Félix de Pomés is regisseur en acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

Una Historia de Amor

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Simón Andreu, Serena Vergano, Teresa Gimpera, Yelena Samarina en Adolfo Marsillach.

De driehoeksverhouding tussen twee zussen en de man van een van hen. Een prijzenswaardige, sterke film.

El Inocente

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Antonio Vilar, José María Rodero, Nadia Gray en Félix de Pomés.

Na de dood van een eenzame weduwe, beginnen de naspeuringen van de politie...Een interessante en zeer achtenswaardige detective-film, waarin de zo uiteenlopende invloeden als die van Dostojewski en Orson Welles zijn te bespeuren.

Habanera

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Virgilio Teixeira, Lolita Sevilla, Antonio Casas en Félix de Pomés.

In het leven van Rosa spelen twee mannen een belangrijke rol: de een is een avontuurlijke matroos, van wie zij hartstochtelijk houdt. Van de ander moet zij gaan houden wanneer zij haar vader van de ondergang wil redden. Een zeer middelmatige film.

La Vida por delante

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Pepe Isbert, Félix de Pomés en Manuel Alexandre.

De film schetst de tegenslagen van een pasgetrouwd stel, dat niet erg geslaagd is in hun respectieve beroepen. Eén van de eerste speelfilms van Fernán-Gómez en een van de weinige waardige komedies die ooit in Spanje gemaakt zijn. Bovendien is de cast uitstekend.

La Otra vida del capitán Contreras

1954 | Komedie, Fantasy

Spanje 1954. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Fernando Sancho en Félix de Pomés.

Door tussenkomst van een alchemist verschijnt in het hedendaagse Madrid een kapitein uit het Toledo van de zestiende eeuw. Deze 'fantasy' komedie heeft een zekere charme en geestige vertolkingen. Een van de weinige toonbare films van de gewoonlijk rampzalig opererende Rafael Gil.

Parsifal

1951 | Muziek, Avonturenfilm

Spanje 1951. Muziek van Carlos Serrano de Osma en Daniel Mangrane. Met o.a. Ludmilla Tchérina, Gustavo Rojo, Carlo Tamberlani en Félix de Pomés.

De beroemde opera van Wagner wordt op het witte doek belicht als avonturenfilm van een zeker esthetisch niveau. Een van de vroegste tekenen van de intrede van de fantasie in de Spaanse film.

La Ley del mar

1950 | Romantiek

Spanje 1950. Romantiek van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. Isabel de Pomés, Román Bilbao, Juan Montfort en Félix de Pomés.

De romance tussen een vermetele visser en een meisje dat in de haven woont. Een vulgaire en vervelende film die absoluut niet vermeldenswaardig is.

El Correo del rey

1950 | Avonturenfilm

Spanje 1950. Avonturenfilm van Ricardo Gascón. Met o.a. Cesare Danova, Jacinto San Emeterio, Isabel de Pomés en Félix de Pomés.

Het fregat waarop de koerier van koning Karel V reist wordt door de Engelsen tot zinken gebracht. De koerier wordt daarbij gevangen genomen. Chauvinistische avonturen met de globetrotter Cesare Danova in de hoofdrol.

Ha entrado un ladrón

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Ricardo Gascón. Met o.a. Roberto Font, Margaret Genske, Juni Orly en Félix de Pomés.

Nadat de ongelukkige Jacinto bij toeval een held wordt, moet hij zich dienovereenkomstig blijven gedragen, om de bewondering van zijn geliefde niet te verliezen. Een komedie van zeer weinig belang.

El Hombre que veía la muerte

1949 | Mysterie

Spanje 1949. Mysterie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Enrique Guitart, Alicia Palacios, Félix de Pomés en Juan de Landa.

In een treincoupé vertelt een arts aan een reisgezel het verhaal van een man die dramatische gebeurtenissen kon voorspellen voordat zij plaatsvonden. Een ongebruikelijke en zeer interessante Spaanse film, die bovendien een van de weinige lofwaardige produkten van de regisseur G. Delgrás is.

El Hijo de la noche

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Ricardo Gascón. Met o.a. Oswaldo Gennazzani, María Rosa Salgado, José Suárez en Félix de Pomés.

Een invloedrijke Spanjaard op Cuba, die sterk en energiek is, heeft een kinderlijke, ziekelijke zoon voor wie hij zich schaamt. Een zeer middelmatige film.

Culpable

1945 | Drama, Misdaad

Spanje 1945. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Ana Mariscal, Adriano Rimoldi, María Martín en Félix de Pomés.

Een gevangenisdirecteur is vastbesloten de onschuld aan te tonen van een man die onlangs is opgesloten. Een onopvallend gevangenisdrama, dat het werk is van de vruchtbare Iquino.

La Torre de los siete jorobados

1944 | Horror, Mysterie, Komedie

Spanje 1944. Horror van Edgar Neville. Met o.a. Antonio Casal, Isabel de Pomés, Guillermo Marín en Félix de Pomés.

De verloofde van de hoofdpersoon wordt ontvoerd door een sinistere knecht van een bende gebochelden. Eén van de meest interessante en aantrekkelijke films uit de Spaanse filmgeschiedenis, waarin op geniale wijze elementen van de typisch plaatselijke komedie zijn verweven met verschillende esthetische hypothesen van het Duitse expressionisme, dit alles met als uitgangspunt een zeer ingenieus scenario. Een meesterwerk.

La Patria chica

1943 | Musical, Komedie

Spanje 1943. Musical van Fernando Delgado. Met o.a. Estrellita Castro, Félix de Pomés, Pilar Soler en Juan Calvo.

Een Spaanse folkloristische groep moet zich zonder middelen in het woelige Parijs zien te redden. Het begin van de Spaanse 'flamenco-cinema'.

Vidas cruzadas

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Ana Mariscal, Luis Peña, Isabel de Pomés en Félix de Pomés.

Duizend en een pogingen stellen de mensen in het werk om de man te redden van wie zij houden maar die verslaafd is aan het spel. Een versie die Marquina maakte naar het origineel van Jacinto Benavente, een zeer gewaardeerde regisseur in vroeger jaren.

Pilar Guerra

1941 | Romantiek

Spanje 1941. Romantiek van Félix de Pomés. Met o.a. Pilar Juste, José Telmo, Félix de Pomés en Adela Medina.

Een muziekleraar en zijn lievelingsleerling zijn verliefd op hetzelfde meisje. Het, alleszins succesvolle, regiedebuut van de grote acteur Félix de Pomés.

Las 5 advertencias de Satanás

1937 | Komedie, Fantasy

Spanje 1937. Komedie van Isidro Socias. Met o.a. Pastora Peña, Julio Peña, Félix de Pomés en Fina Conesa.

Op zekere dag krijgt een verstokte playboy bezoek van de duivel, die hem vijf waarschuwingen meegeeft. Een aardige verfilming van de gelijknamige komedie van Jardiel Poncela, die tevens het scenario voor de film schreef.

Rataplán

1935 | Komedie, Misdaad

Spanje 1935. Komedie van Francisco Elías. Met o.a. Antoñita Colomé, Félix de Pomés en Miguel Tejada.

Een elegante dief neemt de politie keer op keer beet. Een opmerkelijke politie-komedie, waarvan het einde het toenmalige publiek behoorlijk ontgoochelde: de dief was in werkelijkheid een uitgever, die reclame wilde maken voor een roman met de titel 'Rataplán'