Blanche Aubry

Acteur

Blanche Aubry is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Maison hantée

1942 | Horror

Zwitserland 1942. Horror van Franz Schnyder. Met o.a. Emil Hegetschweiler, Blanche Aubry, Jakob Sulzer, Alfred Rasser en Herman Gallinger.

Een louche notaris gebruikt allerlei trucs om de mensen te laten geloven dat het spookt in een huis, dat dan niet verkocht zal worden. Zo kan hij het tegen een lage prijs opkopen. De spoken zijn nu alleen maar lachwekkend, en de film is flauw. Toch is hij nog wel aan te zien, onder andere omdat de cameraman de bijzondere charme van een oude wijk heeft vastgelegd vanaf de toren van de kathedraal van Bern.

Jeunes filles d'aujourd'hui

1942 | Komedie

Zwitserland 1942. Komedie van Sigfrit Steiner en Jacques Feyder. Met o.a. Anne-Marie Blanc, Blanche Aubry, Marion Cherbuliez, Margrit Winter en Marianne Kober.

Gebaseerd op een behoorlijk dikke roman voor lange winteravonden van Paul Mathias. Dit onbeduidende boek vertelt over een 'eindexamenreis' naar Tessin waaraan veertien meisjesleerlingen deelnamen. De film zou al totaal vergeten zijn als Feyder er niet aan had meegewerkt. Tijdens de opnamen was er een voortdurend en ernstig conflict met Steiner en heerste er een zodanige sfeer dat Feyder aan het drinken sloeg. Het resultaat was een mislukte film.

Marguerite et les soldats

1941 | Oorlogsfilm, Drama

Zwitserland 1941. Oorlogsfilm van August Kern. Met o.a. Fred Lucca, Stephan Bloetzer, André Louis Béart, Arnold Müdespacher en Hanns Walther.

Een detachement dat de grens moet bewaken voert een nachtelijk gevecht met een vijandig vliegtuig, zorgt voor de luchtafweer en bestiert onvoorziene situaties waaronder een redding. Marguerite, altijd vrolijk, altijd fleurig, bevoorraadt de soldaten, die aan het slot toegesproken worden door een commandant, die een lofzang aanheft op de kameraadschap. Deze gedateerde film werd indertijd goed ontvangen (maar mocht niet geëxporteerd worden), maar is nu volkomen belachelijk. Technisch goed gemaakt, maar zeer slecht gespeeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Blanche Aubry op televisie komt.

Reageer