Richard Burgi

Acteur

Richard Burgi is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Crystal Skulls

2014 |

Verenigde Staten 2014. Todor Chapkanov. Met o.a. Richard Burgi, Wendy Glenn en Sam Redford.

Het is 2020 en een zwart gat nadert de zon en dompelt de aarde in duisternis. De hoop is gericht op een verzameling van 12 oude schedels in de ruïnes van een Maya-tempel om de apocalyps af te wenden.

In God's country

2007 |

Verenigde Staten 2007. John L'Ecuyer. Met o.a. Martha MacIsaac, Richard Burgi en Kelly Rowan.

Het is 2020 en een zwart gat nadert de zon en dompelt de aarde in duisternis. De hoop is gericht op een verzameling van 12 oude schedels in de ruïnes van een Maya-tempel om de apocalyps af te wenden.

Firestorm: Last Stand at Yellowstone

2006 | Actiefilm

Verenigde Staten/Canada 2006. Actiefilm van John Lafia. Met o.a. Ryan Kennedy, Sarah-Jane Redmond en Richard Burgi.

Een heel hete zomer creëert in het Yellowstone National Park de ideale condities voor een levensgevaarlijke bosbrand.

In Her Shoes

2005 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2005. Komedie van Curtis Hanson. Met o.a. Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine, Anson Mount en Richard Burgi.

Twee zussen, totaal verschillende karakters, lijken alleen dezelfde schoenmaat te delen. Maggie (Cameron Diaz), seksbom tegen wil en dank, kan maar geen rust vinden. Het leven van Rose (Toni Collette), een succesvol juriste, bestaat louter uit werk. Maggie en Rose zijn doodnormale mensen met doodnormale problemen. Zij zien lange tijd niet in waar het antwoord op hun problemen verscholen ligt. In Her Shoes is de verfilming van de gelijknamige chicklit roman van Jennifer Weiner. Hanson heeft van haar bestseller een intelligent rollenspel gemaakt.

Starship Troopers 2: Hero of the Federation

2004 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 2004. Actiefilm van Phil Tippett. Met o.a. Billy Brown, Richard Burgi en Kelly Carlson.

Net als in Paul Verhoevens oorspronkelijke Starship Troopers (1997) is de mensheid in deze film in oorlog met insectachtige wezens. Een groep infanteristen wordt op een vijandige planeet ingesloten door een grote overmacht van deze 'bugs' en besluit dekking te zoeken in een verlaten basis. Onverstandig. Verhoevens film werd weliswaar verguisd door de fans van sf-schrijver Heinlein, op wiens werk de film losjes werd gebaseerd, maar toch zat Starship Troopers propvol leuke vondsten en ironische maatschappijkritiek. Dit vervolg werd voor een schijntje in korte tijd in elkaar geflanst en mist al dat fraais. Saai.

Darklight

2004 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 2004. Sciencefiction van Bill Platt. Met o.a. Shiri Appleby en Richard Burgi.

De onsterfelijke Lilith wordt achtervolgd door het geheime genootschap The Faith. Ze weet niets meer van haar achtergrond en leeft als normale 24-jarige vrouw. The Faith probeert haar te rekruteren en op te leiden omdat ze de opdracht heeft om de wereld te redden.

Bailey's Mistake

2001 | Mysterie, Komedie, Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 2001. Mysterie van Michael M. Robin. Met o.a. Linda Hamilton, Kyle Secor, Jesse James, Paz de la Huerta en Bruce Armstrong.

Als Liz Donovan (Hamilton) weduwe wordt, ontdekt zij dat ze een eilandje met de naam uit de titel voor de kust van Maine ge[KA3]erfd heeft in plaats van geld. Ze wil het zo snel mogelijk verkopen aan de steenrijke Lowell Lenox (Secor), die er [KA1]e[KA1]en groot golfparcours van wil maken. Als Liz met haar twee kinderen een kijkje gaat nemen, proberen tantetje Angie (Plowright) en andere familieleden van haar overleden man, alsmede enkele excentrieke eilandbewoners, haar over te halen om het niet te doen. Regisseur van dienst Robin heeft de geroutineerde rolverdeling niet kunnen stimuleren tot enthousiast spel en het magere scenario van Oliver Goldstick is nauwelijks spannend en werpt de nodige vragen op. Het camerawerk is van Christopher Baffa. Uit de gaarkeuken van Walt Disney.

I Married a Monster

1998 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Nancy Malone. Met o.a. Richard Burgi, Susan Walters, Tim Ryan en Barbara Niven.

VV.

The Sentinel

1996 | Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Fantasy van Danny Bilson. Met o.a. Richard Burgi, Garett Maggart, Bruce A. Young, Kelly Curtis en Molly Parker.

VV.

One West Waikiki

1994 | Misdaad, Actiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1994. Misdaad van James Hayman. Met o.a. Cheryl Ladd, Richard Burgi, Paul Gleason, Elsie Sniffen en Ogie Zulueta.

Anatoom-pathologe Ladd is op (werk)bezoek in Hawaii. Moordzaken smeris Burgi helpt haar bij een onderzoek dat de onnatuurlijke dood van de echtgenote van een voormalig vriendje betreft, die bij de marine is gegaan. Pilot voor een tv-serie.

One West Waikiki

1994 |

Verenigde Staten 1994. Peter H. Hunt. Met o.a. Elsie Sniffen, Cheryl Ladd, Paul Gleason en Richard Burgi.

Drs. Dawn Holliday is wetenschapper op het gebied van medicijnen en is op werkbezoek op het eiland Hawaï. Daar wordt ze geconfronteerd met een aantal mysterieuze moorden. Ze ontmoet detective Mack Wolfe en samen vormen ze tegen wil en dank een duo. Het onderzoek leidt hun naar een firma die vrouwen uit Azië laat infiltreren in hoge politieke en industriële kringen. Samen belanden ze in een web van bedrog en intriges

Payback

1993 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van Anthony Hickox en Brian Heffron. Met o.a. C. Thomas Howell, Joan Severance, Marshall Bell, Richard Burgi en John Toles-Bey.

In de gevangenis krijgt Howell van oude boef Armstrong vlak voor diens dood informatie over de vindplaats van een door hem verborgen buit. Als wederdienst moet hij echter de voormalige sadistische cipier Bell uit de weg ruimen. Zo gauw hij vrij komt, gaat hij naar het restaurant dat Bell uitbaat sinds hij door een ongeval blind werd. Howell wordt echter verliefd op diens sensuele vrouw Severance, waardoor hij onvoorzichtig wordt. Een erotische thriller waarbij het plot heel wat herinneringen oproept aan THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE, inclusief de seksscène in de keuken. De film is in het begin erg traag en het duurt allemaal nogal lang, maar als de actie begint, blijft hij wel spannend tot het einde. Het scenario is van de hand van Sam Bernard en voor de fotografie tekende David Bridges. Geen hoogvlieger, wel geslaagd entertainment. Ultra Stereo-geluid.

Chameleons

1989 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1989. Avonturenfilm van Glen A. Larson. Met o.a. Marcus Gilbert, Crystal Bernard, Mary Bergmann, John Standing en Stewart Granger.

Een komisch actieavontuur over de escapades van een zogenaamde superheld die de misdaad bestrijdt. Let op Granger, die Batman persifleert! Dit was de pilot-film voor een tv-serie (zonder Granger). Het scenario is van regisseur Larson en Stephen A. Miller. Het camerawerk is van Richard C. Glouner.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Burgi op televisie komt.

Reageer