Leslie Megahey

Regisseur, Scenarist

Leslie Megahey is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Earth

2007 | Documentaire

Duitsland/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2007. Documentaire van Alastair Fothergill en Mark Linfield.

Voor de documentaire Earth (en de eerder uitgezonden BBC-televisieserie Planet Earth) reisden dertig cameraploegen vijf jaar lang de wereld over met de nieuwste technologische snufjes. Het resultaat is overweldigend. De documentaire volgt migrerende dieren van pool naar pool. Regisseurs Alastair Fothergill en Mark Linfield laten vooral zien hoe dieren hun eigen jong beschermen en zichzelf ervoor opofferen tijdens gevaarlijke trektochten. Zonder een expliciete verhaallijn voelt Earth bij vlagen als een bewegend plaatjesboek, maar de ambitie is groter. De makers vertellen in (schaarse) voice-overs dat sommige van de getoonde dieren op uitsterven staan, waarna het het beeld is dat overtuigt.

The Hour of the Pig

1993 | Komedie, Mysterie, Misdaad, Fantasy, Historische film, Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1993. Komedie van Leslie Megahey. Met o.a. Colin Firth, Ian Holm, Donald Pleasence, Nicol Williamson en Lysette Anthony.

In het laatmiddeleeuwse Frankrijk - tussen 1403 en 1506 - werden in Frankrijk negentig dieren in beschuldiging gesteld van misdaden, gaande van bestialiteit tot moord. De dieren kregen een eerlijk proces en moesten bijgestaan worden tijdens de rechtsgang door een advocaat. Zo kon het gebeuren dat een ezelin die met een andere diersoort buiten haar boekje was gegaan, bedreigd werd met de doodstraf. Dankzij een goede raadsman ging zij vrijuit en kwam haar eigenaar te hangen. De uit Parijs afkomstige pleiter Richard Coutrois (Firth) die zich vestigt in het Noord-Franse Abbeville, krijgt te maken met een kosher varken, joodse zigeuners - hij wordt verliefd op de schone Samira (Annabi), en de meedogenloze openbare aanklager Pincheon (Pleasence). Het varken in kwestie wordt beschuldigd van moord op een jongetje. Te gekke, buitenissige film voor liefhebbers van typisch Britse humor vol ethnische grappen, grollen en gein. Het scenario is van regisseur Megahey en het camerawerk is van John Hooper. Hoedt u voor gecensureerde Amerikaanse versies, die bijna een kwartier korter zijn: er is te wellustig geknipt in de aantrekkelijke, maar enigszins vrije romantische scène's met Annabi. Rankcolor, Dolby SR. Ook bekend als THE ADVOCATE.

The Complete Citizen Kane

1991 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1991. Documentaire van Leslie Megahey.

Een originele benadering van de totstandkoming van Orson Welles` meesterwerk, waarin zowel de figuur van Welles als de ontstaansperiode van de film belicht worden. Met als gids William Alland, de stem van `News On The March`, wordt getoond hoe de film ontstond, vanaf het eerste script, getiteld [KL]American[KLE] tot de voltooide CITIZEN KANE. Verschillende medewerkers, waaronder actrice Ruth Warrick, cutter Robert Wise, producent John Houseman en camera-assistent Ralph Hoge, komen aan het woord. Critici als Peter Bogdanovich, Pauline Kael, Anita Loos en Adela Rogers St. Johns geven hun mening. Natuurlijk wordt veel aandacht besteed aan de sabotage door William Randolph Hearst en ook worden er beelden getoond van het Xanadu uit de film en het kasteel dat Hearst liet bouwen voor actrice Marion Davies. Welles zelf is te zien in interviewfragmenten uit 1960 en 1982. De documentaire eindigt met enkele sc[KA2]enes uit de (tegengehouden) ingekleurde versie. Commentaar is van Megahey, die het samen met Jill Evans inspreekt. Susan Spivey en Pat O'Grady waren verantwoordelijk voor de montage en Mike Dauncey, Robert Jay en Joe Vitagliano leverden de originele beelden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leslie Megahey op televisie komt.

Reageer