Catherine Georges is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Libera me

1993 | Drama

Frankrijk 1993. Drama van Alain Cavalier. Met o.a. Annick Concha, Pierre Concha, Thierry Labelle, Christophe Turrier en Philippe Tardif.

Op een niet nader bepaald tijdstip ligt een niet genoemd land onder het juk van een fascistische regering. Terwijl de soldaten naar willekeur mensen aanhouden en weerspannigen of vluchtelingen genadeloos neerschieten, groeit de weerstand van de burgers. Het speciale aan deze film is dat er geen woord in gesproken wordt en er evenmin gebruik gemaakt wordt van muziek of decors. Enkel mensen en geluiden, met close-ups van gezichten, handen, voorwerpen. Maar wat een sfeer! Als toeschouwer ga je je benauwd voelen. De beelden komen als mokerslagen aan. Cavalier weet de stilte in zijn voordeel aan te wenden. Je wordt honderd procent in de handeling betrokken, zonder dat je de kans krijgt je te laten afleiden. Voor de rolverdeling deed hij enkel beroep op werkloze acteurs. Hij schreef zelf het scenario in samenwerking met Andrée Fresco. Fotografie van Patrick Blossier. Geen eenvoudige film, wel een bijzonder persoonlijk meesterwerk dat met geen enkele andere film te vergelijken is.

Quotidien à la une

1987 | Drama, Film noir

Frankrijk 1987. Drama van Bernard Laboure. Met o.a. Christian Teyras, Pascale Liévin, Carole Jolinon, Michel Fontayne en Patrice Keller.

Ren[KA1]e, metaalarbeider te Soissons en gewaardeerd vakbondsman, leidt een ongelukkig priv[KA1]eleven. Dat betekent zijn ondergang die eindigt tijdens een vakbondscongres in Parijs. Daar leert Ren[KA1]e de homoseksuele verleiding kennen. Hij geeft zijn partner echter een afranseling, steelt een revolver (met hagelkorrels) en maakt daar een aantal malen misbruik van alvorens te worden gearresteerd. Deze vreemde, onbeholpen, soms naïeve film - een produktie in eigen beheer - waarin door amateurs rommelig gespeeld wordt, maakt al evenzeer een eigenaardige indruk door te beginnen als strijdbare film in de stijl van 1968 en te eindigen als een griezelfilm. Bovendien gebeurt het echt niet dagelijks dat een film de seksuele ontreddering van een arbeider beschrijft. Helaas heeft de lengte van dit vreemde werk tot gevolg dat hij in het commerciële circuit praktisch onvertoonbaar is...