met muziek van Burt Bacharach. Scenario van Lowell Ganz en Babaloo Mandel.

Nighthawks

1981 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Bruce Malmuth. Met o.a. Sylvester Stallone, Billy Dee Williams, Rutger Hauer, Nigel Davenport en Persis Khambatta.

Een van de eerste Amerikaanse films van Hauer, voordat hij in 1982 met Blade Runner groots zou doorbreken. Hij speelt een rol waarvoor hij later nog vaak zou worden gevraagd, die van slechterik. Een gewetenloze terrorist in dit geval. Overigens is hij aanvankelijk vrijwel onherkenbaar, pas na een chirurgische ingreep komt het fraaie gezicht tevoorschijn dat we van hem kennen. Stallone en Williams zijn New Yorkse agenten die er alles aan doen om hem tegen te houden. Hard, maar spannend gemaakt. Pikant detail: Stallone verschijnt in zijn eerste scène - nota bene met baard - in travestie.

National Lampoon Goes to the Movies

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van Henry Jaglom en Bob Giraldi. Met o.a. Peter Riegert, Diane Lane, Candy Clark, Teresa Ganzel en Ann Dusenberry.

Ongelooflijk idiote parodie op 'de film'. In drie delen komen psychodrama's, soap-opera's à la Harold Robbins, Sidney Sheldon en politiefilms aan de orde. Een vierde deel, dat de rampenfilm in de tang nam en waarin Allen Goorwitz, Marcia Strassman en Kenneth Mars te zien zouden zijn geweest, is er gelukkig uitgesneden. Vergeleken met dit wanprodukt verdient ANIMAL HOUSE tien Oscars. Ook bekend als NATIONAL LAMPOON'S MOVIE MADNESS.

The Ninth Configuration

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van William Peter Blatty. Met o.a. George DiCenzo, Jason Miller, Scott Wilson, Ed Flanders en Stacy Keach.

Ongelooflijk idiote parodie op 'de film'. In drie delen komen psychodrama's, soap-opera's à la Harold Robbins, Sidney Sheldon en politiefilms aan de orde. Een vierde deel, dat de rampenfilm in de tang nam en waarin Allen Goorwitz, Marcia Strassman en Kenneth Mars te zien zouden zijn geweest, is er gelukkig uitgesneden. Vergeleken met dit wanprodukt verdient ANIMAL HOUSE tien Oscars. Ook bekend als NATIONAL LAMPOON'S MOVIE MADNESS.

The Little Dragons

1980 | Familiefilm, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1980. Familiefilm van Curtis Hanson. Met o.a. Charles Lane, Ann Sothern, Chris Petersen, Pat Petersen en Sally Boyden.

Jeugdige kung-fu-verslaafden lossen een ontvoeringsmysterie op. Slaat misschien bij de wat minder kritische oudere kinderen aan. Lane en vooral Sothern zijn hier verspild.

Maniac

1980 | Horror, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1980. Horror van William Lustig. Met o.a. Joe Spinell, Caroline Munro, Gail Lawrence, Kelly Piper en Rita Montone.

Een meedogenloze oefening in nihilistische horror over een maniak die vrouwen vermoordt en ze dan scalpeert zodat hij zijn modellen kan aankleden. Hoewel een uitstekend karakterspeler wordt de grootste schuld voor het maken van deze claustrofobische, ziekelijke film op hoofdrolspeler en medescenarioschrijver Spinell geschoven.

Cruising

1980 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1980. Misdaad van William Friedkin. Met o.a. Al Pacino, Paul Sorvino, Karen Allen, Richard Cox en Don Scardino.

Rechercheur Steve Burns (Pacino) gaat undercover op zoek naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers uitzoekt onder SM-liefhebbers uit de zweterige homoleerscene van New York. 'Niet representatief voor de homogemeenschap', aldus de openingsboodschap. Desondanks werd de film door filmcritici en homogroeperingen volledig afgebrand als zijnde 'smakeloos' en 'denigrerend'. Erg homofoob was Cruising uiteindelijk niet, maar ook tegenwoordig zijn sommige beelden schokkend. Eigenlijk vooral interessant vanwege het prachtige non-verbale spel van Pacino, die zich naar verluidt slecht op zijn gemak voelde tijdens het filmen.

Brubaker

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Stuart Rosenberg. Met o.a. Robert Redford, Yaphet Kotto, Jane Alexander, Murray Hamilton en David Keith.

Een gevangenis in het zuiden van de Verenigde Staten wordt geteisterd door corrupte bewaarders, gruwelijke vechtpartijen, slavernij en verkrachting. Behoorlijk deprimerende film met Redford als de nieuwe, idealistische directeur Henry Brubaker die orde op zaken wil stellen. Dat doet hij door zichzelf te laten arresteren om zo van binnenuit te zien waar de rotte plekken zitten. Integer, naar verluidt waar gebeurd verhaal drijft op het charisma van Redford, maar ook hij weet Brubaker niet boven het niveau van een traditioneel gevangenisdrama uit te tillen. Let op Morgan Freeman (Walter), in een van zijn eerste (kleine) filmrollen.

Starcrash

1979 | Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1979. Sciencefiction van Lewis Coates. Met o.a. Marjoe Gortner, Caroline Munro, Christopher Plummer, David Hasselhoff en Robert Tessier.

De grijnzende Gortner en de sexy Munro worden gehuurd in de strijd tegen booswicht Spinell die het universum wil vernietigen. Een zwakzinnig SF-geval met onhandige trucages en ook nog enkele grapjes. Verder niets aan.

Rocky II

1979 | Drama, Sportfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Drama van Sylvester Stallone. Met o.a. Sylvester Stallone, Burt Young, Talia Shire, Carl Weathers en Burgess Meredith.

In dit vervolg op de proto-Rocky uit 1976 van John G. Avildsen neemt Sylvester Stallone niet alleen de hoofdrol en het scenario maar ook de regie voor zijn rekening. Om echt te kunnen schitteren in de onvermijdelijke herkansing bij het WK zwaargewicht moet bokser Rocky Balboa eerst weer een underdog worden. Maar met steun van zijn kersverse echtgenote (het meisje uit de dierenwinkel) zal The Italian Stallion het heus wel weten te redden. Film biedt weinig nieuws ten opzichte van het origineel, maar de boksfinale - waarvoor Stallone de danspasjes schreef - is weer van grote klasse.

Paradise Alley

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Sylvester Stallone. Met o.a. Sylvester Stallone, Lee Canalito, Armand Assante, Frank McRae en Anne Archer.

Drie niet al te snuggere broers van Italiaanse afkomst uit de Newyorkse woonkazerne-wijk 'Hell's Kitchen' proberen in de jaren 1940-1950 aan de kost te komen. Stallone is een kleine oplichter, die een van zijn broers, een goedaardige reus met domme kracht die ijsblokken sjouwt, omkletst zodat ze allemaal rijk kunnen worden, als hij aan een carrière als worstelaar begint... Een film die wellicht een paar aardige stukken bevat, maar ten ondergaat aan het narcisme van Stallone en dat is geen wonder want die schreef het scenario, regisseerde de film en speelde de hoofdrol. Het camerawerk is van Laszlo Kovacs.

One Man Jury

1978 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1978. Drama van Charles Martin. Met o.a. Jack Palance, Christopher Martin, Pamela Shoop, Angel Tompkins en Joe Spinell.

DIRTY HARRY-plagiaat met Palance als een wakkere smeris die zijn eigen soort van gewelddadige rechtvaardigheid toepast op enkele bijzonder weerzinwekkende misdadigers.

Nunzio

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Paul Williams. Met o.a. David Proval, James Andronica, Tovah Feldshuh, Morgana King en Vincent Russo.

Een achterlijke kruideniers-loopjongen verbeeldt zich dat hij Superman is en wordt verliefd op bakkers-assistente Feldshuh. Een mild verhaal versterkt door Provals mooie vertolking; een scenario van Andronica, die zijn harde maar liefhebbende broer speelt.

Rocky

1976 | Drama, Sportfilm, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1976. Drama van John G. Avildsen. Met o.a. Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers en Burgess Meredith.

Aankomend acteur Sylvester Stallone schreef een pienter scenario over een tweederangsbokser die een gooi doet naar de kampioenstitel, en verkocht zijn geesteskind vervolgens voor weinig geld, op voorwaarde dat hij zelf de hoofdrol mocht spelen. Rocky kreeg drie Oscars, waaronder die voor beste film. Stallone mocht drie jaar later zelf de regie van de opvolger op zich nemen, en daarna kwam er nog een aantal sequels, maar het eerste deel bleef toch het best. Stallone doet het goed als de dertigjarige Rocky Balboa, die niet bijzonder goed bokst, maar fantastisch kan incasseren.