Tom Monroe

Acteur

Tom Monroe is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

War Drums

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Reginald Le Borg en Reginald LeBorg. Met o.a. Lex Barker, Joan Taylor, Ben Johnson, Larry Chance en Richard Cutting.

Barker is het fameuze Apache-opperhoofd Mangas Colorados. Johnson is een goede, blanke vriend van het opperhoofd. Er ontstaat oorlog als goudzoekers het gebied van de Apachen binnentrekken. Die verzetten zich daar tegen. Het leger ziet dat voor een opstand aan en trekt er op uit. Le Borg weet niet alles uit het draaiboek van Gerald Drayson Adams te halen waardoor het niet meer dan een routine-western is gebleven. William Margulies deed het camerawerk.

Julesburg

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Richard L. Bare. Met o.a. Clint Walker, L.Q. Jones, Ray, Teal, Adelle August en Edwin Rand.

Dit is de zoveelste film uit een reeks die Warner Bros in Europa in de bioscopen bracht, maar die waren samengesteld uit twee afleveringen van de TV-serie CHEYENNE. Walker was Cheyenne Bodie, een rol die hij zou spelen in bijna 100 afl. tussen 1956 en 1963, met uitzondering van de periode 1958/59 toen Ty Hardin als Bronzo Layne ertussendoor kwam. Cheyenne was van Indiaanse afkomst en leerde daarom als scout in de jaren zestig van de vorige eeuw zowel de blanke als de Indiaanse gebruiken. Charles Lang schreef deze aflevering voor producent Harve Foster en Carl Guthrie was de cameraman.

The Homesteaders

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Lewis D. Collins. Met o.a. Bill Elliott, Robert Lowery, Emmett Lynn, George Wallace en Robert 'Buzz' Henry.

In deze tamme western krijgt Elliott te maken met ranchers die hun land verboden verklaren voor pioniers die zich willen vestigen.

El Paso Stampede

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Harry Keller. Met o.a. Allan 'Rocky' Lane, Eddy Waller, Phyllis Coates, Stephen Chase en Roy Barcroft.

Er wordt vee gestolen en daardoor kunnen de ranchers hun verplichtingen jegens het Amerikaanse leger niet nakomen. Lane krijgt opdracht uit te zoeken wat er aan de hand is en de dieven de pas af te snijden. Dit is een uiterst magere western zonder actie, die het einde vormde van de Lane-western-serie. Tussen 1944 en 1953 speelde Lane eenenvijftig westerns voor Republic, na in 1929 zijn filmdebuut gemaakt te hebben. Daarna tot het begin van de jaren zestig zou hij nog diverse B-rollen spelen in films en tv-series. Hij was ook de stem van Mr.Ed, het sprekende paard van de tv-serie. In 1973 stierf hij, de derde Red Ryder, of liever: Rocky Lane, zoals hij in zijn andere films heette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Monroe op televisie komt.

Reageer