Zoe Incrocci is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Verso sera

1990 | Drama, Komedie

Frankrijk/Italië 1990. Drama van Francesca Archibugi. Met o.a. Marcello Mastroianni, Sandrine Bonnaire, Lara Pranzoni, Zoe Incrocci en Giorgio Tirabassi.

Mastroianni speelt de op leeftijd komende weduwnaar professor Bruschi, die Russisch doceert aan de universiteit van Rome. Hij is een aristocratische communist, die zijn vier jaar oude kleindochtertje manieren weet te leren. Daarnaast is de moeder van het kind, een ruw hippie-meisje. Het verhaal, dat zich afspeelt in 1977, draait om generatieconflicten. De regisseur heeft een zorgvuldig evenwicht weten te vinden tussen de maatschappelijke en de persoonlijke gevoelens van de personages. De acteurs leveren goed werk af in deze film, die wisselt van komisch tot tragisch tot banaal. Aan het einde gaan de moeder en het kind op weg naar een demonstratie in Bologna, waar ze echter nooit gezien worden. Ook bekend als TOWARDS EVENING.

L'eredità dello zio buon'anima

1934 | Komedie

Italië 1934. Komedie van Amelto Palermi. Met o.a. Angelo Musco, Elsa De Giorgi en Zoe Incrocci.

Alle familieleden zijn er en doen alsof ze bedroefd zijn om de dood van een oude man. In werkelijkheid zijn ze meer geïnteresseerd in de erfenis en de veronderstelde verborgen rijkdom van de overledene. Hun hebzucht en de intriges om bewijzen te leveren voor hun rechtmatige aandeel in de erfenis, levert een hoop problemen op. Van tijd tot tijd best humoristisch en sommige acteurs zijn goed. Maar de regie onder leiding van Palermi past niet en de ironie ligt er te dik bovenop, zodat het een saaie film is geworden.