Leonor Llausás is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Mentiras piadosas

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Alonso Echanove, Delia Casanova, Ernesto Yañez, Luisa Huertas en Frenando Palavicini.

Een ploeterende huisvader (Echanova) - kruidenhandelaar, magnetiseur en koffiedikkijker uit het oude centrum van Mexico City - en zijn jeugdvriend (Ya[KA6]nez) - een homoseksuele arbeider met de bijnaam `Matilde` - willen zich zich losmaken uit hun ellendige bestaan. Samen werken ze al jaren aan een bizarre sculptuur van een een mytholgische voorstelling uit de Aztekencultuur over twee koningskinderen en hun onbeantwoorde liefde. Ze hopen hun werk aan een museum in de V.S. te verkopen om zo uit de zorgen te raken. Als ze een jonge - ongelukkig getrouwde - inspectrice (Casanova) van de volksgezondheid op de proppenkomt, meent Echanove de juiste bemiddelaarster te hebben gevonden voor de verkoop van hun werk. Hij versiert haar om haar in te palmen, maar zij worden op elkaar verliefd en ze besluiten allebei hun families te verlaten en samen te gaan wonen. Dan slaat het geluk om in schuldgevoel, wantrouwen en jaloezie, dat 'Matlilde' als derde wiel aan de wagen van nabij meemaakt. Een goede film met typisch Mexicaanse trekjes van een van de meest vooraanstaande hedendaagse regisseurs van dat land. Het scenario is van Paz Alicia Garciadiego en het camearwerk is van Angel Goded.

La Tijera de oro

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Lilia Guízar, Leonor Llausás en Marcelo Chavez.

Een kapper wordt verliefd op een jonge schoenverkoopster. De ouders zijn er tegen, door een misverstand belandt hij in de gevangenis, waarna haar ouders alsnog hun toestemming geven. Een armoedige komedie waarin 'Tin Tan' niet de beste rol van zijn leven speelt. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat ook de regisseur niet erg thuis was in het genre.

La Muerte en el desfiladero

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De laatste van een serie rond de gemaskerde held 'Relámpago', waarin weer allerlei avonturen worden beleefd. De film is niet beter dan zijn voorgangers EL ASALTACAMINOS, EL JINETE NEGRO en HERENCIA TRAGICA, en bestaat ook weer uit drie episoden, getiteld: La muerte en el desfiladero, Se lo tragó la tierra en De la noche al día.

Herencia trágica

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1958. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De derde film uit een serie van vier over de gemaskerde 'Relámpago', strijder voor het recht. De episoden heten: Herencia trágica, La emboscada en El aparecido.

El Jinete negro

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1958. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De tweede aflevering rond de gemaskerde 'Relámpago', waarin deze het opnieuw opneemt tegen een bende criminelen. Deze film, bestaande uit drie episoden: El jinete negro, Duelo en la sierra en La mina sorda, is ronduit matig.

Maratón de baile

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van René Cardona. Met o.a. Alfonso 'Pompín' Iglesias, Leonor Llausás, Elda Peralta en Raúl Meraz.

Er wordt een dansmarathon gehouden waar de meest uiteenlopende mensen op af komen: de een omdat hij geld nodig heeft om zijn kind te laten opereren, anderen omdat ze geld nodig hebben om te kunnen trouwen. Het was Cardona er in deze film niet om te doen om de marathondansers op de korrel te nemen, maar om ze in te passen in het genre van het melodrama. Het resultaat was een ridicule smartlap.

Talpa

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Lilia Prado, Jaime Fernández en Leonor Llausás.

Een getrouwde vrouw wijdt zich helemaal aan de zieke broer van haar man. Goedkope folklore, platte dialogen, 'schokkende' scènes en een mysterieus gebrek aan mysterie. Wat wil de kijker nog meer?

Ensayo de un crimen

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Ernesto Alonso, Miroslava Stern, Rita Macedo, Ariadna Welter en Leonor Llausás.

Archibaldo de la Cruz, is een typisch verwend rijkeluiszoontje, die denkt dat hij met behulp van zijn muziekdoos al zijn wensen in vervulling kan laten gaan. Hij wenst de dood van zijn gouvernante, en onmiddellijk wordt zij door een kogel getroffen. Wanneer hij op latere leeftijd bij een antiquair zijn oude speeldoos terugkoopt komen nogal gewelddadige herinneringen en visioenen bij hem boven. Buñuel was één van de meesters van het scheppen van een fantastische droomwereld. Hij maakte van het boek van Rodolfo Usigli een prachtige surrealistische film, een van de beste uit zijn Mexicaanse tijd. Het camerawerk is van Augustin Jiménez. Ook bekend als LA VIDA CRIMINAL DE ARCHIBALDO DE LA CRUZ. THE CRIMINAL LIFE OF ARCHIBALDO DE LA CRUZ en REHEARSAL FOR A CRIME.

El Pueblo sin dios

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van René Cardona. Met o.a. Armando Calvo, Antonio Badú, Leonor Llausás en Agustín Isunza.

Een priester stelt zich tot taak dorpspotentaten te bekeren. Zelfs op de meest onverwachte momenten slaagt de film erin om te moraliseren.

El Vagabundo

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Tin Tan, Leonor Llausás, Aurora Segura en Wolf Ruvinskis.

Een zwerver vlucht uit handen van de politie en verstopt zich in een circus waar hij een bende misdadigers ontdekt en oprolt. Dankzij allerlei toespelingen op andere films slaagt de regisseur er in een correcte film te maken, maar doet daarmee tevens de spontaniteit en de vindingrijkheid van de komiek 'Tin Tan' te niet.