Tito Gobbi

Acteur

Tito Gobbi is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Giuseppe Verdi

1954 | Muziek, Biografie

Italië 1954. Muziek van Rafaello Matarazzo. Met o.a. Pierre Cressoy, Anna-Maria Ferrero, Gaby André, Irene Genna en Mario del Monaco.

Op zijn sterfbed denkt de componist Verdi terug aan zijn veelbewogen leven, zijn eerste successen met zijn opera's, het verlies van vrouw en kind, zijn latere liefdes en aan zijn patriottistisch verzet tegen de Oostenrijkse overheersing in Italië, dat ook in zijn muzikale oeuvre een weerslag kreeg. Politiek verzet is een nieuw element in de gangbare componistenbiografie die bij de gratie van die historische feiten boven het genre-gemiddelde uitstijgt. Belcanto-liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de zang van beroemde stemmen.

La forza del destino

1949 | Muziek

Italië 1949. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Nelly Corradi, Tito Gobbi en Gino Sininberghi.

Naar de opera van Giuseppe Verdi over Don Alvaro (Gobbi) die Leonora (Corradi) probeert te ontvoeren maar per ongeluk haar vader vermoordt. Leonora zoekt haar toevlucht tot een klooster en Alvaro voegt zich, na een hele reeks voorvallen, bij haar. Haar broer is ook van de partij en doodt hen allebei. Een weinig bijzondere operafilm van de melodrama-specialist Gallone.

I pagliacci

1948 | Muziek

Italië 1948. Muziek van Mario Costa. Met o.a. Tito Gobbi, Gina Lollobrigida, Afro Poli, Filippo Morucci en Beniamino Gigli.

Beroemde opera uit 1892 van Leoncavallo. Een clown bij een reizend revuegezelschap is jaloers op zijn vrouw. Zij heeft een verhouding met een jonge grondbezitter en als de waarheid van haar overspel tot hem doordringt verliest de clown zich in zijn optreden, tot hij alle pretentie opgeeft en zijn vrouw met een degen bedreigt. Costa, veteraan op het gebied van operaverfilmingen, maakte er een aanvaardbaar geheel van waarin de jonge, beeldschone Lollobrigida schittert als exotische schone met een décolleté dat niet veel te raden overlaat. De toneelverfilming van Franco Zeffirelli uit 1982 is veel indrukwekkender en beter gespeeld.

Rigoletto

1947 | Musical, Muziek

Italië 1947. Musical van Carmine Gallone. Met o.a. Tito Gobbi en Marcella Govoni.

Film naar de beroemde opera. Hofnar Rigoletto moet zijn meester, de Hertog, amuseren met potsen en grollen. Hij heeft een dochter die hij teder bemint en die hij afschermt van de buitenwereld. Als de Hertog verliefd op haar wordt, kan Rigoletto dat niet verdragen. Goed bedoeld, maar niet om over naar huis te schrijven.

Les Beaux jours du roi Murat

1946 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk/Italië 1946. Avonturenfilm van Théophile Pathé. Met o.a. Claude Génia, Raymond Cordy, Junie Astor, Luce Feyrer en Liliane Lombard.

Het Napels van Napoleon I met de gebruikelijke samenzweerders waarvan de leider de mooie Geneviève het hof maakt... in het paleis! Hij laat zich pakken en wordt veroordeeld om gefusilleerd te worden maar de koning Murat schenkt hem gratie. Volksvermaak. Sentimentele schaapachtigheid en pseudo-historisch verhaal dat maar pover afsteekt bij de romans van Alexandre Dumas.

O sole mio

1945 | Oorlogsfilm, Muziek

Italië 1945. Oorlogsfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Tito Gobbi, Adriana Benetti, Carlo Ninchi, Vera Carmi en Ernesto Almirante.

Een operazanger die deel uitmaakt van een verzetsgroep, geeft tijdens radiouitzendingen boodschappen in code door. De directrice van dit station geeft partizanen aan - behalve de zanger - en merkt dan dat ze ook haar eigen broer verraden heeft. Een merkwaardige combinatie van verzetsdrama - gesitueerd tijdens de slag om Napels - en zangfilm. De heldenrol stijgt boven de acteervermogens van Gobbi uit, maar hij krijgt uitstekend de gelegenheid om een aantal aria's en uiteraard de titelmelodie te laten klinken.

Musica proibita

1942 | Drama, Musical

Italië 1942. Drama van Carlo Campogalliani. Met o.a. Maria Mercader, Tito Gobbi, Carlo Romano, Ciorgio Constantini en Giuseppe Rinaldi.

Gobbi is een man die met een prachtige stem is begenadigd. Hij is van bescheiden komaf en hij is verliefd op Maria Mercader, een jonge vrouw uit een arrogante bourgeois-familie. Haar ouders en twee broers verbreken hun relatie, omdat ze van mening zijn dat een arme jongeman die in variété-theaters zingt geen geschikte huwelijkskandidaat kan zijn. Mercader wordt min of meer gevangen gehouden op het landgoed van haar familie. Na de dood van een van de broers komt er een einde aan de romance. Gobbi wordt een beroemde en internationaal veelgevraagde tenor, die vele jaren in het buitenland doorbrengt. Het lot wil dat zijn zoon verliefd wordt op Mercaders dochter, waardoor de twee ex- geliefden weer bij elkaar komen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tito Gobbi op televisie komt.

Reageer