Norman Ferguson

1902 -1957 Regisseur

Norman Ferguson (1902-1957) is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Three Caballeros

1944 | Animatie, Avonturenfilm, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Animatie van Norman Ferguson. Met o.a. Aurora Miranda, Carmen Molina en Dora Luz.

Donald Duck is jarig en krijgt een paar mooie kado's, een boek over Brazilië bijvoorbeeld, en een film over vogels in Zuid-Amerika. De presentjes vormen het begin van een reis die Donald met twee vrienden maakt. Een experiment uit de keuken van Disney om animatie en live action met elkaar te combineren: Donald heeft in Mexico vooral oog voor menselijke dames. Zo raakt hij gecharmeerd van Carmen Miranda's zus Aurora. Semi-lange film behoort niet tot het beste uit de Disney-historie, maar heeft wel een aantal maffe, bijna psychedelische animatiescènes. Met de stemmen van oa Clarence Nash (Donald Duck), Joaquin Garay (Panchito) en José Oliveira (José Carioca).

Saludos Amigos

1943 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1943. Animatie van Norman Ferguson. Met o.a. Donald Duck, Joe Carioca en Goofy.

De combinatie van speel- en tekenfilm opent met een aantal schetsende tekenaars. Dan zien we ineens een typische Amerikaanse toerist: Donald Duck. Disney werd ge[KA3]inspireerd tot deze Zuidamerikaans getinte film tijdens een rondreis. Hij zocht andere bronnen van inkomsten tijdens WO II (1940-45) omdat Europa ontoegankelijk was geworden vanwege de nazi's die het contiment grotendeels bezet hadden. Om economische redenen was de film vrij kort en werden enkele live-actionfragmenten toegevoegd. Opmerkelijk felle kleuren.

Fantasia

1940 | Familiefilm, Muziek, Animatie, Musical

Verenigde Staten 1940. Familiefilm van James Algar, Ford Beebe, Norman Ferguson, Jim Handley en T. Hee.

Acht bekende klassieke stukken vormen de soundtrack van deze mooie verzameling korte tekenfilms. Te horen zijn onder andere stukken uit Bachs Toccata en fuga in D-mineur, Beethovens Pastorale, Tsjaikovski's Notenkrakersuite en Stravinsky's Sacre du printemps. Het bekendste fragment is de Tovenaarsleerling, met muziek van Paul Dukas. De film trok aanvankelijk weinig publiek en bracht Disney aan de rand van de afgrond. Later werd Fantasia herkend als fraaie en gedurfde animatieklassieker. Luske, die betrokken was bij een van de fragmenten, zou later onder meer Alice in Wonderland en Cinderella regisseren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Norman Ferguson op televisie komt.

Reageer