Pierre Rissient

Regisseur

Pierre Rissient is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cinq et la Peau

1982 | Komedie, Drama

Filipijnen/Frankrijk 1982. Komedie van Pierre Rissient. Met o.a. Féodor Atkine, Eiko Matsuda, Rafael Roco, Philip Salvador en Louie Pascua.

Ivan (Atkine), schrijver, gevestigd in Manila, slentert door deze enorme stad. De arme buurten slaat hij weliswaar niet over maar hij is vaker te vinden daar waar luxe en behaagzucht hoogtij vieren. De titel van de film is tevens de naam van een Chinese wijn die de vijf zintuigen en de huid symboliseert. Geen scenario in de ware zin des woords , maar een opeenvolging van scènes met persoonlijke herinneringen en als eerbetoon fragmenten uit films van Erich von Stroheim, Raoul Walsh en Fritz Lang. Idem voor de soundtrack, die niets wezenlijks heeft te bieden. Een fascinerende film waarin 'genot' een belangrijke plaats krijgt toebedeeld. Dit intieme, narcistische dagboek prikkelt inderdaad de zintuigen. De gedichten zijn van Fernando Pessoa. Het scenario is van Lucie Albertini, Alain Archambault, Eugène Guillevic en regisseur Rissient. Het camerawerk is van Alain Derobe, Romeo Vitug en Daniel Vogel.

Alibis

1976 | Erotiek

Frankrijk 1976. Erotiek van Pierre Rissient. Met o.a. Richard Jordan, Phung Le My, Tien Ni Chu, Marie Da[KA3]ms en Betty Ting Pei.

Paul woont in San Fransisco en gaat snel op weg naar zijn vrouw in Hong Kong die in coma ligt. Zij heeft een zelfmoordpoging gedaan, sterft en hij keert terug naar San Fransisco. Tussen deze twee momenten in legt een in een crisis verkerende persoon een lange, moedige, onrustige, angstwekkende en zinstrelende dooltocht af. Om de tijd te doden dwingt hij zichzelf achter zijn identiteit te komen en zelfs zijn eigen werkelijkheid onder ogen te zien. Een geheimzinnige, subtiele, haast beangstigende film die fascineert en die de kijker betovert. Sommigen hebben het al gehad over Hong-Kong mon amour. Jammergenoeg ook een persoonlijke film van deze regisseur, zoals al zijn werk; helaas! Ook bekend als ALIBI en ONE NIGHT STAND.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Rissient op televisie komt.

Reageer