Joaquín Luis Romero Marchent

Regisseur

Joaquín Luis Romero Marchent is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

El Juego del adulterio

1973 | Mysterie

Spanje 1973. Mysterie van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Vicente Parra, Juan Luis Galiardo, Erika Blanc en Agata Lys.

Tussen twee mannen en de geliefde van beiden ontstaat in de woning van een van hen, een vreemde situatie. Het is een soort mannelijke variant op LES DIABOLIQUES, waarin vooral de buitengewone aantrekkelijkheid van Erika Blanc opvalt.

Condenados a vivir

1971 | Avonturenfilm

Spanje 1971. Avonturenfilm van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Robert Hundar, Emma Cohen, Alberto Dalbes en Ricardo Díaz.

Met goud verborgen in hun ketens wordt een groep ter dood veroordeelden naar de gevangenis overgebracht. Een avonturenfilm waarover niets speciaals valt te vermelden.

Fedra West

1968 | Western, Drama

Italië/Spanje 1968. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Norma Bengell, Simón Andreu, James Philbrook en María Silva.

Een knappe vrouw op leeftijd voelt zich aangetrokken tot haar stiefzoon. Een interessante en prijzenswaardige 'western'-versie van de onsterfelijke FEDRA van Seneca.

I Tre spietati

1964 | Western

Spanje/Italië 1964. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Richard Harrison, Fernando Sancho, Gloria Milland, Robert Hundar en Billy Hyden.

Een vrouw stelt zich bij de opvoeding van haar kinderen slechts één doel: dat zij hun vermoorde vader zullen wreken.Een van de meest acceptabele Europese westerns, met een goede regie en een juiste dosering van het geweld. De film heeft zich op eerlijke wijze aan Amerikaanse voorbeelden gespiegeld.

El Hombre del paraguas blanco

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. José Luis Ozores, Fernando Delgado, Antonio Riquelme en Juan Calvo.

Terwijl twee dorpen op een belangrijke feestdag tegenover elkaar staan, duikt in het ene dorp een geheimzinnige marskramer met een witte paraplu op. Een zeer curieuze film, die bijna als voorloper van YOJIMBO van Kurosawa beschouwd kan worden.

El Hombre que viajaba despacito

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Gila, Licia Calderón, Julio Riscal en Roberto Camardiel.

De uitzonderlijke reis die door een soldaat naar zijn dorp ondernomen wordt om zijn pasgeboren zoon te zien. Een film met een onderhoudende inslag die echter verpest wordt door de middelmatige regie. De muziek werd door de toekomstige regisseur Jesús Franco gecomponeerd.

Sor Angélica

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marion Mitchell, Tilda Thamar en Rafael Romero Marchent.

De bar slechte herverfilming van de voorafgaande film.

La Justicia del Coyote

1954 | Western

Spanje 1954. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Abel Salazar, Gloria Marín, Rafael Bardem en Gloria Monroy.

Een vervolg op EL COYOTE, ook van slechte kwaliteit.

El Coyote

1954 | Western

Spanje 1954. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Abel Salazar, Gloria Marín, Rafael Bardem en Manuel Monroy.

In het door de Amerikanen gedomineerde Californië verschijnt een vermomde voorvechter van het Mexicaanse volk: El Coyote. Dit is Romero Marchents verfilming van de avonturen van een zeer populair personage uit Spaanse pulpromans. Bovendien was de toekomstige regisseur Jesús Franco hulpregisseur en scenarioschrijver, echter met armzalig artistiek resultaat. Tegelijkertijd werd het vervolg opgenomen: LA JUSTICIA DEL COYOTE.

Juzgado permanente

1953 | Misdaad

Spanje 1953. Misdaad van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marisa de Leza, José María Rodero, Rafael Romero Marchent en Elvira Quintillá.

De dader van een in Valencia gepleegde moord moet worden ontdekt. Een goede film waarmee Joaquín Luis Romero Marchent zijn regiedebuut maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joaquín Luis Romero Marchent op televisie komt.

Reageer