Frank John Hughes

Acteur

Frank John Hughes is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Blue Lagoon: The Awakening

2012 | Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2012. Romantiek van Mikael Salomon. Met o.a. Indiana Evans, Brenton Thwaites, Denise Richards en Frank John Hughes.

Emma en Dean zijn elkaars tegenpolen en belanden samen op een onbewoond eiland. Langzaamaan leren ze om te gaan met de situatie waarin ze zijn terechtgekomen. Zullen ze ooit van het eiland gered worden?

The Path to 9/11

2006 | Drama

Verenigde Staten 2006. Drama van David L. Cunningham. Met o.a. Barclay Hope, Stephen Root, Harvey Keitel, Donnie Wahlberg en Frank John Hughes.

Eerste aflevering van een vierdelige miniserie over de aanslagen in 1993 en 2001 op het World Trade Center in New York. Harvey Keitel tekende voor de hoofdrol van FBI terrorisme-expert O'Neill, de man die in de jaren negentig waarschuwde voor Bin Laden maar geen gehoor vond - door bureaucratie? - bij zijn superieuren. Gedesillusioneerd verliet hij de dienst en werd directeur beveiliging van het WTC, de plek waar hij op 11 september 2001 omkwam. The Path to 9/11 is een ambitieus project dat op dramatische wijze verslag doet van bijna een decennium incompetentie. Geproduceerd door ABC en uitgezonden op 10 september 2006.

Angel's Dance

1999 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1999. Komedie van David L. Corley. Met o.a. James Belushi, Sheryl Lee, Kyle Chandler, Frank John Hughes en Ned Bellamy.

De cv's van scenarist-regisseur Corley, noch die van Belushi en Lee wijzen op de mogelijkheid van een leuk en slim plot als dat van Angel's Dance. Het is nog steeds een B-film, dus de uitvoering had vaak veel beter gekund, maar de goede idee├źn zijn er. Chandler speelt een jongeling die van een mafiabaas in de leer mag bij de legendarische huurmoordenaar Rossellini (Belushi), alias De Roos. Rossellini, fan van Nietzsche en Boeddha, vermoordt geen mensen, maar stuurt zielen naar het Nirvana. De grootste verrassingen komen voor de leerling nog, als hij een oefenslachtoffer (Lee) krijgt. De kruising tussen komedie en moordthriller maakt Angel's dance eigenaardig, maar de plotbewegingen zijn fris en Lee speelt prima.

Mr. Vincent

1997 | Film noir

Verenigde Staten 1997. Film noir van Robert Celestino. Met o.a. Frank John Hughes, Lisa LoCicero, Mimi Scott, Robert Bruzio en Shoshana Ami.

Mr. Vincent (Hughes), Johnny is zijn voornaam, geeft Engelse les op een high-school in het Newyorkse Yonkers. Zijn werk boeit hem maar matig. In zijn vrije tijd schrijft hij songs en tokkelt op de gitaar. Hij treedt op in goedkope bars en de bezoekers zijn meer ge[KA3]interesseerd in de drank dan in de muziek. Johnny`s ongeduldige vrouw is lastig en laat hem zitten. In een van de bars, waar hij speelt, ontmoet hij Lisa (LoCicero), die hij nog kent als klasgenote van de high-school. Hij legt het met Lisa aan, die wel af en toe met hem in bed wil duiken, maar geen vaste relatie wenst. Lisa heeft vage aspiraties om op Broadway in een musical terecht te komen. Johnny is vast besloten om zich vast te klampen aan Lisa en heeft een dusdanige sterke wil dat zij voor hem bezwijkt, al wordt zijn gedrag steeds bizarder, bezitteriger en bezetener. Op school vergeet hij les te geven en houdt ellenlange onsamenhangende betogen tegen de leerlingen en gebruikt steeds grovere taal. Dat leidt uiteindelijk tot zijn ontslag. Ondertussen weet de kijker hoe hij zijn frustraties botviert: als stalker. Als Lisa hem vanwege zijn ongenietbare jaloezie de bons geeft, bereikt Johnny's verwording een hoogtepunt. In zwart-wit gedraaide eersteling van Celestino, die samen met John Mollica het scenario schreef. De rollen in deze onafhankelijk geproduceerde film zijn heel sterk en de fotografie van Dick Fisher draagt bij aan de beklemmende sfeer. Een duister drama en regisseur Celestino is zeker iemand om te blijven volgen.

The Funeral

1996 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1996. Misdaad van Abel Ferrara. Met o.a. Christopher Walken, Benicio Del Toro, Vincent Gallo, Paul Hipp en Chris Penn.

Inktzwarte gangsterfilm van 'American independent' Ferrara, die in Nederland bekendheid verwierf met Bad Lieutenant. Weer komen thema's als geweld en morele dubbelzinnigheid uitgebreid aan de orde. Centraal staat de gangsterfamilie Tempio, die zich verzameld heeft voor de begrafenis van de vermoorde jongste telg, Johnny. Zijn broers Ray en Chez zinnen op wraak en terwijl het begrafenisritueel zich voltrekt wordt de kijker middels flashbacks deelgenoot gemaakt van Ray's herinneringen aan familie-affaires, gangstertaferelen en bloedvergieten.

No Way Home

1996 | Film noir, Misdaad, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1996. Film noir van Buddy Giovinazzo. Met o.a. Tim Roth, James Russo, Deborah Unger, Bernadette Penotti en Larry Romano.

Tien jaar na zijn rare, bloederige debuutfilm Combat Shock kon niemand verwachten dat Giovinazzo's tweede een krachtig, subtiel, overzichtelijk drama zou zijn met het zo moeilijk te reproduceren alledaagse realisme. No way home moest helaas in de meeste landen de bioscoop overslaan richting videotheek. Roth gebruikt zijn trieste gezicht ten volle als Joey, die na zes jaar uit de gevangenis komt en verbaasd constateert dat zijn moeder is overleden en zijn oudere broer Tommy (Russo) is getrouwd met ene Lorraine (Unger). Joey mag bij de twee intrekken, hoewel Lorraine tegensputtert. Terwijl Tommy hash verkoopt, Lorraine klust als stripper en Joey ramenlapt, zorgt de gespannen driehoeksverhouding voor het opborrelen van oude en nieuwe geheimen. De acteurs houden zich bewonderenswaardig in, laten het scenario van Giovinazzo rustig zijn werk doen en ontvouwen beetje bij beetje hun personages tot vol wasdom. No Way Home is zeker geen geweldloze film, maar de toon blijft koel en de focus ligt constant op psychologie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank John Hughes op televisie komt.

Reageer