Bernard T. Michel is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Malin plaisir

1975 | Thriller, Komedie

Frankrijk 1975. Thriller van Bernard T. Michel. Met o.a. Jacques Weber, Claude Jade, Anny Duperey, Nicoletta Machiavelli en Mary Marquet.

Een historicus verongelukt voor hij zijn studiewerk heeft kunnen voltooien, zodat de uitgever een ghost-writer opdracht geeft het boek te voltooien. Deze maakt zijn entree in de uitsluitend uit vrouwen bestaande huishofhouding van de overledene en gaat zich, ondanks zijn groeiende twijfel over de omstandigheden van diens dood, steeds meer met hem identificeren. De rolbezetting en Midi-locaties zijn aantrekkelijk, maar de film is wat gemakzuchtig en oppervlakkig uitgewerkt voor wat betreft het thriller-element en het psychologische identificatieproces. Heeft de charme van een vakantiereportage.

Le Petit Bougnat

1969 | Familiefilm, Komedie

Frankrijk 1969. Familiefilm van Bernard T. Michel. Met o.a. Claude Amazan, Isabelle Adjani, Vincenzo Sartini, Guy Allombert en Michel Théodon.

Een moeder heeft haar zoontje vergeten in te schrijven voor een vakantiekolonie. Hij loopt van huis weg om er toch heen te gaan en wordt na de nodige verwikkelingen toegelaten. Het verblijf valt echter zo tegen dat hij ook daar weer weg wil lopen. Het scenario van François Boyer, die geslaagde films met kinderen als JEUX INTERDITS en LA GUERRE DES BOUTONS schreef, resulteerde in een zwakkere film omdat de regisseur de meest jeugdige acteurs niet tot natuurlijk spel wist te brengen. Uitzondering is de veertien-jarige Adjani in haar debuut als meisje voor wie de hoofdpersoon een onbeantwoorde kalverliefde opvat.

Cinq gars pour Singapour

1966 | Actiefilm

Frankrijk/Italië 1966. Actiefilm van Bernard T. Michel. Met o.a. Sean Flynn, Marika Green, Terry Downes, Marc Michel en Denis Berry.

Een CIA-agent moet met vier getrainde krachtpatsers de geheimzinnige verdwijning van de bemanning van een Amerikaanse oorlogsbodem in Singapore zien op te lossen. Deze vlotte avonturenfilm met dynamische jonge acteurs op kleurrijke locaties houdt de aandacht vast, al valt er aan het scenario - naar een roman van Jean Bruce - werkelijk geen touw vast te knopen.