Flemming Quist Møller

1942 Regisseur, Acteur, Scenarist

Flemming Quist Møller (1942) is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Mini en de muggen

2014 | Animatie

Denemarken 2014. Animatie van Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller.

Fietsmug & Dansmug

2007 | Animatie, Jeugdfilm

2007. Animatie van Jannik Hastrup.

Egon en Dagmar zijn allesbehalve normale muggen. De een durft alles op zijn knalrode racefiets, de ander houdt, zoals de filmtitel al aangeeft, van niets zo veel als dansen – en dan het liefst op de muziek van de jazzband The Musects. De in het Nederlands nagesynchroniseerde, oorspronkelijk Deense animatiefilm Fietsmug & Dansmug is een aanrader voor de allerkleinsten: even kleurrijke als fantasierijke, kriebelige tekeningen van ondernemende muggen met lange, stekelige neuzen, een bedreigde zwarte mierenkolonie, een valse rode mierenkoningin en een stoet aan andere dieren. Met een jazzy score en leuke liedjes. En je steekt er nog iets van op ook.

Jungledyret 2 - den store filmhelt

1996 | Animatie, Familiefilm

Noorwegen/Finland/Denemarken/Zweden 1996. Animatie van Flemming Quist Møller, Jørgen Lerdam en Stefan Fjeldmark.

De rijke Conrad wil graag een film maken: Belle en het knuffelbeest. Voor de laatste rol wil hij graag het aapje Jack gebruiken. Hij gebruikt drastische maatregelen om Jack te ontvoeren. Aanvankelijk bevalt het nieuwe luxe leven Jack wel, maar al snel begint hij zijn vriendin Rita de Vos te missen

Jungledyret

1994 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Zweden/Denemarken/Noorwegen 1994. Animatie van Søren Fjelmark.

Een Gremlin-achtig knuffeldiertje speelt altijd vrolijk met zijn apenvriendjes in de jungle. Het zorgeloze leven wordt verstoord door een filmdiva die het diertje voor haar nieuwe film wil. Het vlucht in een bananenboot en komt in de stad terecht, waar het in een dierentuin wordt opgesloten. Met de hulp van een slimme wolvin kan het beestje ontsnappen, maar dan beginnen de avonturen pas.

Jungle Jack

1993 | Animatie

Denemarken 1993. Animatie van Flemming Quist Møller en Stefan Fjeldmark.

Een Gremlin-achtig knuffeldiertje speelt altijd vrolijk met zijn apenvriendjes in de jungle. Het zorgeloze leven wordt verstoord door een filmdiva die het diertje voor haar nieuwe film wil. Het vlucht in een bananenboot en komt in de stad terecht, waar het in een dierentuin wordt opgesloten. Met de hulp van een slimme wolvin kan het beestje ontsnappen, maar dan beginnen de avonturen pas.

Skyggen af Emma

1988 | Familiefilm, Thriller, Jeugdfilm

Denemarken 1988. Familiefilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Line Kruse, Börje Ahlstedt, Henrik Larsen, Inge Sofie Skovbo en Ulla Henningsen.

De elfjarige Emma (Kruse) is het verwende kind van rijke ouders in het Denemarken van de jaren 30. Omdat haar ouders nooit tijd voor haar hebben loopt ze weg. Ze papt aan met de arme Zweedse putjesschepper Malthe (Ahlstedt), die ze vertelt dat haar familie vermoord is. Malthe neemt haar een tijdje in huis, en er ontstaat een band tussen het onwaarschijnlijke tweetal. Maar al dat gejokkebrok kan natuurlijk niet goed gaan. Regisseur Kragh-Jacobsen (Mifunes sidste sang) kreeg onder andere een Deense Oscar voor zijn film.

Revolutionen i vandkanten

1971 |

Denemarken 1971. Thomas Winding. Met o.a. Olaf Nielsen, Flemming Quist Møller, Caecilie Nordgreen, Jens Okking en Pernille Grumme.

Ambitieuze, bittere satire waarin de kijker geconfronteerd wordt met zowat alle Deense nationale zwakheden. De experimentele vormgeving tekent een gebrek aan talent in het formuleren van ideeën.

Benny's badkuip

1971 | Familiefilm, Animatie

Denemarken 1971. Familiefilm van Flemming Quist Møller en Jannik Hastrup.

Opgewekte en fantasievolle animatiefilm, die het helemaal voor de kinderen opneemt. Ondanks enkele zwakke scènes is deze tekenfilm een overtuigend bewijs van Deense bekwaamheid op dit vlak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Flemming Quist Møller op televisie komt.

Reageer