Rosita Díaz Gimeno

Acteur

Rosita Díaz Gimeno is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pepita Jiménez

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Ricardo Montalbán, Fortunio Bonanova en Consuelo Guerrero de Luna.

We zien de wederwaardigheden van de jonge Pepita. Zij slaagt er in te trouwen met haar geliefde, de seminarist Luis. 'Indio' Fernández is er in geslaagd een buitengewoon exacte en alleszins acceptabele verfilming te maken van het gelijknamige boek van Juan Valera.

El Ultimo amor de Goya

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De vluchtige liefdes van de beroemde schilder op het hoogtepunt van zijn roem. Een film ter gelegenheid van het tweede eeuwfeest van de dood van Goya. Kraak noch smaak. Ook bekend als LA DIABLA.

El Genio alegre

1936 | Komedie

Spanje 1936. Komedie van Fernando Delgado. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Fernando Fernández de Córdoba, Antonio Vico, Leocadio Alba en Alberto Romea.

Een ontroostbare weduwe krijgt haar vrolijke nicht op bezoek. Een luchtige komedie naar een toneelstuk van de gebroeders Alvarez Quintero, waarvan vervolgens een middelmatige herverfilming gemaakt is.

La Dolorosa

1934 | Drama

Spanje 1934. Drama van Jean Grémillon. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Agustín Godoy, Ramón Cebrián en Pilar García.

Een schilder uit Zaragoza die een godsdienstig voorstelling moet restaureren wordt ziekelijk verliefd op de vrouw uit het schilderij. De eerste film die de Fransman Gremillon in Spanje regisseerde en tevens zeer opmerkelijk dankzij de intelligente afweging van tragische, mystieke en surrealistische elementen.

Se ha fugado un preso

1932 | Avonturenfilm

Spanje 1932. Avonturenfilm van Benito Perojo. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Juan de Landa, Ricardo Núñez en Carmen Delgado.

Na zijn vlucht wordt een gevangene een belangrijk man nadat hij een opstand onderdrukt op het schip waarmee hij voor de politie gevlucht is. Een degelijke en belangrijke film, met een voor de hand liggend subversief karakter. Laten we niet vergeten dat dit een film uit het republikeinse Spanje is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rosita Díaz Gimeno op televisie komt.

Reageer