Maria Vaner

Acteur

Maria Vaner is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Darse Cuenta

1985 | Drama

Argentinië 1985. Drama van Alejandro Doria. Met o.a. Luis Brandoni, Dora Baret, Luisina Brando, Lito Cruz en Oscar Ferrigno.

Het lijkt aanvankelijk de bedoeling van deze film om de bureaucratische gezondheidszorg aan te klagen. Maar dan neemt de film een wending: een ervaren arts ziet de strijd van een patiënt die wil overleven. Hij stapt het strijdperk binnen en redt de patiënt, en kijkt gedurende dit proces nog eens wat beter naar zijn eigen leven. USA-titel: BECOMING AWARE.

Adios, Roberto

1985 | Komedie

Argentinië 1985. Komedie van Enrique Dawi. Met o.a. Carlos Andres Calvo, Victor Laplace, An Maria Picchio, Héctor Alterio en Pablo Codevila.

Een grappige komedie over de inwijding als homoseksueel van een jonge man met een macho-reputatie. Dit was één van de grootste filmsuccessen in Argentinië in 1985. USA-titel: GOODBYE ROBERT.

Mujer, Una

1975 | Drama

Argentinië 1975. Drama van Juan José Stagnaro. Met o.a. Cipe Lincovsky, Frederico Luppi, Maria Vaner, Victor Laplace en Soledad Silveyra.

Een vrouw (Lincovsky) doodt uit wraak de moordenaar van haar vader. Ze wordt tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar haar man (Luppi) wacht op haar, hoewel hij zijn eenzaamheid oplost door carrière te maken en een minnares te nemen. De gevangenisstraf is niet zonder psychologische gevolgen gebleven, en als de vrouw inziet dat ze haar verloren tijd niet kan inhalen, moet zij samen met haar man een nieuw leven opbouwen en het verleden in de loop der komende tijd verwerken. Debuutfilm van Stagnaro met goede spelprestaties.

La Raulito

1975 | Drama

Argentinië 1975. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Duilio Marzio, Maria Vaner, Luis Politti en Fernanda Mistral.

Raulito is het verkleinwoordje voor Raul, een alledaagse Argentijnse jongensnaam, maar in dit geval is hij een meisje uit de sloppenwijken, dat hoopt als jongen zich beter aan de armoede te kunnen ontworstelen. Ross, die Raulito speelt, maakt zich schuldig aan kleine diefstallen en wordt nu eens opgepakt en dan weer vrijgelaten of ontsnapt tot ze een bij kranteventer Politti onderdak vindt. Dan moet zij zich echter als vrouw te weerstellen. Vaardig gemaakt en spontaan gespeeld. Deze aardige maatschappij-kritische film werd een succes in het toen tijdelijk wat liberalere Argentini[KA3]e, maar het vervolg RAULITO EN LIBERTAD (1977) ging de mist in. De in 1960 begonnen regisseur staat tegenwoordig aan de andere kant van de camera.

Turismo de carretera

1968 | Drama

Argentinië 1968. Drama van Rodolfo Kuhn. Met o.a. Hector Pellegrini, Maria Vaner, Duilio Marzio, Dora Baret en Marcos Zucker.

De held Nestor doet mee aan een motorrace, maar zijn familie ziet de zin daarvan niet in. Hij wint en dit verandert de gedachten van zijn familie en zijn vriendin. Nu zij volledig achter hem staan gaat Nestor door met racen en wint hij talloze wedstrijden. Dun voor een speelfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Vaner op televisie komt.

Reageer