Alessandro Alessandroni

Componist

Alessandro Alessandroni is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Il Giro del mondo degli innamorati di Peynet

1974 | Animatie

Italië/Frankrijk 1974. Animatie van Cesare Perfetto.

Een lieflijk tekenfilmpje met de bekende figuurtjes, Valentina en Valentino van Peynet, die ook in ons land in boekvorm zijn verschenen. De characters maken een reis naar verre en vreemde landen en ontmoeten figuren zoals kapitein Nemo, Don Quichote en Wilhelm Tell. Ruim twee-en-half jaar is er aan deze film gewerkt en dat is te zien. Morricone en Alessandroni verzorgden de muziek. Raymond Peynet maakte samen met Bruno Paolinelli en Cesare Perfetto het sceanario.

Elena si, ma... Di Troia

1973 | Erotiek, Komedie

Italië 1973. Erotiek van Alfonso Brescia. Met o.a. Don Backy, Pete Landers, Christa Linder, Michael Forest en Howard Ross.

Slappe seksklucht voor onvolwassenen tegen de achtergrond van een quasi mythologisch verhaal over twee bijna zwakzinnige domkoppen (Backy en Landers), die per ongeluk Helena van Troje (Linder) bevrijden en het losgeld in de wacht slepen. Obligaat bloot, weinig verhaal, kortom een langdradig spaghetti-spektakel. Het is bijna niet te geloven maar aan het scenario knoeiden vier volwassen kerels, die daarbij nog geholpen werden door de regisseur: Vittorio Vighi, Renzo Genta, Pietro Regnoli en Mario Amendola. Het camerawerk is van Oberdan Troiani.

Il Decamerone III - Le piu'belle donne del Boccaccio

1972 | Erotiek

Italië 1972. Erotiek van Antonio Margheriti. Met o.a. Pupo De Luca, Eva Maria Grubmullek, Marlene Rahn, Alberto Atenari en Gastone Persucci.

Geïnspireerd op nog maar eens vier verhalen van Boccaccio's Decamerone: een mooie vrouw verleent haar gunsten voor twee honderd florijnen en een pientere knaap zal trachten dat haar echtgenoot hem dit bedrag voorschiet; een onfeilbare Kruistochtenheld wordt door vrouw en pasgekoren kind verwelkomd maar een en ander klopt niet; een bakkersvrouw is verliefd op de neef van haar man en slaagt erin door allerlei listen haar man te laten verdwijnen; en in het laatste verhaal vertrekt een baron naar de Kruistochten maar zorgt er eerst voor dat de trouw van zijn vrouw door een ijzeren kuisheidsgordel wordt verzekerd. Geef toe: moderne scenaristen zouden het nog steeds niet beter doen dan Boccaccio. Schaamteloos commercieel maar leuk om naar te kijken.

Manos arriba, cadaver, estas detenido!

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Espartaco Santoni, Aldo Sambrell, Helga Liné en Franco Agostini.

Een aantal zuidelijke landeigenaars profiteert van de chaos na de Amerikaanse burgeroorlog om zich te verrijken ten koste van de kleine boeren. De held Sando Kid komt hen met twee handlangers te hulp en triomfeert over de schurk bij een mislukte overval op een goudtransport. Deze paella-western serveert lusteloos en fantasieloos alle clichés van het genre, waarbij de nominale held in naam van het recht nog meer de beest uithangt dan gewoonlijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alessandro Alessandroni op televisie komt.

Reageer