Pepe Nieto

Acteur

Pepe Nieto is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le Voleur de Tibidabo

1964 | Avonturenfilm, Misdaad, Komedie

Frankrijk/Spanje 1964. Avonturenfilm van Maurice Ronet. Met o.a. Maurice Ronet, Anna Karina, Pepe Nieto, Enrique Herreros en Luis Ciges.

Een Franse ijsboer in Barcelona verbergt een bevriende inbreker en laadt daarbij de verdenking van eigen schuld op zich, waardoor hij de politie en de op de poet beluste dieven achter zich aan krijgt en door zijn jeugdige klantjes als 'koning van de onderwereld' wordt gezien. Dit regiedebuut van acteur Ronet geeft het achtervolgingsavontuur de tegendraadse toon van een poëtische tragikomedie met een onevenwichtig, maar innemend resultaat. Hij is echter zelf niet de meest aangewezen vertolker van de rol van goedmoedige en wereldvreemde dromer.

Tommy the Toredor

1959 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van John Paddy Castairs. Met o.a. Tommy Steele, Janet Munro, Sid James, Virgilio Texera en Bernard Cribbins.

Een Engelse zeeman (Steele) wordt onverwacht toreador. Een pretentieloos gevalletje met talrijke muzikale nummers en matige humor.

Honeymoon

1959 | Romantiek

Spanje/Verenigd Koninkrijk 1959. Romantiek van Michael Powell. Met o.a. Anthony Steel, Ludmilla Tchérina, Antonio, Rosita Segovia en Léonide Massine.

Een pasgetrouwd stel gaat op huwelijksreis naar Spanje, waar de vrouw, een voormalige balletster, bijna weer op het toneel gelokt wordt door de attenties van een Spaanse danser. Deze verschrikkelijk slechte film van topregisseur Michael Powell is een combinatie van amateuropnamen en slechts sporadisch opmerkelijke dansscenes. Ook bekend als LUNA DE MIEL.

Les bijoutiers du clair de la lune

1958 | Romantiek

Frankrijk/Italië/Spanje 1958. Romantiek van Roger Vadim. Met o.a. Pepe Nieto, Brigitte Bardot, Maruschi Fresno, Alida Valli en Stephen Boyd.

Een weesmeisje (Bardot) komt na een verblijf op een kloosterschool bij een oom en tante wonen. De oom heeft een dorpsmeisje tot zelfmoord gedreven, en wordt door de broer van het meisje tot een duel uitgedaagd. De oom verliest hierbij het leven. Bardot wordt verliefd op de broer - die echter de minnaar van haar tante blijkt te zijn - en helpt hem te vluchten. De jaloerse tante stuurt de politie achter hen aan. Vadim kan niet goed overweg met dit romantische verhaal. Sterk spel van Valli, Boyd en Bardot zijn minder overtuigend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pepe Nieto op televisie komt.

Reageer