Kim Sun-min

Editor

Kim Sun-min is editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Corn Island

2014 | Drama, Oorlogsfilm

Georgië/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Kazachstan/Hongarije 2014. Drama van George Ovashvili. Met o.a. Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Tamer Levent en Irakli Samushia.

Corn Island van Georgiër George Ovashvili is een elegante metafoor voor de mens die een plek moet vinden in de wereld en worstelt met de elementen. Op een dag meert een oude boer aan bij een eiland midden in de rivier die Georgië van Abchazië scheidt. Hier zal hij een huis bouwen en hier zal zijn maïs groeien. Maar de oorlog tussen de twee landen is nooit ver weg. Een film waar niks mis mee is, maar die toch iets mist. Misschien omdat het om een coproductie van zes landen gaat, waaraan mensen van dertien verschillende nationaliteiten meewerkten, voelt de film, ondanks z'n kwaliteiten, ook ergens als arthouse volgens het boekje.

Gagma napiri

2009 |

Georgië/Kazachstan 2009. George Ovashvili. Met o.a. Tedo Bekhauri, Sopho Gvritishvili, Nika Alajajev en Archil Tabukashvili.

De andere oever is een Georgisch drama waarin een twaalfjarige jongen een Oliver Twist-achtig bestaan in hoofdstad Tbilisi wil inruilen voor een leven met zijn onbekende vader in naburig Abchazië. De tocht die de sympathieke jongeling vervolgens onderneemt, brengt hem in aanraking met een bonte stoet zonderlingen tegen de achtergrond van de door oorlog ontwrichte regio. Georgische filmmaker Ovashvili droeg zijn regiedebuut weemoedig op aan zijn 'thuisland', een gebied dat hij afschildert als een heilloos oord waar de inwoners schipperen tussen misnoegen en gelatenheid. Oprechte cinema.

The Chaser

2008 | Thriller, Misdaad, Drama

Zuid-Korea 2008. Thriller van Na Hong-jin. Met o.a. Kim Yun-seok, Ha Jung-woo en Seo Yeong-hie.

In Azië veelvuldig onderscheiden seriemoordenaarsfilm is - ongelooflijk - het debuut van regisseur en scenarioschrijver Na Hong-jin. De vrijwel foutloze film draait hoofdzakelijk om de achtervolging van een seriemoordenaar door een pooier (en ex-politieman), die al drie van zijn hoertjes is kwijtgeraakt. Spannend, hoog tempo, droogkomisch, en met een voortreffelijke hoofdrol van Kim Yun-seok als de opportunistische pooier, die al rennend en wild om zich heen trappend ook de mens in zichzelf wakker schopt. Drie weken na de officiële release in Korea meldde een Amerikaanse producer zich al voor een Hollywood-remake.

The Host

2006 | Thriller, Drama, Horror, Actiefilm, Komedie

Zuid-Korea 2006. Thriller van Bong Joon-ho. Met o.a. Song Kang-ho, Byeon Hie-bong, Park Hae-il en Bae Doona.

Zuid-Koreaanse regisseur/scenarist Bong introduceerde in de succesvolle politiefilm Memories of Murder een eigenzinnige mix van drama, thriller, slapstick en politieke satire. In opvolger The Host voegt hij een bloeddorstig monster aan de formule toe. Met succes: de film brak in eigen land alle records en deed het ook internationaal bijzonder goed. De actie- en griezelscènes zijn zinderend en de hoofdpersonen - een familie die doet denken aan het zootje ongeregeld uit Little Miss Sunshine - zijn hartverwarmend. Naar Aziatische maatstaven valt het gruwelgehalte trouwens behoorlijk mee.

Geoul sokeuro

2003 | Thriller

Zuid-Korea 2003. Thriller van Kim Sung-Ho. Met o.a. Yu Ji-tae, Kim Myung-min en Kim Hye-na.

Voormalig politierechercheur wordt hoofd van een winkelcentrum dat wordt heropend na een brand en wordt geconfronteerd met moord, protesten van nabestaanden en detectives die hem de dood van een collega kwalijk nemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kim Sun-min op televisie komt.

Reageer