Jayme Roy

Cameraman

Jayme Roy is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Fahrenheit 11/9

2018 | Documentaire

2018. Documentaire van Michael Moore.

In Fahrenheit 9/11 (2004) spuwde activist Moore zijn gal over George W. Bush; in dit op zichzelf staande vervolg is Donald Trump het logische doelwit. Gelukkig is de film meer dan een lange afzeikmarathon. Moore zoekt serieus antwoord op de vraag: hoe kon zo’n figuur ooit president worden? Zijn betoog – dat de Amerikaanse politiek zichzelf om zeep hielp door gewone, hardwerkende burgers te verwaarlozen – wordt met de typerende botte bijl gebracht, maar is erg overtuigend. Moores beste film sinds Bowling for Columbine (2002) is een even urgent als opruiend pleidooi voor eerlijke democratie.

Where to Invade Next

2015 | Documentaire

Verenigde Staten 2015. Documentaire van Michael Moore.

Alle stokpaardjes van de geëngageerde documentairemaker Michael Moore (Bowling for Columbine) komen samen in Where to Invade Next, waarin Moore Europese landen binnenvalt op zoek naar oplossingen voor de sociale problemen van Amerika. Hij gaat onder meer naar Italië, Frankrijk, Portugal, Duitsland en IJsland (niet naar 'gidsland Nederland'!) om meer te horen over zelfbestuur van arbeiders, gratis gezondheidszorg en de aanpak van drugs. Vaak amusant en verontrustend, maar soms ook, vooral wanneer Moore zelf in beeld komt, tenenkrommend simpel.

Capitalism: A Love Story

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van Michael Moore.

Na zijn documentaire Sicko (2007) wilde Michael Moore een documentaire maken over de oorzaak van alle kwaad: hebzucht. Toevallig brak net de kredietcrisis uit: een mooie gelegenheid om aan bollebozen uitleg te vragen over wat precies financiële derivaten zijn, met veel gehakkel als antwoord. Moore vertelt zijn verhaal op de van hem bekende wijze: humoristisch, verontwaardigd, anekdotisch en ongenuanceerd. Maar ach, Moore pretendeert ook niet genuanceerd te zijn. Wel wil hij uiting geven aan de boosheid van de gewone man over al die verdampte miljarden, en dat lukt uitstekend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jayme Roy op televisie komt.

Reageer