Hans Schlenck is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Liebeserwachen

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Herbert Maisch. Met o.a. Karin Hardt, Walter Rilla, Hans Schlenck en Eugen Klöpfer.

In plaats van met zijn assistent, dr. Breitner, te trouwen, gaat de dochter van dierenarts Bergriedel er met een violist van door, maar op een gegeven moment ziet zij in de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Goed spel van Karin Hardt maar vooral van Walter Rilla in zijn beste rol tot dan toe.

Liebe und die erste Eisenbahn

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Hasso Preis. Met o.a. Karin Hardt, Hans Schlenck, Ida Wüst en Jakob Tiedtke.

Bij de aanleg van de eerste spoorwegverbinding tussen Berlijn en Potsdam vliegen voor- en tegenstanders elkaar in de haren. Een leuke film waarin de oude locomotief de show steelt.

Abschiedswalzer

1934 | Biografie, Muziek

Duitsland 1934. Biografie van Géza von Bolváry. Met o.a. Wolfgang Liebeneiner, Hanna Waag, Richard Romanowsky, Sybille Schmitz en Hans Schlenck.

De opkomst van de Poolse componist Chopin (Liebeneier). Hij verlaat zijn geliefde (Waag) en trekt met zijn leraar (Romanowsky) naar Parijs, waar hij schrijfster George Sand (Schmitz) ontmoet. Als in 1830 in Warschau de opstand tegen de Russen uitbreekt wil Chopin aan de strijd deelnemen. Maar men weet hem ervan te overtuigen dat hij door zijn muziek meer kan betekenen voor zijn vaderland. De [KL]Etude van de Revolutie (Revolutions-Etude) wordt zijn doorbraak. Bolvary heeft deze muziekfilm voorzichtig en met een licht melancholieke ondertoon geregisseerd. Componist Melichar heeft met de bewerking van een Chopin-motief een wereldsucces geboekt: In mir klinkt ein Lied. De film is tot in de kleinste rollen uitstekend bezet.

Heideschulmeister Uwe Karsten

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Carl Heinz Wolff. Met o.a. Marianne Hoppe, Brigitte Horney, Hans Schlenck en Olga Tschechowa.

De dochter van een Hamburgse koopman moet met een reder trouwen, maar haar hart behoort een eenvoudige schoolmeester toe. Een Heimat-verhaal met een ontroerende Brigitte Horney en met een boeiend filmdebuut van Marianne Hoppe.

Ein Mann mit Herz

1932 | Muziek

Duitsland 1932. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Gina Falckenberg, Erna Fentsch, Hans Schlenck en Beppo Benz.

Een bankbediende wordt verliefd op de dochter van zijn directeur zonder te weten wie zij is. Een goede filmoperette op muziek van Robert Stolz.