Etgar Keret

Regisseur, Scenarist, Auteur

Etgar Keret is regisseur, scenarist en auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

$9.99

2008 | Animatie

Australië/Israël 2008. Animatie van Tatia Rosenthal.

Na de beloftevolle stop motion-animatiekortjes Crazy Glue (tragikomisch) en A Buck's Worth (verontrustend) is de derde samenwerking tussen regisseur Rosenthal (Tel Aviv, 1971) en Israëlische auteur Etgar Keret een bijzondere verhaalcollage op speelfilmlengte. Centraal staat werkloze Dave, die op een boek stuit dat, à 9 Aussiedollar en 99 Aussiecent, belooft de zin van het leven te onthullen. De liefdevol semi-naturalistisch geboetseerde figuurtjes en fraai belichte microversie van Sydney verbeelden uitstekend een postmodern Keret-universum van kleurrijke, zoekende personages en alledaagse metafysica. Originele, onclassificeerbare film oogstte wereldwijd meerdere animatiefestivalprijzen.
Met in de originele Engelstalige versie de stemmen van oa Samuel Johnson, Anthony LaPaglia en Claudia Karvan.

Jellyfish

2007 | Drama

Israël/Frankrijk 2007. Drama van Shira Geffen en Etgar Keret. Met o.a. Sarah Adler, Nikol Leidman en Noa Knoller.

Onafhankelijk geschoten Israëlische familiefilm - de makers zijn met elkaar getrouwd - over wonderlijke gebeurtenissen in de subtiel verweven levens van drie vrouwen in Tel Aviv. De eerste vrouw is een Einzelgänger die raakt opgezadeld met een verdwaald meisje op het strand. De tweede is een weemoedige immigrant die zorgt voor een opvliegende oude vrouw. Nummer drie is een pasgetrouwde vrouw die vanwege een gebroken been een tropische huwelijksreis moet afzeggen. Jellyfish kijkt gemakkelijk weg dankzij een ontwapenende sfeer die koketteert met magisch realisme zonder te vervallen in sentimenteel gehannes. Winnaar van de Gouden Camera op het filmfestival in Cannes.

Wristcutters: A Love Story

2006 | Drama, Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2006. Drama van Goran Dukic. Met o.a. Patrick Fugit, Shannyn Sossamon, Shea Whigham, Tom Waits en Will Arnett.

Een uitgestrekte woestijn waar de zon altijd schijnt maar iedereen toch lijkbleek ziet, felle kleuren verboden zijn en en waar het onmogelijk is te glimlachen, zo ziet het tussenstation gereserveerd voor zelfmoordenaars in de fantasie van regisseur Dukic er uit. Zijn debuut, gebaseerd op een kort verhaal van Etgar Keret, begint als een wonderschone ontdekkingsreis door deze nieuwe wereld, maar het intreden van een zelfverklaarde Messias en Tom Waits als mysterieuze communeleider doen Wristcutters naar het einde toe uit de bocht vliegen.

Malka lev adom

1996 | Komedie, Romantiek, Familiefilm, Drama

Israël 1996. Komedie van Ran Tal en Etgar Keret. Met o.a. Shai Avivi en Dana Modan.

Op een dag komt Pitch (Avivi) onverwacht thuis. Hij heeft de naam van zijn vriendin op zijn arm laten tatou[KA3]eren, maar hij krijgt de kans niet dit te tonen, want zijn vriendin is druk in de weer met een andere kerel. Hij wil zijn verdriet verdrinken, maar in de kroeg ontmoet hij Malka (Modan), die eveneens een trieste blik heeft. Hij is metaalarbeider, zij bloemenverkoopster. Ze wonen in dezelfde straat, maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Beiden hebben dromen over een betere toekomst. Ze maken plannen om naar New York te trekken. Aan de hand van deze eenvoudige liefdesgeschiedenis maken regisseurs/scenaristen Tal en Keret een balans op van de hedendaagse arbeidersjeugd in Israël. Hun hoop en hun idealen zijn er, maar ze leiden tot niets. Bepaald opwekkend is de film niet, maar hij laat wel een grote indruk na. De twee hoofdacteurs leveren prima werk. De film werd meermaals bekroond op festivals van korte films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Etgar Keret op televisie komt.

Reageer