John Erik Kaada is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Cold Case Hammarskjöld

2019 | Documentaire

Denemarken/Noorwegen/Zweden/België 2019. Documentaire van Mads Brügger.

In 1961 stortte het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld neer in centraal Afrika. Was het moord? Een internationaal complot, waarbij MI6 en de CIA waren betrokken? Deense filmmaker Mads Brügger (The Ambassador) gaat een halve eeuw na dato op onderzoek uit, en doet onverwacht grimmige ontdekkingen. Wat begint als Kuifje in Afrika krijgt allengs meer weg van Heart of Darkness. Deze wonderlijke, alarmerende docu laat veel vragen onbeantwoord, maar is verplichte kost voor liefhebbers van smeuïge, goed gebrachte complottheorieën.

Home For Christmas

2010 | Komedie, Drama

Noorwegen/Zweden/Duitsland 2010. Komedie van Bent Hamer. Met o.a. Trond Fausa Aurvaag, Joachim Calmeyer, Cecile A. Mosli en Tomas Norström.

Komisch drama van Bent Hamer over verschillende kerstvieringen in Noors dorpje.

The Man Who Loved Yngve

2008 | Drama

Noorwegen 2008. Drama van Stian Kristiansen. Met o.a. Rolf Kristian Larsen en Ole Christoffer Ertvåg.

Jari komt nieuw op school in het Noorse Stavanger waar hij al vlug zijn weg vindt. Hij maakt vrienden en krijgt een vriendin. Maar op een dag komt er een nieuwe jongen, Yngve, op school die een vreemde aantrekkingskracht op hem uitoefent.

O'Horten

2007 | Drama

Noorwegen/Duitsland/Frankrijk/Denemarken 2007. Drama van Bent Hamer. Met o.a. Baard Owe, Espen Skjønberg, Ghita Nørby, Henny Moan en Bjørn Floberg.

Na veertig jaar trouwe dienst gaat de rustige, pijprokende spoorwegman Odd Horten met pensioen. Wat nu? Na een feestje met zijn collega's, waarbij ze hem een treinliedje toezingen, raakt Horten verzeild in de ijskoude, nachtelijke straten van Oslo. Daar rijdt hij onder andere mee in de auto van een oude man die claimt geblinddoekt uitstekend te kunnen zien. Droge humor, gekruid met fijnzinnige melancholie in dit prettige portret van een wat onhandig en aandoenlijk gewoontedier. Regisseur Hamer maakte eerder het eveneens aardige Kitchen Stories.

Hawaii, Oslo

2004 | Drama

Noorwegen/Denemarken/Zweden 2004. Drama van Erik Poppe. Met o.a. Tron Espen Seim, Jan Gunnar Røise, Evy Kasseth Røsten, Aksel Hennie en Stig Henrik Hoff.

De levens van een aantal inwoners van Oslo zijn verweven, de gebeurtenissen van een dag leiden, mogelijk, tot een ernstig verkeersongeluk waarbij onder anderen een psychiatrisch patiënt, zijn verpleger, een bajesklant en de ouders van een baby met een ernstige hartafwijking zijn betrokken. De caleidoscopische structuur van Hawaii, Oslo lijkt erg op die van Magnolia, regisseur Poppe is dan ook bewonderaar van P.T. Anderson. Net als Anderson bedient de Noor zich op cruciale momenten van een vleugje magisch-realisme, al haalt Poppe het niveau van zijn voorbeeld niet. Toch weten veel scènes te ontroeren, geholpen door de sterke acteurs en het sfeervolle camerawerk.

Immediate Boarding

2003 | Familiefilm

Zweden 2003. Familiefilm van Ella Lemhagen. Met o.a. Amanda Davin, Jørgen Langhelle, Torkel Petersson, Helena af Sandeberg en Julia Ragnarsson.

In het charmante verwisseldrama Tur & retur, internationaal uitgebracht als Immediate Boarding, speelt Amanda Davin een dubbelrol. Zij is de stoere Julia én ze is de teruggetrokken Martin. De kinderen komen elkaar tegen op een vliegveld en besluiten van gebroken familie te wisselen. Wat begint als een olijke verkleedpartij met alle grappige gevolgen van dien loopt uit op een onvergetelijke ervaring. Kindactrice Amanda Davin doet het goed in haar eerste filmrol. In de rol van Martin - als jongen dus - overtuigt ze voor de volle honderd procent. Regisseuse Ella Lemhagen draaide vier jaar eerder de ook al leuke kinderfilm Tsatsiki, morsan och polisen.