Antonio Badú

Acteur

Antonio Badú is acteur.
Er zijn 43 films gevonden.

Bromas, S.A.

1966 | Komedie, Musical

Mexico/Peru 1966. Komedie van Alberto Mariscal. Met o.a. Mauricio Garcés, Gloria Marín, Manuel 'Loco' Valdés en Antonio Badú.

Een jonge journaliste keert terug naar haar geboorteplaats. Daar raakt ze door haar vrienden van vroeger betrokken bij diverse verwikkelingen. Het optreden van 'Loco' Valdés is nog wel de moeite waard, verder een zwakke komedie.

Tres Romeos y una Julieta

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Antonio Badú, Elvira Quintana en Irma Dorantes.

Om een erfenis te kunnen innen, moeten drie broers, die een beetje losbollig zijn, zich beteren onder de voogdij van de nicht van hun weldoener (die haar schoonheid onder de schmink van een dame op leeftijd verbergt). Symphatiek en vrijmoedig, wat veel ten voordele van de regisseur zegt, die zo stuntelig is bij zijn meeste andere films.

Mexico nunca duerme

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Prudencia Grifell, Antonio Badú, Aurora Alvarado en Silvia Suarez.

Een meisje wordt door haar vriend overgehaald om in een revue te gaan dansen; haar oma zoekt haar overal en raakt zo betrokken in een zaak van vrouwenhandel. Een zeer moraliserende film.

Los Santos Reyes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Antonio Aguilar, Antonio Badú, Eulalio 'Piporro' Gonzalez en Mary Esquivel.

Drie uit de gevangenis ontsnapte bandieten moeten een dorp van een tiran bevrijden ten einde het geld terug te krijgen dat zij hadden verstopt op de plek waar nu een school staat. Matig en met nogal wat religieuze bijbedoelingen.

Tres desgraciados con suerte

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Eulalio González 'Piporro' en Rosa de Castilla.

Een psychologe neemt zich voor om drie ontsnapte gevangenen weer op het rechte pad te brengen. Een volmaakt oninteressante komedie zonder één leuk moment.

Ay Calypso no te rajes!

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Casanova, Paquita de Ronda en Sonia Furió.

Drie ietwat schelmachtige broers moeten van hun tante leiding geven aan een theater. Vanaf dat moment houden de problemen niet meer op. Typisch Mexicaanse komedie rond provincialen die de grote stad veroveren. Heel zwak.

Te odio y te quiero

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Antonio Badú, Arturo Martínez en Alicia Rodríguez.

Een meisje pleegt door toedoen van een man zelfmoord. Haar zus zint op wraak. Een volkomen belachelijke film.

Los Margaritos

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van René Cardona. Met o.a. Fernando Fernández, Lilia del Valle, Antonio Badú en Elmo Michel.

Twee broers, rijke grootgrondbezitters, staan op het punt om te trouwen, maar ontmoeten bij toeval een verblindende vedette waarop beiden verliefd worden. Zeer matig.

Las Coronelas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Marta Roth, Antonio Badú, Andrés Soler en Rodolfo Landa.

Twee tweelingzusjes zijn gedwongen zich voor mannen uit te geven, als gevolg van de samenzwering die gesmeed wordt tegen een generaal van de Revolutie. Klucht over de Mexicaanse Revolutie, zonder ritme en absoluut niet leuk.

El Pueblo sin dios

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van René Cardona. Met o.a. Armando Calvo, Antonio Badú, Leonor Llausás en Agustín Isunza.

Een priester stelt zich tot taak dorpspotentaten te bekeren. Zelfs op de meest onverwachte momenten slaagt de film erin om te moraliseren.

Caín y Abel

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio Badú, Fernando Fernández, Andrés Soler en Chula Prieto.

Twee broers met volmaakt verschillende karakters besluiten hun ruzie voorlopig bij te leggen, om te voorkomen dat hun gescheiden ouders hertrouwen. Het thema van de echtscheiding is op een onevenwichtige en zeker niet leuke manier gebracht.

pena Pena, penita

1953 | Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1953. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Lola Flores, Luis Aguilar, Antonio Badú en Mantequilla.

Twee Mexicaanse broers leren in Madrid een lotenverkoopster kennen, die hun het winnende lot verkoopt. Met zijn drieën gaan zij naar Mexico. Een van de Spaans-Mexicaanse co-produkties uit de jaren vijftig, met Lola Flores. Als altijd is het publiek de dupe.

As negro

1953 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1953. Avonturenfilm van Fernando Méndez. Met o.a. Antonio Badú, Meche Barba, René Cardona en Carolina Barret.

Als zij wees zijn geworden lezen twee broers de toekomst in een spel kaarten. De één zal een befaamd arts worden, de ander een misdadiger. Zeer acceptabele film, onder de gebruikelijke doeltreffende regie van Méndez.

Poker de ases

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Badú, David Silva en Susana Guízar.

Vier broers twisten om de gunsten van een zojuist uit de stad gearriveerd meisje. Het overgrote deel van de film wordt gevuld met stomme liedjes.

Los Hijos de María Morales

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Pedro Infante, Antonio Badú, Carmen González en Irma Dorantes.

Twee broers schaken elk een zangeres om zich met hen te vermaken, maar zij worden gevolgd door een paar dieven die hen willen vermoorden. Een schandalig slecht melodrama, een genre dat op dat moment toch al volledig op zijn retour was.

Genio y figura

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Esther Fernández, Luis Aguilar, Antonio Badú en Linda Cristal.

Een getrouwde man maakt iedere vrouw die zijn pad kruist het hof, totdat zijn pasgeboren dochtertje ziek wordt. Vervolg op EL LUNAR DE LA FAMILIA, en net zo aardig in elkaar gezet.

El Lunar de la familia

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Esther Fernández, Luis Aguilar, Antonio Badú en Sara García.

Een ietwat losbandige jongeman belooft zijn grootmoeder dat hij een deugdzaam leven zal leiden zolang hij zijn zus niet heeft uitgehuwelijkt. Tegelijkertijd opgenomen met GENIO Y FIGURA; deze komedie is een sympathieke en pretentieloze film, wat niet gezegd kan worden van zoveel andere Mexicaanse films uit die tijd.

Una Gringuita en México

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Antonio Badú, Martha Roth, Oscar Pulido en Fanny Schiller.

Als zij horen dat hun nichtje, van wie zij denken dat zij rijk is, hen komt opzoeken, doen een tante en haar twee kinderen alsof zij ook rijk zijn. Alle humoristische mogelijkheden die het verhaal bood, zijn onbenut gebleven in handen van de totaal fantasieloze regisseur.

Tercio de quites

1951 | Romantiek

Spanje 1951. Romantiek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mario Cabré, Antonio Badú en Antoñita Colomé.

Twee stierenvechters twisten om dezelfde vrouw. Verschrikkelijk.

Sangre en el barrio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Esther Fernández, Víctor Junco en Eduardo Arozamena.

Een vermogend zakenman heeft het plan opgevat om alle gebouwen in een wijk met de grond gelijk te maken om er nieuwbouw neer te zetten. De bewoners komen op straat te staan. Licht geëngageerd melodrama, goed opgenomen.

Paco el elegante

1951 | Drama, Misdaad

Mexico 1951. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Emilia Guiú, Carlos Cores en Ramón Gay.

De leider van een bende handelaren in blanke slavinnen en verdovende middelen wil een journalist een voorbeeldige straf geven, maar het loopt uit de hand en de journalist overlijdt. De boeren zijn veel geloofwaardiger en sympathieker dan de helden. Een pittoreske film.

Vagabunda

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Antonio Badú, Leticia Palma, Irma Aguirre en Adalberto Ramírez.

Een danseres vindt een gewonde priester op straat en neemt hem mee naar huis om voor hem te zorgen. Hij blijkt aan geheugenverlies te lijden. Idiote film.

El Gavilán pollero

1950 | Western

Mexico 1950. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Antonio Badú, Lilia Prado en Armando Arriola.

Twee rondzwervende 'rancheros' worden dikke vrienden. Eerste film van deze regisseur, vol vrouwenhaat en met homoseksuele trekken.

Mariachis

1949 | Musical, Drama

Mexico 1949. Musical van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Isabel del Puerto en Fernando Casanova.

En dit zijn dan de liefdesavonturen van een paar Mexicaanse straatmuzikanten. Het enige waaruit deze vervelende film bestaat (overigens opgenomen zonder enig filmgevoel) zijn liedjes, dansnummers, landschappen en gitaren.

Hipócrita

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Antonio Badú, Nacira de Tello en Carmen Molina.

Uit wraak doodt een misdadiger een smokkelaar. Hij wordt op zijn beurt echter vermoord door een van zijn handlangers. Deze zwakke film zit vol met pikwerk van A WOMAN'S FACE van George Cukor.

Cuatro vidas

1949 | Drama

Guatemala/Mexico 1949. Drama van José Giaccardi. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Carmen Molina.

Door de bergen van Guatamala brengen drie mannen een grote hoeveelheid geld naar een ranch; plotseling worden zij overvallen. Veel zinnigs is in deze ontzettend trage en overdreven dramatische film niet te ontdekken.

Amor con amor se paga

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Antonio Badú, Víctor Junco en Lilia Prado.

Een jongensachtig meisje, bedreven met de zweep, wordt door verschillende mannen tegelijk begeerd en zonder uitzondering krijgen ze het hard te verduren. Cortázar haalt zich bij de regie van deze film zoveel problemen op de hals, dat het aan het eind toch nog een drama dreigt te worden, zonder dat het echter zover komt. Dit tot grote verwarring van zowel kijkers als acteurs.

Sólo Veracrus es bello

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Alfredo Varela Jr..

Als zijn vader overlijdt, keert een jonge man naar zijn ouderlijke woning terug en ontdekt dat zijn vader is vermoord en het testament verdwenen. Dit is een soort tweede versie van HUAPANGO, die in 1937 door dezelfde Bustillo Oro werd geregisseerd. Hij heeft getracht het succes van de eerste film te evenaren, maar is daar niet in geslaagd. Er zijn zelfs nog meer missers dan in de eerste versie.

Las Mañanitas

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Carlos López Moctezuma.

Door een aantal misverstanden raken twee verloofde paren verzeild in duizend en één avonturen en moeilijkheden. De film is een nieuwe, zeer slechte, variant op ALLA EN EL RANCHO GRANDE en behalve het veelvuldig gebruik van spreekwoorden, is eigenlijk niets de moeite van het vermelden waard.

Enrédate y verás

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Emilia Guiú, Antonio Badú en Angel Garasa.

Als een jonge man om de hand van zijn verloofde gaat vragen, ontdekt hij dat ze een enorme snor heeft. De film is belachelijk en expres zeer verwarrend.

Ahí vienen los Mendoza

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Fernando Fernández.

Een soort vervolg op LOS TRES GARCIA, die in 1946 werd geregisseerd door Ismael Rodriguez. Deze film is echter lang niet zo populair geworden als de eerste, waarschijnlijk omdat hij wel heel erg middelmatig is.

Felipe fue desgaciado

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio Badú, Meche Barba en José Elías Moreno.

De film beschrijft de moeilijkheden van een jongeman, die niet gehoorzaam is aan zijn ouders. Deze amusante komedie heeft een zeer goede kritiek gehad. Het goede spel van de komiek 'Mantequilla' is zeker het vermelden waard.

Ramona

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Víctor Urruchua. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Bernardo Sancristóbal.

Een donker Latijnsamerikaans meisje moet met de rijke erfgenaam van een Noordamerikaanse familie trouwen, maar zij gaat er vandoor met de indiaan waarop zij verliefd is. Eén van de laatste verfilmingen van de beroemde roman van Helen Hunt Jackson; voorwaar zeer slecht.

No te cases con mi mujer

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Antonio Badú.

Duizend-en-een verwikkelingen tussen twee echtparen... De film is gebaseerd op het gelijknamige werk van Jardiel Poncela en is niet onaardig.

Carita de cielo

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. María Elena Marqués, Antonio Badú en Jorge Mondragón.

Door een misverstand wordt een jong meisje gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. Daar probeert zij enkele misdadigers te ontmaskeren, die haar vader veel leed hebben berokkend. Een onbetekenende komedie. Slechts een paar muzikale nummers, vertolkt door de danseres Ninón Sevilla die in deze film haar debuut maakte, zijn de moeite waard.

La Mujer que quiere a dos

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Víctor Urruchua. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en José Cibrián.

Een vrouw speelt met de liefde van twee mannen, de een boer en de ander dichter. Alles laat zich samenvatten in twee woorden: zang en dans. Niets meer.

Cantaclaro

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú, Alberto Galán en Paco Fuentes.

Een jongen weet zijn familie op het nippertje van de ondergang te redden, en neemt zich voor om voor de onbedeelden te gaan strijden. Trouwe en correcte verfilming van het gelijknamige boek van Rómulo Gallegos, maar niet meer dan dat.

Ay que rechulo es Puebla!

1945 | Komedie, Musical

Mexico 1945. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio Badú, Sara García en René Cardona.

De avonturen van een ranchero totdat hij de liefde en het aanzien van zijn dorpsgenoten vindt. Schaamteloze plattelandskomedie.

Por un amor

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ramón Armengod, Manolita Saval en Antonio Badú.

De dochter van de zus van een dorpspastoor wordt verliefd op de wees die laatstgenoemde heeft geadopteerd. Dat geeft tal van problemen. Fatalistisch en stompzinnig zoals er maar weinig zijn.

Adiós, Mariquita linda

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Tito Guízar, María Luisa Zea en Antonio Badú.

De jeugdige rentmeester van een landgoed is verliefd op de dochter van de landheer, die het hof wordt gemaakt door een brutale vlerk. Onbetekenende musical, gebaseerd op het beroemde lied van Marcos Jiménez, die geen enkele indruk achterliet.

La Feria de las flores

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Antonio Badú, María Luisa Zea en Estela Inda.

De eerzame Valentín strijdt, geholpen door een goede vriend, tegen de verdorven Don Dionisio om de eer van zijn familie te redden. De film is geregisseerd met een opmerkelijke tegenzin en onbeholpenheid. De liedjes zijn belangrijker dan de plot.

El Gavilán

1939 | Avonturenfilm

Mexico 1939. Avonturenfilm van Ramón Pereda. Met o.a. Ramón Pereda, Antonio Badú en Manuel Noriega.

Een edelmoedige bandiet die wordt vergezeld door zijn trouwe volgelingen Melchior, Kaspar en Balthasar, ontdekt de schuldige van een serie diefstallen die gepleegd zijn in een mijn. Belachelijke, zogenaamde avonturenfilm, opgefleurd door een stieregevecht dat veertien minuten duurt.

Adiós, mi chaparrita

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van René Cardona. Met o.a. Rafael Falcón, Josefina Escobedo, Alfredo del Diestro en Antonio Badú.

Twee jonge Mexicanen gaan naar de Verenigde Staten om werk te zoeken. Als zij na korte tijd werkloos worden, moeten zij illegaal bomen omhakken. Het enige plattelandsmelodrama dat in dat jaar is geproduceerd, met een enigszins anti-amerikaanse sociale betrokkenheid. Zeer vrijmoedig en sympathiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Badú op televisie komt.

Reageer