Anne Rousselet

Acteur

Anne Rousselet is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le prix de l'espoir

1997 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1997. Romantiek van Josée Yanne. Met o.a. Pierre Arditi, Evelyne Bouix, Philippe Volter, Françoise Christophe en Jean-Louis Richard.

Pierre (Arditi) en Benjamin (Volter) zijn onderzoekers in een belangrijk hospitaal in Parijs. Op een dag krijgen ze het bezoek van Christine (Bouix), die de symptomen vertoont van de mysterieuze ziekte die ze sinds jaren onderzoeken. Pierre voelt zich aangetrokken tot de jonge vrouw en in overleg met haar besluit hij haar een nieuwe, nog experimentele behandeling te geven. Een film die een andere kijk geeft op het beroep van dokter. Arditi is een menselijke figuur voor wie het welzijn van de patiënt boven de financiële vergoeding gaat. Voor hem komt emotie voor de wetenschap. Toch kan de film niet helemaal overtuigen, daarvoor komt de liefdesgeschiedenis te geforceerd over. Medisch journalist Hervé Hamon schreef het scenario samen met Chantal de Rudder. Achter de camera nam Dominique Le Rigoleur plaats.

Le dindon

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Robert Lamoureux, Pierre Mondy, Henri Tisot, Yolande Folliot en Nicole Calfan.

Een tv-stuk naar een van de geijkte meesterwerken van Georges Feydeau (1862-1921), oftewel een leuke satire op de bourgeoisie van toen. De regie sluit aan bij die van Jean Meyer en het belang schuilt dus in de constante grapjes, onontwarbare situaties, knappe dialogen en het verrukkelijke spel.

Pourquoi les Blancs font la polygamie?

1987 | Erotiek

Kameroen 1987. Erotiek van Pierre Gottraux. Met o.a. Yves Jouffroy, Anne Rousselet, Flore Bacajal, Charles Kyate en Jean-Pierre Atangana.

Een Franse piloot in Kameroen is een genadeloze versierder: hij maakt een zwarte stewardess zwanger en woont met haar samen als zijn vrouw met hun jonge wettige dochtertje uit Parijs aankomt. Ze voeren met zijn drie[KA3]en een huishouden, maar dat bevalt de Franse gemeenschap nauwelijks, te meer daar de voortdurende bezoeken van de familie van de stewardess de zaak nodeloos ingewikkeld maken. Uiteindelijk verlaten beide vrouwen hem en blijft hij alleen achter, maar niet voor lang! Goedkoop scenario, onbeduidende regie en vrijwel stuurloze acteurs: iedereen komt op zijn beurt zijn klusje klaren. Deze mislukte satire op Don Juan is niet helemaal waardeloos dankzij de (letterlijk) zwarte humor: lang leve Afrika!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne Rousselet op televisie komt.

Reageer